Ανασχεδιασμος Ξενοδοχείου ή AirBNB Καταλύματος – Τι Να Προσέξετε

Ανασχεδιασμος Ξενοδοχείου ή AirBNB Καταλύματος – Τι Να Προσέξετε

Η δημιουργία ενός λειτουργικού, φωτεινού και ενδιαφέροντος χώρου αναμονής θα κάνει φυσικά θετική εντύπωση στους φιλοξενούμενους και θα κερδίσει το ενδιαφέρον τους από την πρώτη στιγμή. Ο χώρος αναμονής σε έναν ξενοδοχειακό χώρο πάντα ήταν και εξακολουθεί να είναι η πρώτη εντύπωση του πελάτη για το ξενοδοχείο. Παλαιότερα το λόμπι ήταν ο χώρος στον οποίο γινόταν απλά το check in στο ξενοδοχείο. Η έννοια του λόμπι σαν χώρος εισόδου έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Στις μέρες μας το λόμπι έχει επεκταθεί σαν έννοια και αποτελεί έναν χώρο όπου μπορεί κάποιος να ξεκουραστεί, να χαλαρώσει και να κάνει δημόσιες σχέσεις. 

Λειτουργικά είναι ο πυρήνας γύρω από τον οποίο εξελίσσονται και εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πελατών. Στην ουσία περιοχές που παλαιότερα ήταν ανεξάρτητες ή ξεχωριστοί χώροι όπως ένας χώρος για παιχνίδια, αίθουσες συγκεντρώσεων, το μπαρ, το εστιατόριο, κ.α.  συνδέονται σε μια μεγαλύτερη περιοχή δίνοντας τη δυνατότητα ενός ενιαίου και κοινού χώρου για όλους να χαλαρώσουν, να συναντήσουν κόσμο, να φάνε και να δουλέψουν.

Η εποχή μας επιτάσσει νέο Hotel Design στα λόμπι των ξενοδοχείων  και συνεπώς η παραμονή των πελατών για περισσότερο χρόνο σε αυτούς τους χώρους μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση φαγητού και αναψυκτικών ενώ κάθονται, δουλεύουν ή διασκεδάζουν ή χαλαρώνουν. Η νέα μορφή των λόμπι ενισχύει την υπόθεση ότι η φιλοξενία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξυπηρέτηση και την προσωπική ευχαρίστηση των πελατών-φιλοξενούμενων.  Σε μία ανακαίνιση ξενοδοχείου από την πρώτη στιγμή που θα μπει ο φιλοξενούμενος στο λόμπι θα τον κάνει να αισθανθεί ευπρόσδεκτος και φυσικά αυτό θα έχει συνέχεια και κέρδος. 

Τις περισσότερες φορές η ανακαίνιση του λόμπι ως επένδυσή για την επιχείρησή σας μπορεί να δώσει άμεσο κέρδος. Επομένως πρέπει να επαναξιολογήσετε τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου σας και να σκεφτείτε σοβαρά την ανακαίνιση τους. Μαζί μπορούμε να αξιολογήσουμε τι χρειάζεται  αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό. Για παράδειγμα μπορούμε να εξετάσουμε τις δυνατότητες των χώρων που χρησιμοποιούνται και αυτών που μένουν ανεκμετάλλευτοι να ενσωματωθούν στο λόμπι.

  • Έχετε έναν χώρο για συνεδριάσεις που δεν χρησιμοποιείτε,
  • Υπάρχει εστιατόριο με παραπάνω θέσεις από τις απαιτούμενες για το δικό σας ξενοδοχείο,
  • O χώρος για μελέτη και εργασία είναι ανεκμετάλλευτος επειδή δεν είναι εύκολα προσβάσιμος, κ.α.

 

Οργανώνοντας την ανακαίνιση στο λόμπι του ξενοδοχείου

Πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση του λόμπι πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα και στρατηγική. Όλη η ομάδα συντονισμού, ο ιδιοκτήτης, οι κατασκευαστές και οι μηχανικοί πρέπει να εξετάσουν και να υπογραμμίσουν τις προτεραιότητες του έργου.

  • Το πιο δύσκολο σημείο είναι να βρεθούν οι χώροι που θα συνενωθούν όπως χώροι που δεν χρησιμοποιούνται καθόλου ή δεν χρησιμοποιούνται σωστά και να γίνει ακριβής μέτρηση των διαστάσεων τους και προσδιορισμός της θέσης τους για να εξεταστεί σχεδιαστικά η δυνατότητα συνύπαρξης σε ένα ενιαίο χώρο.
  • Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων που επιθυμούν την ανακαίνιση της επιχείρησης τους θα πρέπει να συμπεριλάβουν στο συνολικό κόστος και την ανακαίνιση του λόμπι ως σημαντικό πλέον σημείο μιας σύγχρονης μεταμόρφωσης.
  • Γενικά η ιδέα της συνύπαρξης και ένωσης πολλών χρήσεων και χώρων σε ένα ενιαίο συγκεντρώνει όλες τις παροχές μαζί όπως ηλεκτρικές, υδραυλικές εγκαταστάσεις, κ.α. και έτσι εξοικονομείτε χρήματα.
  • Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτετε τεράστιο χώρο για το λόμπι, μην επηρεάζεστε από την συνύπαρξη χώρων και νομίζεται ότι ένας χώρος μικρότερων διαστάσεων δεν μπορεί να μετατραπεί σε κάτι ξεχωριστό που θα συνδυάζει όλες τις παροχές.
  • Καλό είναι να ανακαινίσετε σε φάσεις ώστε να μην κλείσει τελείως το λόμπι και η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και να μπορείτε να εξυπηρετείται τους πελάτες και να τους ενοχλείτε όσο το δυνατόν λιγότερο.
  • Ξοδεύοντας χρήματα για την ανακαίνιση του λόμπι μπορείτε να εκπληρώσετε τις επιθυμίες των πελατών, να βελτιώσετε τις παροχές και την εμπειρία τους.

Η εταιρεία μας σας εξασφαλίζει μια ανακαίνιση ξενοδοχείου  που θα σέβεται τη λειτουργικότητα του χώρου, τις σύγχρονες τάσεις της εποχής, και πάνω από όλα τους πελάτες και την επιχείρησή σας. Σκοπός μας όσον αφορά τα λόμπι είναι να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα φιλική, προσιτή και ανοιχτή που θα αναζωογονήσει το ξενοδοχείο σας και θα κλέψει τις εντυπώσεις. 

Η σημασία στη λεπτομέρεια και στην εμπειρία με διαφορετικά στυλ και αισθητική μέσα από την εμπειρία της ομάδας μας θα δώσει στο λόμπι σας μια κομψή και ζεστή άποψη στο καλωσόρισμα των πελατών σας ενώ ταυτόχρονα η υψηλή ποιότητα και ο σχεδιασμός θα συμπληρώνουν το χώρο.

Πηγή: https://www.anakainisispitiou.gr/

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184