Από τον λαϊκισμό στην πρόοδο…Του Θανάση Σταυρόπουλου

Από τον λαϊκισμό στην πρόοδο…Του Θανάση Σταυρόπουλου

Πριν δύο χρόνια, το αποτέλεσμα των εκλογών ανέδειξε την ΝΔ νικήτρια και δόθηκε η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν έδωσε μόνο τέλος στον λαϊκισμό αλλά ανέδειξε την ανάγκη να κινηθεί η χώρα μπροστά με ταχύτητα, οργάνωση, σχέδιο, δομικές αλλαγές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της Ισχυρής Ανάπτυξης για Όλους.
Στα δύο αυτά χρόνια αποδείχτηκε ότι, οι εκλογές του 2019 ανέδειξαν τον κατάλληλο άνθρωπο – την κατάλληλη στιγμή – για την κατάλληλη δουλειά. Αποδείχτηκε, πολύ γρήγορα με τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το πολιτικό προσωπικό που επιλέχτηκε ήταν προετοιμασμένοι για την διακυβέρνηση και αποφασισμένοι να προχωρήσουν γρήγορα μπροστά και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα τους, για το οποίο και ψηφίστηκαν.
Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια η Ελλάδα, μετά από δέκα χρόνια αστάθειας, έχει επιστρέψει στην κυβερνητική σταθερότητα και οι προσπάθειες για την επικράτηση ιδεοληψιών και του ακραίου διχασμού της περασμένης δεκαετίας, πέφτουν στο κενό και απορρίπτονται από την κοινωνία. Το οριστικό τέλος του διχασμού αποτέλεσε βασικό στόχο του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτός ο στόχος φαίνεται να έχει επιτευχθεί.
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις αρχές της ανάληψης της ευθύνης διακυβέρνησης, αντιμετώπισε με σθένος και αποτελεσματικότητα την οργανωμένη προσπάθεια εισβολής, χιλιάδων, παράνομων μεταναστών στον Έβρο. Ακολούθησαν οι προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο και την Μεσόγειο οι οποίες ανέδειξαν την ανάγκη διεθνοποίησης αυτών των παράνομων συμπεριφορών και της ταυτόχρονης ανάδειξης της ανατολικής μεσογείου ως ζήτημα ζωτικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό ακριβώς πέτυχε η κυβέρνηση και συνέχισε με τη διεύρυνση των στρατηγικών συνεργασιών με χώρες της περιοχής και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση βρέθηκε και βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία που έφερε και μία πρωτοφανής υγειονομική κρίση η οποία αντιμετωπίσθηκε και αντιμετωπίζεται με επιστημονικά κριτήρια, μεθοδικότητα, σχέδιο και με τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Ενισχύθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οργανώθηκε η επιχείρηση «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς – η οποία, όμως, απαιτεί και την συμμετοχή όλων μας ώστε να χτιστεί το απαιτούμενο τείχος ανοσίας – και με ένα σύνολο οικονομικών μέτρων, ένα πραγματικό «δίχτυ προστασίας» πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διατέθηκαν 41 δις ευρώ για τη στήριξη εργαζόμενων, ανέργων και επιχειρήσεων ώστε να αποτραπεί η έξαρση της ανεργίας και να κρατηθεί όρθιος ο παραγωγικός ιστός της χώρας.
Με στόχο να προχωρήσει η Ελλάδα μας, η κοινωνία όλη, η οικονομία και οι θεσμοί, μπροστά, σε μία νέα εποχή εκπονήθηκε το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0» το οποία ενέκρινε άμεσα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (πρώτη εκταμίευση 4,2 δισ. ευρώ, φέτος το καλοκαίρι) και μαζί με το νέο ΕΣΠΑ, θα δώσουν την απαιτούμενη αναπτυξιακή ώθηση στην χώρα μας.
Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, η χώρα ανέκτησε την εμπιστοσύνη των αγορών και δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια, πρωταγωνίστησε στην πρόταση για κοινό δανεισμό της Ε.Ε., αλλά και για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, οργανώθηκε και προχώρησε με αλματώδη ρυθμό ο ψηφιακός μετασχηματισμός για την αμεσότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και της επιχείρησης, αλλά και τη δημιουργία νέων πηγών οικονομικής ανάπτυξης.
Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα gov.gr για ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων και λειτουργούν:
• η τηλεκπαίδευση,
• το σύστημα άυλης συνταγογράφησης φαρμάκων και παραπεμπτικών,
• το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης «112»,
• και η επιχείρηση «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς.

Ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης προχωράει συγχρόνως και με την πράσινη μετάβαση και έχουν δρομολογηθεί (μεταξύ άλλων) τα σχέδια:
• απολιγνιτοποίησης,
• ηλεκτροκίνησης,
• δυναμικής στήριξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,
• αναδασώσεων και
• διαχείρισης αποβλήτων.
Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια έχουν «ξεκολλήσει» και έχουν ξεκινήσει μεγάλα έργα που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας μεταξύ των οποίων: το Ελληνικό, η εξυγίανση της ΔΕΗ, το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Τρίκαλα – Εγνατία), νέες γραμμές του μετρό και το μετρό Θεσσαλονίκης. Συγχρόνως έγιναν και γίνονται βήματα μπροστά για την προσέλκυση επενδύσεων όπως: των μεγάλων εταιρειών: Μicrosoft, Pfizer, Digital Realty, Royal Sugar κ.ά., ενώ η Aστυπάλαια, μέσω συνεργασίας με τη Volkswagen, γίνεται το πρώτο «πράσινο» νησί της Μεσογείου.
Μέσα σε δύο χρόνια, η Ελλάδα ανέκτησε την αξιοπιστία της και αναβάθμισε τη θέση της στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση προχωρούν με αποφασιστικότητα μπροστά, και η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι αυτή η πορεία απαιτεί ρήξεις με όλα όσα κράτησαν τη χώρα μας πίσω και στάσιμη. Γνωρίζουν οι ελληνίδες και οι έλληνες ότι, η δίκαιη ανάπτυξη και η πρόοδος έρχονται με μεγάλες αλλαγές, σοβαρότητα, σχέδιο, μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, στόχους και με πράξεις, μέσα και έξω από την χώρα, που θα αποδεικνύουν ότι ξέρουμε τι θέλουμε και ότι είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.
Τα δύο αυτά πρώτα χρόνια έδειξαν τον δρόμο για να πάμε μπροστά, τον δρόμο για την πρόοδο.

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184