
Γ.Ζεμπιλιάδου: "Η Δ.Μακεδονία δε θα γίνει ο σκουπιδότοπος της χώρας"
Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Ο συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ» καταδικάζει την πρόσφατη απόφαση της Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ Νάντιας Γιαννακοπούλου, που αφορά στην πρόσφατη απόφασή της, για την έγκρισηδιάθεσηςστερεών επικίνδυνων αποβλήτων, σε λιγνιτωρυχείο της ∆ΕΗ Α.Ε. στο Ορυχείο Καρδιάς, όπως αποκάλυψε τοπικό blog(kozan.gr)
Η απόφαση κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις 14 Οκτωβρίου, με την ένδειξη «Περιφερειακό Συμβούλιο», όπως από το έγγραφο γίνεται σαφές (ΑΔΑ ΒΧΗ Β0 37Ε), αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά, ούτε ο Περιφερειάρχης αντέδρασε, ούτε το Περιφερειακό Συμβούλιο ενημερώθηκε.
Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καλούμε τον Περιφερειάρχη, να ασχοληθεί επιτέλους με τα θέματα της Περιφέρειας και να προβεί άμεσα στα παρακάτω:
1ο να καταγγείλει την μεθόδευση του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΗ και να ζητήσει από το ΥΠΕΚΑ την ανάκληση της έγκρισης της Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕΠΕΜ), που έγινε με μια αμφιλεγόμενη και παράτυπη διαδικασία
2ο Να ζητήσει την τήρηση της σύννομης διαδικασίας, που σημαίνει τροποποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων που εκδόθηκαν το 2004 και επακόλουθα προϋποθέτει την γνωμοδότηση τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όσο και των Φορέων της περιοχής και να φέρει άμεσα το θέμα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο
3ο Να καταδικάσει κάθε προσπάθεια που θα υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την περιβαλλοντική κατάσταση της Περιφέρειας, από όπου και αν προέρχεται, πολύ περισσότερο όταν αυτή γίνεται με αμφιλεγόμενες διαδικασίες και παρακάμπτοντας τους θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας.
Ο κος Περιφερειάρχης ταυτόχρονα καλείται να εξηγήσει στο λαό της Δυτικής Μακεδονίας, αν ήξερε και δεν μίλαγε ή αν για μια ακόμη φορά απλά «ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ»
Γεωργία Ζεμπιλιάδου
Επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»
Σχετικά άρθρα:
- kozan.gr: Υποψήφιος δήμαρχος, το 2019, στο δήμο Κοζάνης, ο Ευάγγελος Σημανδράκος-Video
- kozan.gr: Σε δομή στα Γρεβενά έρχονται 315 άτομα από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια – Tι αναφέρει ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 21:00 (Βίντεο)
- Γ. Μαργαρίτης: «Τα 24.500, για τις αποκριές στα Γρεβενά, να τα βάλει ο κ. Δασκαλόπουλος από την τσέπη του, που δεν ψήφιζε τίποτα από πολιτιστικά. Κ. Καναβέ τώρα δεν πεινάει ο κόσμος, που δεν ψηφίζατε για τους υπαλλήλους τα δωράκια κτλ; Δε μπορεί 25.000 να έχει η Κοζάνη και 25.000 τα Γρεβενά που δεν έχουν καρναβάλι » – Ένταση στην χθεσινή συνεδρίαση της Ο.Ε. της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας για την έγκριση ποσού (Βίντεο)