152 Views

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γρεβενών: Συμπαράσταση στην απεργία των Καθηγητών! Όλοι ενωμένοι!

«We want the world and we want it now!!!» 
Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού κλιμακώνεται. Τα υποταγμένα σκυλιά της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ, ακολουθούν το μοντέλο της ανάπτυξης. Ανάπτυξη της ανεργίας, της 5μηνης εργασίας, των 300 ευρώ.
Στο στόχαστρο μπήκε τώρα η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι μαθητές και οι καθηγητές..
Μετά την κατάργηση εκατοντάδων σχολείων σε όλη τη χώρα και την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, προχωράνε σε νέα επίθεση. Η αύξηση του διδακτικού ωραρίου και η θέσπιση της αναγκαστικής μετάθεσης των εκπαιδευτικών έχουν σαν κύριο στόχο τις μαζικές απολύσεις για να μπορεί να παρουσιάσει «έργο» στους τροϊκανούς η κυβέρνηση Σαμαρά. Με τα νέα μέτρα 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οδηγούνται την επόμενη σχολική χρονιά στην απόλυση, με στόχο μέσα από την τεχνητή δημιουργία «υπεράριθμων», να προχωρήσει σε επόμενη φάση σε απολύσεις και στουςυπόλοιπους εκπαδευτικούς
Οι κυβερνήσεις που δημιούργησαν ένασχολείο- εξεταστικό κάτεργο, παράρτημα των φροντιστηρίων δεν έχουν δικαίωμα να κατηγορούν τους καθηγητές για παιχνίδι με τον κόπο και την αγωνία των μαθητών. Αυτές εξάλλου επέλεξαν το χρόνο της επίθεσης. Η απεργία είναι δικαίωμα και ο μόνος τρόπος να σταματήσει το ξήλωμα της δημόσιας εκπαίδευσης.
Την στιγμή που οι θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περικόπτονται και η ανεργία στους νέους εκτινάσσεται στο 64.2%, η κυβέρνηση δεν δικαιούται να μιλά για την αγωνία της νεολαίας και των οικογενειών τους.
Αλλά όλα αυτά τα ξέρεις και μάλιστα καλύτερα από όλους αφού τα ζεις κάθε μέρα. Το ερώτημα που σε απασχολεί είναι τι μπορείς να κάνεις, τι μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε;
Η επιστράτευση θα ρίξει το μνημόνιο! Αν το πιστέψουμε!
Ο κόσμος το έχει καταλάβει. Ο πανικός στην κυβέρνηση και στα γραφεία των πουλημένων μεγαλοδημοσιογράφων δεν είναι τυχαίος. Αυτή η απεργία των καθηγητών μπορεί να φέρει το τέλος του μνημονίου. Η μάχη έχει ξεφύγει από τα πλαίσια της εκπαίδευσης και μπορεί να οδηγήσει σε γενική απεργία και ανατροπή της κυβέρνησης.
Οι μαθητές πρέπει να βρεθούν στο πλάι των δασκάλων τους στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα! Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, για τους μαθητές που είναι τάχα «όμηροι» των καθηγητών, αλλά είναι αυτοί έχουν φτάσει την ανεργία των νέων στο 64.2% καταδικάζοντας τη νεολαία και ολόκληρη την κοινωνία στον αφανισμό!
Κάθε σχολείο και ένα κέντρο αγώνα, κάθε κέντρο αγώνα και μια φλόγα αναζήτησης του τι σχολείο, τι εργασία, τι πολιτισμό θέλουμε. Χωρίς ρατσισμό, φασισμό, με δικαιώματα στην γνώση, στην εκπαίδευση, την εργασία, την ίδια μας τη ζωή.
Σχολεία περιφρουρημένα από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, σχολεία κατειλημμένα από τους ίδιους τους μαθητές, οργάνωση της συμπαράστασης σε κάθε γειτονιά – αυτή είναι η απάντηση στις επιστρατεύσεις της ξένης και ντόπιας τρόικας. Οι επιτηρητές πρέπει να βρουν λουκέτα μπροστά τους και μουσική στη διαπασών! Οι τοίχοι των σχολείων, που καταρρέουν από την εγκατάλειψη μα γεμίσουν γκράφιτι και συνθήματα. Οι δυνάμεις της αστυνομίας που θα επιχειρήσουν να σπάσουν τις καταλήψεις σας θα φύγουν πασαλειμμένες με νερό και αλεύρι- όπως ακριβώς το Δεκέμβριο του 2008. Τα θέματα των εξετάσεων να μην φτάσουν στα σχολεία.
Δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας…
Όλες οι μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες είναι υπόθεση όλων, τέρμα στις εξαγγελίες και τα ξεπουλήματα των συνδικαλιστικών ηγεσιών στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, τέρμα στην ηττοπάθεια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ να καλέσουν πανεργατική απεργία όπως ζητάει η ΟΛΜΕ. Τα μεγάλα συνδικάτα μπορούν να παραλύσουν τη χώρα και να αποδείξουν ότι είναι κάτι περισσότερο από μηχανισμοί υπουργοποίησης συνδικαλιστών.
Πριν από 70 χρόνια η εργατική τάξη και ο λαός ανέτρεψαν την επιστράτευση που προωθούσε η κυβέρνηση των δοσίλογων για να προσφέρει δωρεάν εργατικό δυναμικό στη Γερμανία. Το 2013 μπορούν να το ξανακάνουν. Οι Ισπανοί μόλις πέτυχαν μια πρώτη νίκη απέναντι στα σχέδια διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης που επιχειρούσε η δική τους τρόικα με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Το μήνυμα ελήφθη. Είναι η καλύτερη στιγμή να τους ανατρέψουμε και η Ευρώπη θα ακολουθήσει.
Everywhere I hear the sound of marching, charging feet, boy
Cause summer’s here and the time is right for fighting in the street, boy ( Από παντού ακούω τον ήχο του ποδοβολητού, του μάχιμου βηματισμού, αγόρι. Γιατί τα καλοκαίρια και η εποχή είναι σωστά για να παλεύεις στο δρόμο, αγόρι. )
  • Νίκη στην απεργία των καθηγητών!
  •  Καταλήψεις σε όλα τα σχολεία!
  •  Παλλαϊκός ξεσηκωμός, να μην περάσουν τα μέτρα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να ανατραπούν τα μνημόνια και η κυβέρνησή τους!
Τ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

 

 

e-Grevena Portal