402 Views

«Αθλητικές Ματιές» με τον Κώστα Μάρκου

Μήνας εξελίξεων θα είναι ο Ιούνιος για την ιστορική ομάδα του Πυρσού. Το ζητούμενο πρώτα απο όλα είναι η συγκροτήση ισχυρής διοίκησης με δεδομένο ο τωρινός πρόεδρος Κώστας Ντοβατζίδης προτίθεται να αποχωρήσει. Η ομάδα εδώ και χρόνια βρίσκεται καθηλωμένη στο τοπικό πρωτάθλημα και χρειάζεται να γίνουν άμεσες ενέργειες, ώστε να οργανωθεί και την νέα χρονιά να εξαπολύσει την αντεπίθεση που αρμόζει στο όνομα της.

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία των Παλαιμάχων του Πυρσού να διοργανώσουν φιλικό αγώνα με τους συναδέλφους του Αθηναικού. Το παιχνίδι έγινε στην μνήμη των δύο Γρεβενιωτών Γιώργου Πασαγιάννη και Θανάση Ντομόπουλου. Οι Αθηναίοι ποδοσφαιριστές γνώρισαν τη Γρεβενιώτικη φιλοξενία και οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά μέσα σε πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Το αρνητικό είναι ότι δεν υπήρχε προσέλευση φιλάθλων.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε στα Γρεβενά αλλά οι εκρεμμότητες εξακολουθούν να υπάρχουν. Σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη οι ομάδες που θα τερμάτιζαν στις τρεις πρώτες θέσεις των ομίλων και έπειτα συμμετείχαν στα playoff , έπρεπε να πριμοδοτηθούν με 600 ευρώ η κάθε μία. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τις ίδιες τις ομάδες, το χρηματικό έπαθλο ακόμη δεν έχει αποδοθεί γεγονός που εύλογα δημιουργεί ανησυχίες. Όλοι περιμένουν την επίσημη τοποθέτηση της ΕΠΣ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το ερώτημα τι θα γίνει στις περιπτώσεις ομάδες που δεν συμμετείχαν σε όλα τα παιχνίδια των playoff θα πάρουν όλο το ποσό ή μέρος αυτών.

Οι πρώτες διερευνητικές επαφές για την νέα χρονιά στην Γ’ εθνική γίνονται στην Σειρήνα που θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος του Νομού στις εθνικές κατηγορίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να γίνουν ορισμένες προσθήκες στο ΔΣ, ενώ παράλληλα οι παράγοντες βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τον προπονητή Νίκο Τόλη αναφορικά με την στελέχωση του ρόστερ. Στόχος είναι η αξιοπρεπή πορεία και η παραμονή στην Γ’ Εθνική, κάτι που πρώτιστα έχει ανάγκη το ίδιο το Γρεβενιώτικο ποδόσφαιρο με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια όποια ομάδα προβιβάζεται στις εθνικές κατηγορίες δεν μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Θριαμβευτική ήταν η επανεκλογή του δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη όπως και ο ίδιος έχει τονίσει υπάρχουν πολλά ακόμη έργα που θα γίνουν για τον δήμο Γρεβενών τα οποία εντάσσονται στην γενικότερη προσπάθεια των προηγούμενων ετών όπου δόθηκε μεγάλο βάρος στις αθλητικές υποδομές.

Όλοι πανηγυρίσαμε την άνοδο του Αστέρα στην Α2 κατηγορία με την αποχώρηση όμως του χορηγού Τζόρνταν, τα προβλήματα πάρα πολλά και υπάρχει το ενδεχόμενο μη καθόδου στο πρωτάθλημα.

Σε τραγική κατάσταση είναι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις του δημοτικού γηπέδου στον Μερά Γρεβενών. Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να το αναλάβουν.

e-Grevena Portal