355 Views

«Αθλητικές ματιές» με τον Κώστα Μάρκου

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική των playoff στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ. Η Σειρήνα έκανε επίδειξη ισχύος κερδίζοντας 6-0 την Μηλιά. Ο Πυρσός πήρε ξεκούραστα 3 βαθμούς από την Καλιράχη η οποία αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα, ενώ Νεοχώρι και Δεσκάτη προσέφεραν πλούσιο θέαμα 3-6, απαλλαγμένοι από το άγχος.

Η προσοχή όλων εστιάζεται στο ντέρμπι τίτλου που διεξάγεται στο ΔΑΚ το προσεχές Σάββατο. Ο Πυρσός έχει ως μοναδικό στόχο την νίκη και να πιάσει την Σειρήνα στην κορυφή. Από την άλλη η Σειρήνα παίζει με για δύο αποτελέσματα ενώ διατηρεί και το πλεονέκτημα από το 3-1 που κέρδισε στον αγώνα του πρώτου γύρου.

Είναι δεδομένο ότι το στάδιο των Γρεβενών θα γνωρίσει και πάλι μεγάλες στιγμές αφού το ντέρμπι του Σαββάτου αποτελεί αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης σε όλα τα ποδοσφαιρικά στέκια. Ευχή όλων είναι να γίνει ένα παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια και ο καλύτερος ας κερδίσει.

Ελπίζουμε στο ντέρμπι του Σαββάτου που θα κρίνει το πρωτάθλημα και οι συνθήκες του γηπέδου να είναι κατάλληλες, κουρεμένο το χόρτο και φυσικά να υπάρχουν γραμμές διότι το γήπεδο είναι ο καθρέπτης του πολιτισμού.

Όνειρο θερινής νυκτός αποδείχτηκε για ακόμη μία φορά η φημολογούμενη ενίσχυση του Πυρσού με έγχρωμους παίκτες. Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες δεν ήταν λίγοι οι έγχρωμοι ποδοσφαιριστές που παρέλασαν από τα Γρεβενά χωρίς όμως τελικά να γίνει απολύτως τίποτα. Αντίθετα υπάρχουν πληροφορίες ότι εκδιώχθηκαν κακήν κακώς προς μεγάλη τους απογοήτευση.

Το κύριο μέλημα του Πυρσού είναι το ντέρμπι που ακολουθεί για την διεκδίκηση του τίτλου. Σε κάθε περίπτωση όμως τέτοια περιστατικά δεν αρμόζουν στην ιστορία του συλλόγου.

Προσωπική δικαίωση για τον Ιορδάνη Καραιορδανίδη αποτελεί η μεγάλη επιτυχία της ανόδου της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Αστέρα στην Α2.

Ο γνωστός επιχειρηματίας δημιούργησε την γυναικεία ομάδα από το μηδέν πριν δύο χρόνια και δουλεύοντας επαγγελματικά και δίνοντας βαρύτητα στην οργάνωση, δημιούργησε ένα πολύ αξιόλογο σύνολο με προπονητές τους Τσιμπέρη και Χαντέ.

Η άνοδος ήρθε μέσα από την σκληρή διαδικασία των μπαράζ όμως τα κορίτσια του Αστέρα είχαν τα ψυχικά αποθέματα και το ταλέντο και τα κατάφεραν.

Οι αγώνες μπαράζ έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο που κατακλείστηκε από φιλάθλους στοιχείο που δείχνει πόσο διψασμένος είναι αυτός ο κόσμος για τις επιτυχίες και πόσο στηρίζει τους παράγοντες όταν αντιλαμβάνονται τη νοικοκυρεμένη δουλεία που γίνεται.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πικρή ήττα γνώρισε στην προ τελευταία αγωνιστική της περιόδου ο Πρωτέας που έχασε στα Γιάννενα και περιορίστηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Πέτρου Μουρουζίδη παρά το γεγονός ότι προπορευόταν σχεδόν σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος τελικά δεν τα κατάφερε.

Οι τελικές εντυπώσεις όμως μόνο θετικές μπορεί να είναι καθώς τα παιδιά ανταπεξήλθαν σε ένα πρωτάθλημα σκληρού συναγωνισμού κέρδισαν πολλά σε εμπειρίες και αυτοπεποίθηση, παρόλα αυτά ελπίζουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Αλαλούμ επικράτησε στις προχθεσινές βραβεύσεις αθλητών από την περιφέρεια όπου αρκετοί αθλητές με διακρίσεις ξεχάστηκαν και δεν τιμήθηκαν.

e-Grevena Portal