449 Views

«Αθλητικές Ματιές» με τον Κώστα Μάρκου

Τη μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα του κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου που αναδείχθηκε χρυσός στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκόβης με 8,38 στο μήκος. Ο 20χρονος αθλητής από τα Γρεβενά αποτελεί ένα από τα μεγάλα ταλέντα και μετά από αυτό το άλμα άφησε άφωνη όλη την Ευρώπη. Ο Ίδιος αφιέρωσε τη επιτυχία στην Ελλάδα και στον πρώτο προπονητή του Βαγγέλη Παπανίκο, τον οποίο δεν έχει ξεχάσει διότι αυτός εντόπισε το ταλέντο του βλέποντας τον αν κάνει παρκούρ. Η επιτυχία του Τεντόγλου αποτελεί   μια δικαίωση για τον ίδιο αλλά και για το Δήμο στις προσπάθειες που καταβάλει για άριστες αθλητικές εγκαταστάσεις προετοιμασίας των αθλητών. Στον τομέα αυτό ο Δήμος και προσωπικά Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης τοποθέτησε ταρτάν στο ΔΑΚ και αναμόρφωσε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του.

Από το κακό στο χειρότερο βαδίζουν οι ομάδες στη Γ’ Εθνική της Δυτικής Μακεδονίας με εξαίρεση το Μακεδονικό Φούφα που δίνει τη μάχη για τη άνοδο στη Β’ Εθνική. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες δείχνουν μη ικανές να αναχαιτίσουν τον υποβιβασμό. Γρεβενά Αεράτα και Σιάτιστα έχουν μείνει πίσω και η Καλλιθέα δείχνει να χάνει και αυτή το τρένο τα παραμονής.

Την πίτα έκοψε οδοντιατρικός σύλλογος όπου πρόεδρος είναι ο Γιάννης Λόλας ένας εξαίρετος επιστήμονας και άνθρωπος, για πάνω από μια δεκαετία πρόεδρος στην ομάδα του Πυρσού. Υπηρέτησε την ομάδα με αγάπη εντιμότητα και νοικοκυροσύνη, ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της πόλης μας.

Από αυτή εδώ τη στήλη πρέπει να προβάλουμε τους ήρωες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αναμεσά τους οι Γιώργος Θωμαΐδης και Αλέξης Βασιλειάδης που κρατούν τα σκήπτρα της Διοίκησης στον Αλιάκμονα Κιβωτού. Το 1999 ξεκίνησαν οι εργασίες του γηπέδου της Κιβωτού, πέρασαν τόσα χρόνια απραξίας. Έτσι με μέριμνα της Περιφέρειας και προσωπικά του Θόδωρου Καρυπίδη και σε συνεργασία με το Δήμο Γρεβενών ξεκίνησαν οι εργασίες σποράς του γηπέδου. Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να παραδοθεί για χρήση στη νεολαία και στην ομάδα της Κιβωτού.

Πάνω από 250 μικρά παιδιά προπονούνται και μαθαίνουν κολύμπι στο κολυμβητήριο της πόλης μας υπό τις οδηγίες εξειδικευμένων προπονητών και με 2 συλλόγους που δραστηριοποιούνται, Ελιμεία και Μεγαλέξανδρος. Η Ελιμεία έχει 200 παιδιά και ο Μεγαλέξανδρος 50 παιδιά. Προπονητές στον Σύλλογο Ελιμεία είναι οι Αγγέλης, Οικονόμου και Ζαψαλής και οι 3 με θητεία πάνω από 20 χρόνια στην κολύμβηση. Στο Μεγαλέξανδρο προπονητές είναι ο Παπαδόπουλος και η Πένεβα. Ο έλεγχος του νερού είναι καθημερινός και πάντα με τη αμέριστη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής

Ρεσιτάλ διαιτησίας είχαμε στο προχθεσινό παιχνίδι Βόλος-Κισσαμικός 1-4 από τον Κώστα Τσέτσιλα. Τραυματίστηκε όμως και θα μείνει ένα μήνα εκτός. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να προελαύνει στον όμιλό του στη Γ’ Εθνική ο Πρωτέας. Προχτές επικράτησε των Τιτάνων Παλαμά και στο τέλος θα κόψει το νήμα της ανόδου

e-Grevena Portal