192 Views

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Δημήτρη Λαβού με το συνδυασμό «Ανατροπή-Δημιουργία» του Θόδωρου Καρυπίδη

ΛΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Τεχνολόγος ακτινολόγος στο κέντρο υγείας Δεσκάτης

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών με το συνδυασμο   «Ανατροπή – Δημιουργία» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη

ΚΙΝ: 693 258 9699

E-MAIL:  takislavos@yahoo.com

Συμπολίτισσες, συμπολίτες

Στις εκλογές του Μαΐου θα είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Γρεβενών, με τον συνδυασμό «Ανατροπή – Δημιουργία» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη.

Αγαπητοί  Δημότες,

Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκει τον Νομό και τον Δήμο μας σε ένα δύσκολο κομβικό σημείο.

Η συρρίκνωση του πληθυσμού σε μεγάλο βαθμό, η φυγή των νέων μας και τα οικονομικά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα είναι έντονα.

Χρειάζεται ένα όραμα, ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της περιφέρειας.

Τα έργα που έγιναν στην Περιφερειακή ενότητα Γρεβενών είναι σημαντικά. Έργα ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ! Μερικά από αυτά είναι:

 • Φυσικό αέριο. Η παρέμβαση για παροχή και όχι μόνο διέλευση του αγωγού από την Δυτική Μακεδονία μειώνει το ενεργειακό κόστος. Η χρηματοδότηση διανομής δικτύου στον Νομό Γρεβενών και στον Δήμο Δεσκάτης από την Περιφέρεια θα δώσει λύση στο πρόβλημα του υψηλού κόστους θέρμανσης.
 • Η αύξηση των Πανεπιστημιακών τμημάτων (διπλασιασμός από δώδεκα σε εικοσιτέσσερα) θα τονώσουν την Περιφέρειά μας.
 • Η μείωση κατά 30% στο ρεύμα ηλεκτροδότησης (Π.Ο.Τ) και στον Νομό μας είναι ανακούφιση για τους πολίτες μας. Πρόταση του Κ. Καρυπίδη που έγινε νόμος κάτι που δεν το πίστευε σχεδόν κανένας, είναι γεγονός.
 • Η ένταξη σχεδόν όλων των υποψηφίων νέων αγροτών δείχνει το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και στον Δήμο μας.

Ειδικά στον Δήμο μας η χρηματοδότηση έργων από την Περιφέρεια είναι μεγάλη.

 • Ύδρευση  Δεσκάτης 2.272,964€
 • Αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση της επάρκειας του νερού 1,209,677€.
 • Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού τηλεελεγχου τηλεχειρισμού και μείωσης διαρροών στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Δεσκατης  550,750€
 • Δράσεις Κοινωνικής Φροντίδας και Προστασίας  112,320 €
 • Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολείων του Δήμου μας.
 • Η κατασκευή  του οδικού άξονα Ε65 και η σύνδεση με την  Εγνατία στα Γρεβενά σε συνδυασμό με τον κόμβο Καρπερού  θα βάλει ένα τέλος στην οδική απομόνωση του Δήμου μας.
 • Η χρηματοδότηση για την μελέτη του φράγματος στην Αλμυρή για 9.000 στρέμματα θα τονώσουν την αγροτική παραγωγή.
 • Η ενεργειακή αναβάθμιση του Τ.Ο.Ε.Β Καρπερού-Δήμητρας θα μειώσει το κόστος ποτίσματος αρκετά προς όφελος των αγροτών.
 • Αναβάθμιση εγκαταστάσεων του κλειστού Γυμναστηρίου Δεσκάτης.

Σχεδόν όλες οι προτάσεις που έγιναν από το Δήμο μας έγιναν αποδεκτές με πνεύμα ισονομίας χωρίς εξαιρέσεις και δογματισμούς.

Όλα τα παραπάνω έργα, η προσωπικότητα και το ήθος του Κ.Καρυπίδη με έπεισαν να συμμετέχω με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης στο ψηφοδέλτιο « ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας.

Σύντομο Βιογραφικό:

Κατάγομαι από την Δεσκάτη – Γρεβενών που είναι ο τόπος που ζω και εργάζομαι. Είμαι παντρεμένος με την Καλαντζή Αικατερίνη και έχω δυο παιδιά την Αθανασία και τον Κωνσταντίνο.

Εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Δεσκάτης στις εκλογές του 1998 και του 2010.

Διετέλεσα πρόεδρος στην δημοτική επιχείρηση πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος του δήμου Δεσκάτης (Δ.Ε.Π.Α.Π) ,με τομείς ευθύνης την κοινωνική πρόνοια, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την εποπτεία των δημοτικών σφαγείων.

Διατέλεσα μέλος του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Ομίλου Δεσκάτης (Ε.Μ.Ο.Δ).

Είμαι ενεργό μέλος του αιμοδοτικού συλλόγου Δεσκάτης.

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής στην ομάδα του Καμβουνιακού Δεσκάτης και νυν Προπονητής. Επί σειρά ετών προπονητής των τμημάτων υποδομής της ομαδας.

Συνδικαλιστής στον χώρο της υγείας όπου εργάζομαι μέχρι και σήμερα.

e-Grevena Portal