214 Views

Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών…του Αντώνη Σβολιαντόπουλου

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών δραστηριοποιείται στο βόλεϊ και στον στίβο.
Τις τάξεις του υπηρετούν τέσερεις προπονητές στο βόλεϊ και δύο στο στίβο και απασχολούνται περισσότερα από διακόσιοι αθλητές, αγόρια και κορίτσια, όλων των ηλικιών και κατηγοριών.
Τα μίνι τμήματα του ΓΣΓ με αγόρια και κορίτσια από 6 ως 10 εισάγουν τα μικρά παιδιά στα… ’’μυστικά’’ του αθλήματος τόσο στο βόλεϊ όσο και στον στίβο!
Φέτος συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΜ δύο ομάδες πανκορασίδων. Τα μικρά κορίτσια του συλλόγου έχουν μοιραστεί ηλικιακά και αγωνίζονται τόσο για να πάρουν εμπειρίες όσο και για να βιώνουν την χαρά του αθλήματος μέσα από τους αγώνες.
Μία ομάδα κορασίδων αγωνίζεται στην αντίστοιχη κατηγορία και άλλη μία νεανίδων.
Με την γυναικεία ομάδα εκπροσωπείται ο σύλλογος και φέτος ενώ οργανώθηκε και αγωνίζεται και πάλι η αντρική μας ομάδα.
Στη γυναικεία αγωνίζονται κορασίδες και νεανίδες σε μια προσπάθεια ανανέωσης και ανασυγκρότησης μετά την περσινή εμπειρία της Α2 με αθλήτριες να συμμετέχουν στις προπονήσεις των προέθνικων ομάδων. στην αντρική ομάδα αγωνίζονται και παίδες με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Γιώργο Λέτσιο που κλήθηκε και αποτελεί τον βενιαμίν της εθνικής ομάδας παίδων.
Την ίδια στιγμή ξεκινάνε σιγά σιγά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στον στίβο με τον σύλλογο να έχει συμμετάσχει είδη σε ένα διασυλλογικό και σε έναν πανελλήνιο ανώμαλο δρόμο, τους πρώτους στο φετινό καλεντάρι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ.
Μέλη την εθνικής ομάδας στίβου στην κατηγορία τους και φέτος είναι οι δύο αθλήτριες μας, Βασιλική Ζωγράφου και Κουτσαλιάρη Ελένη οι οποίες μερίμνη του συλλόγου προπονούνται με ειδικά προγράμματα και συνεργαζόμενους προπονητές, διατροφολόγους και γυμναστές. Κάνουν προγραμματισμένες αιματολογικές και εργομετρικές εξετάσεις και μετακινούνται πολλές μέρες της εβδομάδας σε γειτονικές πόλεις (Τρίκαλα, Άργος, Κοζάνη) αναζητώντας τις εγκαταστάσεις και υποδομές που λείπουν από την πόλη μας.
Από όλα αυτά λοιπόν είναι αρκετά για να καταλάβει κανείς την διαρκή αγωνία και τον αγώνα που κάνουν καθημερινά οι γονείς οι προπονητές τα μέλη του ΔΣ οι φίλοι και κυρίως οι μικροί και μεγάλοι αθλητές για να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις, αλλά και για να αναρωτηθεί με ποιον τρόπο μετακινούνται κάθε σαββατοκύριακο τέσερεις και πέντε καμιά φορά ομάδες και τι έξοδα, εθελοντισμός και κέφι χρειάζεται για να κρατιέται ψηλά η παντιέρα που σήκωσε πριν από 40 χρόνια ο Δημήτρης Λιοσάτος και η παρέα του.
Μ αυτά και μ αυτά φέτος ξέχασα να ασχοληθώ με βαθμολογίες και αποτελέσματα.
Απέφυγα να σχολιάσω και να κριτικάρω την δημιουργία του νέου συλλόγου (δεν συζητάω καν για σύγκριση).
Και σε καμία περίπτωση δεν τοποθετώ τον εαυτό μου απέναντι σε ανθρώπους που σίγουρα έχουμε πολύ περισσότερα πράγματα να μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν και που η προσφορά τους στο άθλημα είναι δεδομένη.
Ευτυχώς ή δυστυχώς μου τα θύμισε η άποψη του Γιώργου του Καπαγερίδη και ο κρότος που έκανε στην ήσυχη και φτωχή σε… ίντριγκες αθλητική καθημερινότητα στα Γρεβενά (ο Πυρσός που πρωταγωνιστούσε κακώς για όλους μας είναι ανενεργός και το κολυμβητήριο υπό επαναλειτουργία).
Θα με ανησυχούσε πραγματικά αν δεν ήξερα ότι δεν κρύβεται τίποτα πίσω από τα όσα έγραψε και ότι όντας παρορμητικός πήρε πρωτοβουλία χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ούτε αυτούς που εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί ούτε αυτούς που υποστηρίζει κάνοντας τελικά κακό και στις δύο πλευρές.
Αυτό που θα υπογραμμίσω εγώ είναι ότι ο καθένας κρίνεται από τις προθέσεις του και την προσπάθεια που κάνει . Κανένας δεν περισσεύει αλλά και κανένας δεν μπορεί να επιβάλει την παρουσία του στο χώρο.
Επίσης να μην ξεχνάμε πως ο Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών είναι κάτι περισσότερο από αθλητικό σωματείο για τα Γρεβενά και κανένας δεν είναι πιο ειδήμονας από κάποιον άλλο σε κάτι που ανήκει σε όλους μας.
Η επόμενη χρονιά θα είναι χρονιά γενέθλια για τον σύλλογο, που κλείνει σαράντα χρόνια προσφοράς και αγώνων και είμαστε όλοι καλεσμένοι στη γιορτή!

e-Grevena Portal