Απονομή του Κλειδιού της πόλης στον Γρεβενιώτη αθλητή Μίλτο Τεντόγλου χρυσό Ολυμπιονίκη του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Τόκιο 2020

Απονομή του Κλειδιού της πόλης στον Γρεβενιώτη αθλητή Μίλτο Τεντόγλου χρυσό Ολυμπιονίκη του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Τόκιο 2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                       Γρεβενά    05-08-2021

ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ                                                                Αριθ. Πρωτ.:  –  10.117 –

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΓΡΑΜ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                                                                                                                                                                                                       

Διεύθυνση     : Πλ. Ελευθερίας 1

                         51100 Γρεβενά

Πληροφορίες: Σιέλλυ Μπουμπούκα

Τηλέφωνο     : 24623-50877

e-mail : shellympoumpouka@yahoo.gr

                                     Προς   1. κ. Δασταμάνη Γεώργιο Δήμαρχο Γρεβενών

  1. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Γρεβενών

                                                                 

Πρόσκληση

 

Καλείστε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 65 & 67 του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/Α/2010) όπως ισχύουν, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του” που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 55/Α΄/11-03-2020 και την εγκύκλιο 426/77233/13-11-2020 του Υπουργείου Εσωτερικών, στην 18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου 2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. έως 12:00μ. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί δια περιφοράς μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

 Δημάρχου Γραφείο

Εισηγητής: Γεώργιος Δασταμάνης Δήμαρχος Γρεβενών

Απονομή του Κλειδιού της πόλης στον Γρεβενιώτη αθλητή Μίλτο Τεντόγλου, χρυσό Ολυμπιονίκη του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Τόκιο 2020

 

Στη συνεδρίαση προσκαλείται ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γρεβενών κ. Γρηγόριος Φαρμάκης.

Η Πρόεδρος σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύει, συγκαλεί Δημοτικό Συμβούλιο και η πρόσκληση γνωστοποιείται και την ημέρα της συνεδρίασης.

Για το θέμα της ημερήσιας διάταξης: Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8,41 μ. στην 6η προσπάθειά του στον αγώνα που διεξήχθη στις 2 Αυγούστου 2021.  Είναι ένας από τους κορυφαίου Έλληνες αθλητές του στίβου. Έχει επίσης αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης ανοιχτού στίβου το 2018 στο Βερολίνο, πρωταθλητής κλειστού στίβου το 2019 στη Γλασκώβη, και επίσης, πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου το 2021.

Στην πόλη των Γρεβενών έζησε τα πρώτα και εφηβικά του χρόνια όπου και ξεκίνησε το στίβο σε ηλικία 15 ετών.  Από τα αρχαία χρόνια οι τιμές στους ολυμπιονίκες ήταν μεγάλες όπως και ανυπολόγιστη ήταν η ηθική σημασία της νίκης στην Αρχαία Ολυμπία. Ο Ολυμπιονίκης όταν επέστρεφε στην πόλη του απολάμβανε μεγάλες τιμές.

Κατόπιν των παραπάνω, ο Δήμος Γρεβενών προτίθεται να τιμήσει τον χρυσό Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου που επιστρέφει στη ιδιαίτερή του πατρίδα αυτές τις ημέρες και το θέμα της ημερήσιας διάταξης κρίνεται κατεπείγον και απαιτείται η σύγκληση σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι πρέπει άμεσα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απονομή των τιμών που του αρμόζουν.

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

 

Φωτεινή  Τζουβάρα

Κοινοποίηση

  1. Βουλευτή Νομού Γρεβενών, κο Ανδρέα Πάτση
  2. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κο Γεώργιο Κασαπίδη
  3. Αντιπεριφερειάρχη Νομού Γρεβενών, κο Ιωάννη Γιάτσιο
  4. Α. Δ. Η. – Δ. Μ. (Τμήμα Διοίκησης – Οικονομικού)
  5. Τοπικές οργανώσεις όλων των πολιτικών κομμάτων
  6. M.M.E.

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Μετάβαση στο περιεχόμενο