Ανακοινώθηκε επίσημα η αύξηση του κατώτατου μισθού

Ανακοινώθηκε επίσημα η αύξηση του κατώτατου μισθού

Ανακοινώθηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%, όπως είχε προαναγγείλει το Dnews με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Μάλιστα, η εφαρμογή του θα είναι άμεση καθώς θα ξεκινήσει από φέτος.

Καλή σας μέρα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξή μας που αφορά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με τον κατώτατο μισθό. Παρά την αντίθετη εισήγηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση αποφάσισε για φέτος την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%. Όπως ξέρετε στον σχετικό διάλογο που προηγήθηκε, οι Συνομοσπονδίες των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των μεγάλων επιχειρήσεων, των εμπόρων, είχαν ζητήσει το πάγωμα του κατώτατου μισθού λόγω των ειδικών συνθηκών που επέφερε η πανδημία. Και πράγματι -όπως όλοι γνωρίζουμε- το Α.Ε.Π. πέρυσι μειώθηκε περίπου κατά 8% κατά συνέπεια οι συνθήκες αυτές ισχύουν. Αυτό το οποίο όμως επίσης ισχύει είναι ο δυναμισμός της ελληνικής οικονομίας, οι προοπτικές της, τις οποίες εμπιστεύομαι και προσωπικά.

Περισσότερα εδώ:

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/350362/anakoinothike-episima-i-ayksisi-tou-katotatou-misthoy

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Μετάβαση στο περιεχόμενο