Ανατροπή-Δημιουργία: “Με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου”

Ανατροπή-Δημιουργία: “Με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου”

Μείζων Αντιπολίτευση       

Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας                                                       

Κοζάνη, 28-11-2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με δύο θέματα:

  1. Συζήτηση για στήριξη του κλάδου εστίασης και διασκέδασης
  2. Ενημέρωση – Συζήτηση επί του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

θέλουμε να επισημάνουμε και να στηλιτεύσουμε τα παρακάτω:

 Την ώρα που η Δυτική́ Μακεδονία βιώνει τη βίαιη και άδικη απολιγντιτοποίηση  διαπιστώνεται σοβαρότατο έλλειμμα ηγεσίας στην Περιφέρειά μας.

Ο κύριος Περιφερειάρχης στη συζήτηση του  πρώτου θέματος και μπροστά́ στο αδιέξοδο του και την αδυναμία του να απαντήσει για τις ελλείψεις και την ανεπάρκεια του προγράμματος στήριξης, όπως αναδείχτηκαν μέσα από́ τις προτάσεις που κατέθεσε ο συνδυασμός μας διά του περιφερειακού́ συμβούλου Ηλία Κάτανα, εξαπέλυσε σφοδρότατη και αναίτια επίθεση για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, στοχοποιώντας αδίκως τον συγκεκριμένο περιφερειακό́ σύμβουλο.

 Ανυπόστατες και έωλες κατηγορίες, χωρίς καμία τεκμηρίωση και μάλιστα συγχέοντας δομές και διοικήσεις αποδεικνύοντας άγνοια!

Αντί ο κύριος Κασαπίδης να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής προσπαθεί́ να  μας πείσει ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας άρχισε επί των ημερών του και όλες οι προηγούμενες, Περιφερειακές Αρχές, Δημοτικές Αρχές, Βουλευτικές Αρχές, ήταν ανύπαρκτες και «άφησαν ερείπια»!

Αλήθεια, ο κύριος Κασαπίδης δέκα πέντε χρόνια δεν ήταν Βουλευτής της Δυτικής Μακεδονίας; Ποια η προσφορά́ του και οι προτάσεις του;

  Τελικά́ αποδεικνύεται ότι ο σοβαρός και τεκμηριωμένος αντιπολιτευτικός λόγος προκαλεί́ σύγχυση στον κύριο Κασαπίδη  εκθέτοντας τον με τα παραληρήματα του.

Εμείς αυτό κάνουμε από την πρώτη στιγμή και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί πάνω από όλα είναι ο Τόπος μας και οι Άνθρωποι του.

 Όσον αφορά το δεύτερο θέμα για τη βίαιη και άδικη απολιγντιτοποίηση, ο κύριος Περιφερειάρχης μας ενημέρωσε στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι κατόρθωσε να πάρει παράταση για τη διαβούλευση του σχεδίου, μέχρι της 30 Νοεμβρίου. Ενώ εξελισσόταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 26/11/2020, με όλους τους φορείς και τους Βουλευτές, παρουσία του κυρίου Μουσουρούλη, το Υπουργείο Ενέργειας του κυρίου Χατζηδάκη, εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο ρητώς αναφέρεται: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε επίσης την τελική εκδοχή του master plan για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα».

 Πρόκειται για ένα θέατρο του παραλόγου, για το οποίο την κύρια, αν όχι αποκλειστική, ευθύνη έχει ο Περιφερειάρχης κύριος Κασαπίδης, καθώς συζητούσαμε για ένα σχέδιο το οποίο ήδη είχε οριστικοποιηθεί!

 Η κυβέρνηση δείχνει ότι «αγνοεί» επιδεικτικά τον κύριο Περιφερειάρχη, προσβάλλοντας τον ίδιο αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο, περιφρονώντας τους θεσμούς και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

 Καλούμε τον κύριο Περιφερειάρχη έστω και την ύστατη ώρα, να αναλάβει τις ευθύνες του, επιδεικνύοντας θεσμική σοβαρότητα, απαιτώντας οι απόφασεις και οι προτάσεις της  συνεδρίασης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου να ενσωματωθούν στο κυρίως κείμενο του Master plan από την Κυβερνητική Επιτροπή, και όχι ως συμπλήρωμα!

 Είμαστε το ανώτερο όργανο Δημοκρατικού Προγραμματισμού της Δυτικής Μακεδονίας και δεν μπορεί η (Δίκαιη Μετάβαση) να αποφασίζεται ερήμην της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών της.

 Δε θα αποφασίσουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς πίσω από κλειστές πόρτες.

 Κλείνοντας καλούμε τον κύριο Περιφερειάρχη σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο να φέρει προς συζήτηση όποιο θέμα θέλει και να το συζητήσουμε με σοβαρότητα, δημοκρατικά και κυρίως με στοιχεία και όχι να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα.

     Γραφείου Τύπου

‘Ανατροπή – Δημιουργία’

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184