Ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΔΕΚΕΓ

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΔΕΚΕΓ

ΓΡΕΒΕΝΑ 28-03-2021

 

 

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΚΕΓ

Με τους εργαζόμενους της ΔΕΚΕΓ του Δήμου Γρεβενών και τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Νίκο Πούλιο, πραγματοποίησε συνάντηση την Παρασκευή 26 Μαρτίου αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γρεβενών, προκειμένου να ενημερωθούν για τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΚΕΓ εξέθεσαν στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γρεβενών τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία και τους οδήγησαν στις κινητοποιήσεις. Σημαντικότερα αυτών είναι η μη καταβολή της μισθοδοσίας για έβδομο  συνεχή μήνα και η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας με αποτέλεσμα την μείωση των ωρών εργασίας και κατ΄ επέκταση και των αποδοχών.

Αντίστοιχα και ο πρόεδρος της επιχείρησης μετέφερε τους λόγους για τους οποίους η επιχείρηση έφτασε σ’ αυτή την κατάσταση με σημαντικότερους, τις κατασχέσεις χρηματικών ποσών λόγω παλαιότερων υποχρεώσεων, την ακανόνιστη ροή της χρηματοδότησης των προγραμμάτων, την μείωση των ωφελούμενων λόγω της αλλαγής των κριτηρίων, την μείωση του ποσού για κάθε ωφελούμενο. Ταυτόχρονα υποσχέθηκε πως εντός ολίγων ημερών θα πραγματοποιηθούν πληρωμές αφού βρέθηκαν οι απαραίτητοι πόροι.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γρεβενών εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση προς τους εργαζομένους, γνωστοποιώντας τους πως για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ :

  • η καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων θα πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα της κάθε διοίκησης.
  • Η επτάμηνη μη καταβολή της μισθοδοσίας αποτελεί ακραία κατάσταση που οδηγεί τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους σε οικονομικό αδιέξοδο, αφού η εξάρτηση από τον μισθό είναι δεδομένη, αλλά και σε μια ψυχολογική πίεση με απρόβλεπτες συνέπειες.
  • Η μετατροπή των σχέσεων εργασίας εις βάρος των εργαζομένων είναι μία νεοφιλελεύθερη πρακτική που εφαρμόζεται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα, είναι καταδικαστέα και ανήθικη γιατί εκτός των άλλων συντελείται και σε μια περίοδο πανδημίας.
  • Η συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να υπονομεύει τις κοινωνικές δομές των Δήμων, με την μείωση των χρηματοδοτήσεων, την αποσπασματική και χωρίς συγκεκριμένη ροή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, διότι η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών θα επιφέρει εργασιακές συνθήκες ζούγκλας και χαμηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών.

Εξέφρασαν επίσης τις προτάσεις τους προς τον πρόεδρο της ΔΕΚΕΓ, προτάσεις που έχουν να κάνουν με :

  • Την στελέχωση της επιχείρησης με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μην αποτελεί η γραφειοκρατία τροχοπέδη και να προκαλούνται καθυστερήσεις.
  • Την συνεχή και αδιάλειπτη συνεργασία τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με την κεντρική διοίκηση του Δήμου, ώστε να προλαμβάνονται έγκαιρα δύσκολες καταστάσεις.
  • Την άσκηση πίεσης προς τα αρμόδια Υπουργεία για την έγκαιρη χρηματοδότηση.
  • Την αξιοποίηση από την πλευρά της επιχείρησης , του Δήμου και των Υπουργείων του πακέτου μέτρων που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που δίνουν ευελιξία  στην χρήση των ευρωπαϊκών πόρων (ΕΣΠΑ) λόγω κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γρεβενών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, θα συνεχίσει να είναι αρωγός στον αγώνα των εργαζομένων και θα μεταφέρει στα αρμόδια όργανα του κόμματος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις των Δήμων.

Στην αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γρεβενών συμμετείχαν ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργος Καλαμάρας, ο αναπληρωτής συντονιστής Γιώργος Παπαλιούρας και οι υπεύθυνοι τομεάρχες εργασιακών θεμάτων Τάσος Παπαϊωάννου και Στέλιος Τζιαχάνας.

Τομέας Εργασιακών Θεμάτων

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γρεβενών

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184