Αναφορικά με την ημερίδα που αναβλήθηκε, του Λάμπρου Χατζηζήση

Αναφορικά με την ημερίδα που αναβλήθηκε, του Λάμπρου Χατζηζήση

ΔΕΣΚΑΤΗ 1/3/2020

Αναφορικά με την ημερίδα που αναβλήθηκε,

του Λάμπρου Χατζηζήση

 

Εξαιτίας του κορονοϊού αναβλήθηκε η ημερίδα που θα διεξαγόταν στη Δεσκάτη την 29/2/2020 με τίτλο:

 «Η αξιοποίηση των προσφερόμενων δυνατοτήτων εκ της διάταξης του άρθρου 62 του Ν. 4643/2019: Αυτοπαραγωγή από Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας) και Σ.Η.Θ.Υ.Α. (Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης) για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις»

Για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής θα γίνει εκ νέου ενημέρωση. Ωστόσο αξίζει να αναφερθούν κάποια θέματα που προέκυψαν από την προετοιμασία και μόνο της ημερίδας:

-Υπήρξε μεγάλη παρουσία γεωργοκτηνοτρόφων, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν για την αναβολή της ημερίδας και προσήλθαν στο χώρο διεξαγωγής της. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον και την αναγκαιότητα υλοποίησης της ημερίδας με το συγκεκριμένο θέμα το συντομότερο δυνατόν.

-Ο σχετικός νόμος Ν.4643/2019 και συγκεκριμένα το άρθρο 62 αφορά σε αναπτυξιακή-επενδυτική πρόταση. Θα μπορούσε όμως να ενισχυθεί περαιτέρω από τη δημιουργία χρηματοδοτικών και ενισχυτικών εργαλείων από την Περιφέρεια και το Υπουργείο.

-Το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ενισχυθεί, ώστε να αξιοποιηθούν οι παροχές του νόμου στο έπακρο.

Ως συντονιστής της προσπάθειας για την οργάνωση της ημερίδας θα ήθελα να ευχαριστήσω:

-Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Κασαπίδη για την ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας διεξαγωγής και βεβαίως για την ανταπόκρισή του προκειμένου να συμμετάσχει ως εισηγητής στην ημερίδα.

-Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα τον Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα αφενός για τη δημιουργία του σχετικού νόμου και αφετέρου για την ανταπόκρισή του προκειμένου να συμμετάσχει ως εισηγητής στην ημερίδα.

-Τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ και καθηγητή κ. Γρηγόρη Βάρρα για την παρουσία του στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, για την παραμονή του στην πόλη της Δεσκάτης και για τη διάθεσή του να βοηθήσει όχι μόνο σε θέματα σχετικά με την ημερίδα, αλλά γενικότερα σε θέματα που άπτονται του θεσμικού του ρόλου και έχουν σχέση με την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

-Την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και συγκεκριμένα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιάτσιο και το γραφείο του για την οργάνωση και διεκπεραίωση της όλης προετοιμασίας της ημερίδας.

-Τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, για τη διάθεσή της να βοηθήσει στην διεκπεραίωση του εγχειρήματος, όταν αυτό ξεκινήσει. Η κ. Σδούκου σε επιστολή της μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τη σειρά προτεραιότητας εξέτασης των αιτήσεων από τον ΔΕΔΔΗΕ και άρα τη σειρά πρόσβασης στο δίκτυο. Στην Υπουργική αυτή απόφαση θα γίνεται ειδική μνεία και θα δίνεται προτεραιότητα έναντι των αιτήσεων για την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών σταθμών ΑΠΕ (ιδιωτών ή Ενεργειακών Κοινοτήτων) για τους σταθμούς ΑΠΕ με αυτοπαραγωγή και ιδίως για αυτούς που προορίζονται για αγροτικές εκμεταλλεύσεις.»

-Το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της ΝΕ Γρεβενών κ. Αλέξανδρο Ντούνα που με επιστολή του εξέφρασε την αμέριστη διάθεση προσφοράς τεχνικής κυρίως ενημέρωσης και βοήθειας προκειμένου η προσπάθεια να επιτύχει.

-Τον εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Θωμά Μανουσαρίδα για την προετοιμασία παρουσίασης σχετικά με τα δίκτυα μεταφοράς ρεύματος.

-Τη Διευθύντρια του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Δεσκάτης κα. Πολυξένη Παλάντζα για την προετοιμασία παρουσίασης σχετικά με τα τραπεζικά χρηματοδοτικά προϊόντα.

-Τον Διευθυντή του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς της Δεσκάτης κ. Αθανάσιο Νίκου για την προετοιμασία παρουσίασης σχετικά με τα τραπεζικά χρηματοδοτικά προϊόντα.

-Τον Γεωπόνο κ. Βασίλη Τέγο για την προετοιμασία σχετικής παρουσίασης.

-Την κ. Μαρία Χατζηλιάδου-Μαχαιρά για την προετοιμασία παρουσίασης εισήγησης σε θέματα σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και γενικότερα για το νομικό πλαίσιο των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

-Το μηχανικό κ. Κασδαγλή Μιχάλη για την προετοιμασία παρουσίασης εισήγησης σε τεχνικοοικονομικά θέματα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

-Όλους όσους δεν ενημερώθηκαν για την αναβολή της ημερίδας και παραβρέθηκαν αποδεικνύοντας με το ενδιαφέρον τους τη σοβαρότητα του όλου θέματος.

ΛΑΜΠΡΟΣ Ι. ΧΑΤΖΗΖΗΣΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184