383 Views

«Αθλητικές Ματιές» με τον Κώστα Μάρκου

Γλέντησαν με την ψυχή του όλοι στην Σειρήνα με την ολοκλήρωση των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Το τελικό σφύριγμα στον αγώνα με το Νεοχώρι πυροδότησε ένα ξέσπασμα γλεντιού σε όλους τους συντελεστές και τους φιλάθλους της ομάδας. Είναι φανερό ότι βρίσκονταν υπό πίεση και άγχος του πρωταθλήματος σε όλη την διάρκεια της χρονιάς και δικαιολογημένα τώρα απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους.

Η φετινή επιτυχία της Σειρήνας που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Είναι ένα προϊόν επίμονης δουλειάς σε πλάνο τριετίας και όπου η διοίκηση και ο προπονητής Νίκος Τόλης έδωσαν προτεραιότητα στην οργάνωση της ομάδας.

Από πλευράς εγκαταστάσεων αλλά και στην ενίσχυση όσον αφορά το έμψυχο υλικό ο Τάκης Ασλανίδης που ήταν από τους πρωτεργάτες στα διοικητικά της Σειρήνας με πολυετή και ανεκτίμητη προσφορά στην ομάδα αλλά και στο Γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο γενικότερα. Έδωσε με δηλώσεις του το σύνθημα για την επόμενη ημέρα.

Φέτος έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει και πέρσι τερματίσαμε πρώτοι αλλά δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Τα καταφέραμε απόλυτα και δίκαια, κάτι που όλοι παραδέχονται. Πιστεύω πως μπορούμε να ανοίξουμε μία νέα σελίδα για το Γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο συνεχίζοντας την σωστή δουλειά και με την συνεργασία και αποδοχή και άλλων ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Με τον χειρότερο τρόπο τελείωσε η χρονιά για τον Πυρσό. Οι φίλαθλοι του συλλόγου είναι έντονα προβληματισμένοι. Δεν είναι η αποτυχία της ανόδου που τους ενοχλεί περισσότερο όσο το σκοτεινό όπως διαγράφεται μέλλον της ομάδας που βρίσκεται εγκλωβισμένη στο τοπικό πρωτάθλημα, χωρίς να υπάρχουν ορατές για την ώρα προοπτικές για την συνέχεια.

Τα εύσημα να απονείμουμε στην ΕΠΣ για την επιτυχημένη όπως αποδείχτηκε στην πράξη πρωτοβουλία διεξαγωγής του πρωταθλήματος με τα playoff. Το ενδιαφέρον κρατήθηκε μέχρι την προ τελευταία αγωνιστική και το πρωτάθλημα σε γενικές γραμμές κύλισε πολύ καλά χωρίς παρατράγουδα και καλές διαιτησίες.

Μέλημα των ανθρώπων της ΕΠΣ είναι να βρούνε νέους τρόπους ώστε το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις και αναμένεται να γίνουν οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των σωματείων ώστε να ακούσουν την γνώμη τους.

Απόλυτα θετικός χαρακτηρίζεται ο απολογισμός της δημοτικής αρχής των Γρεβενών  και στον τομέα του αθλητισμού. Τα έργα που έχουν γίνει είναι πάρα πολλά και βρίσκονται σε απόλυτη συνέπεια με τις εξαγγελίες του δημάρχου Γεώργιου Δασταμάνη. Η κοινωνία των Γρεβενών αναγνωρίζει πως έγιναν σημαντικά βήματα προόδου σε καυτά θέματα, όπως η τοποθέτηση ταρτάν στο ΔΑΚ, η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου και γυμναστηρίου. Πρόκειται για εργασίες που έγιναν σε εποχές σκληρής οικονομικής κρίσης και λιγοστών διαθέσιμων κονδυλίων και γνώμονας ήταν η δυνατότητα άθλησης στην νεολαία του τόπου μας.

Οι αυτοδοικητικές εκλογές βρίσκονται προ των πυλών και όλα τα κόμματα κορυφώνουν τις προετοιμασίες τους. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι σε διάφορους συνδυασμούς, κάτι που παρατηρείται και σε όλες τις περιοχές της επικράτειας, Είναι άτομα προβεβλημένα και γνωρίζουν από τα προβλήματα και τις ανάγκες του αθλητισμού, αγαπούν τον τόπο τους και διεκδικούν την ευκαιρία εφόσον εκλεγούν να προσφέρουν στην κοινωνία από ένα διαφορετικό πόστο.

Με τον συνδυασμό του Παλάσκα κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο προπονητής του Νεοχωρίου Κώστας Τζάτζης. Πρόκειται για ένα άτομο ευρείας κοινωνικής αποδοχής, την οποία κέρδισε επάξια μέσα από την πολυετή του ενασχόληση και προσφορά όχι μόνο ως εκπαιδευτικός αλλά και ως προπονητής σε διάφορες ομάδες.

e-Grevena Portal