Γίνετε πρεσβευτές της Περιφέρειάς μας

Γίνετε πρεσβευτές της Περιφέρειάς μας

                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας σε μία προσπάθεια για την ηλεκτρονική τουριστική προώθηση της περιοχής έχει προβεί σε μία σειρά δράσεων που έχουν ως εξής:

 • ΛογαριασμοίΜέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Στην σημερινή εποχή τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (social media) αποτελούν πλέον την αιχμή του δόρατος για την επικοινωνία με τον κόσμο, και κάθε τουριστικός οργανισμός πρέπει να διαθέτει ενεργούς λογαριασμούς σε Instagram, Facebook και YouTube με συχνή ανανέωση του περιεχομένου.

Η Εταιρεία Τουρισμού εδώ και λίγο καιρό δημιούργησε αντίστοιχους λογαριασμούς  εμπλουτίζοντας τους τακτικά με άρθρα, αφιερώματα και φωτογραφίες από σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής ενώ διάφορα μικρά σποτάκια κάνουν την εμφάνιση τους αναδεικνύοντας κάθε φορά μέσα από φωτογραφίες ομορφιές της περιφέρειας.

Παράλληλα δύο spot θα δημοσιευτούν το προσεχές διάστημα αναδεικνύοντας της περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

 • Η Ιστοσελίδα

Οι απαιτήσεις μιας ιστοσελίδας ενός τουριστικού οργανισμού έχουν αυξηθεί. Η συχνή ενημέρωση και η  δημιουργία κατάλληλου περιεχομένου είναι απαραίτητη  ενώ η πλοήγηση πρέπει να είναι εύχρηστη και προσιτή στον επισκέπτη. Παράλληλα, η ιστοσελίδα πρέπει να αποτελεί και έναν δίαυλο επικοινωνίας προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό (Β2Β) όπως και να ενεργοποιεί τον ντόπιο πληθυσμό στην προσπάθεια αυτή.

Σε όλο αυτό το εγχείρημα βασικός παράγοντας είναι η εικόνα και συγκεκριμένα η φωτογραφία. Η περιοχή μας διαθέτει εξαιρετικούς φωτογράφους που με τον φακό τους έχουν κατά καιρούς απαθανατίσει όμορφα σημεία της περιοχής.

 • Γίνετε πρεσβευτές της Περιφέρειάς μας

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, φωτογράφους και λάτρεις της φωτογραφίας να γίνουν πρεσβευτές της περιοχής μας μέσω των φωτογραφιών τους που θα χρησιμοποιηθούν για αυτόν τον σκοπό στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Τουρισμού!

Οι φωτογραφίες στα άρθρα θα εμφανίζονται με περιγραφή της φωτογραφίας και το όνομα του φωτογράφου με copyright “…… © ……”, ενώ θα υπάρχει υποσελίδα με τους παρόχους του φωτογραφικού υλικού όπου θα αναγράφεται το πλήρες όνομα και ο σύνδεσμος για την ιστοσελίδα ή και τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης τους (social media).

Οι καλύτερες και οι πιο ποιοτικές φωτογραφίες θα ανέβουν στην Ιστοσελίδα μας!

Το υλικό δε θα χρησιμοποιηθεί για εμπορικό σκοπό από την Εταιρεία αλλά μόνον για την ανάδειξη προορισμών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

 • Τρόποι αποστολής φωτογραφιών

 

Ερασιτέχνες φωτογράφοι και λάτρεις του Instagram

Αναδείξτε και μοιραστείτε τις ωραιότερες φωτογραφίες σας στην πλατφόρμα ελεύθερου διαμοιρασμού φωτογραφιών Pixabay. Το φωτογραφικό σας υλικό μπορείτε να το ανεβάσετε στην σελίδα Pixabay.com και η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη.

 • α) κάνετε εγγραφή (join) στον λογαριασμό google https://pixabay.com/el/ ή facebook https://www.facebook.com/pixabay/
 • β) ανεβάζετε τις φωτογραφίες που θέλετε
 • γ) με λατινικούς χαρακτήρες δημιουργείστε τουλάχιστον 3 ετικέτες που αφορούν την κάθε φωτογραφία: 1) West Macedonia, 2) Greece και 3) την τοποθεσία.

Βασικές προδιαγραφές φωτογραφιών: Οι φωτογραφίες να είναι δικές σας. Να έχουν πολύ καλή ανάλυση (τουλάχιστον 3.000 pixel η μεγαλύτερη διάσταση). Να μην περιέχουν κόσμο που αφαιρεί την προσοχή (πχ τουρίστες).

 

Επαγγελματίες φωτογράφοι

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι που επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να στείλουν μέσω wetransfer.com το ψηφιακό αρχείο που επιθυμούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση etdyma@gmail.com. Παρακαλούμε η κάθε φωτογραφία στον τίτλο να αναφέρει το όνομα της περιοχής και της θέσης ενδιαφέροντος π.χ (Λίμνη_Ζάζαρη_Αμύνταιο.png). Επίσης παρακαλούνται να στείλουν και την ιστοσελίδα τους ή τον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης για να το αναφέρουμε στην ιστοσελίδα μας.

Ενδεικτικό περιεχόμενο (με τις ονομασίες τους) που ζητάμε για να αναδείξουμε:

 • Γεφύρια, Καταρράκτες, Λίμνες
 • Μονές και Βυζαντινές εκκλησίες
 • Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι
 • Φωτογραφίες από πόλεις/χωριά- χειμώνα/καλοκαίρι (κτίρια παλιά, σημεία ενδιαφέροντος)
 • Δρόμοι του κρασιού (αμπελώνες)
 • Χιονοδρομικά κέντρα
 • Προορισμούς (Νυμφαίο, Νεστόριο κλπ)
 • Φύση (Βάλια Κάλντα, κλπ)
 • Φεστιβάλ, γιορτές
 • Δρώμενα, έθιμα και λοιπά στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς
 • Παραδοσιακή Κουζίνα (πχ. Κιχί, Κόκκινες Πιπεριές Φλωρίνης)

#visitwestmacedonia

Μην ξεχνάτε να πατάτε “μου αρέσει», να ακολουθείτε και να κάνετε εγγραφή (like,follow και subscribe)

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184