Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτ. Μακεδονίας (Ημαθίας & Πέλλας)

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτ. Μακεδονίας (Ημαθίας & Πέλλας)

Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ

Δυτ. Μακεδονίας

Ζαφειράκη 4 – 501 00 ΚΟΖΑΝΗ

URL: www.eltadm.gr

e-mail: eltadm@gmail.com

Τηλ. – FAX: 24610 40067

Κοζάνη 18 02 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η αρχαιότερη δημόσια υπηρεσία της χώρας, με 2 αιώνες προσφοράς στην οικονομία, την επιχειρηματική, την πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη οδηγούνται σε απαξίωση.

Ο Πρωθυπουργός από την ΔΕΘ δεσμευόταν για «δραστικό σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ» και ο αρμόδιος υπουργός 6 μήνες αργότερα δήλωνε από το βήμα της Βουλής ότι «το σχέδιο διάσωσης θέλει χρόνο για να καταρτιστεί. Θεωρήστε, όμως, δεδομένο ότι θα καταρτιστεί» !!!.

Αντί για σχέδιο διάσωσης όμως γίναμε μάρτυρες της ακατανόητης και αναιτιολόγητης απόφασης της Διοίκησης να απαξιώσει και να υποβαθμίσει την διανομή, μειώνοντας στο μισό την συχνότητα της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης. Μια απόφαση, (παγκόσμια καινοτομία, αυξάνει τα ταχυδρομικά τέλη μειώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών !!!), η οποία θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση, κύρια των  ευπαθών κοινωνικών ομάδων των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών.

Μια απόφαση που σηματοδοτεί ουσιαστικά την απαξίωση συνολικά των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

 Διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι, ο κύριος στόχος κυβέρνησης και Διοίκησης δεν είναι να λύσουν τα προβλήματα, αλλά μέσα από μεθοδεύσεις να εντείνουν την κρίση και να προετοιμάσουν την παράδοση του ταχυδρομικού έργου και του δικτύου στην κατεύθυνση που δρομολογούν τα διάφορα συμφέροντα, τα οποία χρόνια τώρα, επιδιώκουν διακαώς να αρπάξουν και να λεηλατήσουν τα φιλέτα της ταχυδρομικής αγοράς. Και όλοι γνωρίζουν ότι είναι πολλά τα λεφτά της ταχυδρομικής πίτας !

Το έργο δεν είναι καινούργιο. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία το έχουμε ζήσει πολλές  φορές στο παρελθόν, με εντεταλμένους διοικητικούς και κυβερνητικούς παράγοντες που προσπάθησαν να βλάψουν τα ΕΛΤΑ, μέσω της απαξίωσης και της υποβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών, με στόχο να τα βγάλουν ουσιαστικά από την ταχυδρομική αγορά και τον ανταγωνισμό.

Καλούμε την Κυβέρνηση και Διοίκηση των ΕΛΤΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο Ταχυδρομείο και την κοινωνία. Να αναλογιστούν την οικονομική συγκυρία, τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της χώρας μας, το περιβάλλον της ταχυδρομικής αγοράς και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει η απόφαση ουσιαστικά της μη ταχυδρομικής εξυπηρέτησης των πολιτών.
Να σταματήσουν τους επικίνδυνους ακροβατισμούς και πειραματισμούς και να τηρήσουν τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τους για έναν ΕΛΤΑ σύγχρονο, ανεπτυγμένο, αντάξιο της ιστορίας του.

Να γίνει πράξη η δήλωση του αρμόδιου υπουργού ότι «τα ΕΛΤΑ είναι ένας οργανισμός με 192 χρόνια ζωής, είναι εξίσου αρχαίος με το ελληνικό κράτος και γι’ αυτόν τον λόγο θα τα διασώσουμε … »

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αποπροσανατολίσει τον κόσμο του Ταχυδρομείου και να συκοφαντήσει τον ΕΛΤΑ στην κοινωνία.

Ο ΕΛΤΑ έχει ιστορία, παρόν και μέλλον που ταυτίζεται με τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και της Χώρας. Η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα του Ταχυδρομείου είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Δεν θα αφήσουμε τον ΕΛΤΑ, μέσα από πολιτικές αποφάσεις που επιδιώκουν τη συρρίκνωση του, να απομακρυνθεί και να απεμπολήσει τον ιστορικό και κοινωνικό του ρόλο και προσανατολισμό.

Οι πολιτικές και διοικητικές ευθύνες για το παρόν και το μέλλον των ΕΛΤΑ είναι τεράστιες.

Το ταχυδρομείο είναι υπόθεση όχι μόνο των εργαζομένων του αλλά και όλης της ελληνικής κοινωνίας και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Καλούμε τους θεσμικούς εκπροσώπους, τους φορείς, τους πολίτες  να αντιδράσουν και να  μην επιτρέψουν τη διάλυση του Ταχυδρομείου.

   Για το Δ.Σ.

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ                                                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΡΑΝΑΣ

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184