Δευτερολογία Προέδρου ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. Βελόπουλου στην συζήτηση στην Βουλή της υπ’ αριθ. 17/3.3.2020 επερώτησης, αρμοδιότητας Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου, του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης κυρίου Κυριάκου Βελόπουλου, με θέμα: «Δράση ΜΚΟ-Χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ από Ελληνικό Κράτος»

Δευτερολογία Προέδρου ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. Βελόπουλου στην συζήτηση στην Βουλή της υπ’ αριθ. 17/3.3.2020 επερώτησης, αρμοδιότητας Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου, του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης κυρίου Κυριάκου Βελόπουλου, με θέμα: «Δράση ΜΚΟ-Χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ από Ελληνικό Κράτος»

Ξεκινώντας θα ήθελα να πω ότι μας χωρίζει ένα χαώδες κενό από το κόμμα σας.

Στην οικονομία εσείς έχετε προχωρήσει σε εκποίηση του εθνικού πλούτου και αναφέρομαι στις ΔΕΚΟ (νερό, ρεύμα κλπ) τις οποίες πουλάτε. Αυτό όμως στην πραγματικότητα είναι ξεπούλημα. Έχουμε στην κυβέρνηση μια ΝΔ που εκποιεί κάθε τι που θα μπορούσε να αποφέρει κέρδος στη χώρα. Δεν ασκείτε οικονομική πολιτική αλλά διαχειριστική πολιτική γιατί ενεργείτε κατόπιν εντολών του εξωγενούς παράγοντα.

Πάμε στον πρωτογενή τομέα. Σήμερα που μιλάμε οι κτηνοτρόφοι, που υπέστησαν μεγάλο πλήγμα οικονομικό το Πάσχα λόγων των περιοριστικών μέτρων για τον κορωναϊό, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Μα η αλιεία, η κτηνοτροφία και η γεωργία είναι οι πυλώνες στήριξης του κράτους. Και εσείς δεν κάνετε τίποτα για να τους διατηρήσετε.

Το έχω πει πολλές φορές εδώ και θα το πω άλλη μία. Ζητώ σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να πάρουμε αποφάσεις για τις κόκκινες γραμμές μας. Με αυτό είμαι σίγουρος ότι συμφωνούν η κ. Γεννηματά, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κουτσούμπας και ο κ. Βαρουφάκης. Ζητάμε την σύγκληση αυτή γιατί κατά τη άποψή μας παίζεται ένα βρώμικο παιχνίδι με τα 6 ναυτικά μίλια. Δεν κατοχυρώνετε 12 ναυτικά μίλια που είναι το ναυτικό μας δίκαιο και το κάνετε αυτό για να επιτρέψετε στην Τουρκία να κάνει γεώτρηση. Αυτό σημαίνει ότι είτε έχετε στήσει ένα παιχνίδι με την Τουρκία είτε έχετε κάνει ένα μεγάλο λάθος.

Πάμε στους λαθρομετανάστες. Στις 4 Οκτωβρίου 2019 ο πρωθυπουργός είχε πει από το βήμα της βουλής ότι είναι υπερήφανος όταν πηγαίνει σε παρελάσεις και βλέπει την κοινωνία μας να έχει μετατραπεί σε πολυπολιτισμική.  Δεν ξέρω όμως πόσο υπερήφανος πρέπει να είναι  κάποιος όταν η κοινωνία του γίνεται πολυπολιτισμική με βίαιο τρόπο. Και στην Αμερική η κοινωνία είναι πολυπολιτισμική και βλέπετε τι γίνεται. Για να μην αναφερθώ στην έναρξη της μετατροπής της αμερικανικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμική, με αποτέλεσμα να χαθούν οι Ινδιάνοι ιθαγενείς. Εδώ μιλάμε για νατιβισμό. Δηλαδή για αγάπη προς το έθνος. Για ποιο λόγο πρέπει να το πολεμήσουμε, για ποιο λόγο πρέπει να έχετε προφίλ αντεθνικό και μη φιλελληνικό.

Την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να μπολιάσουμε την οικονομία μας που γερνάει με τους μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας. Μα όταν γερνά το ανθρώπινο δυναμικό σου και έχεις δημογραφικό πρόβλημα δίνει κίνητρα στους πολίτες για να γεννούν παιδιά. Εσείς αντί γι’ αυτό φέρνετε τους λαθρομετανάστες.

Την ίδια μέρα επίσης, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι τάσσεται κατά της ανέγερσης φράχτη ή τείχους στα σύνορα και σήμερα επαίρεται ότι χτίζει φράχτη. Αλλά και αυτό λάθος το κάνετε αφού χρησιμοποιείτε κοτετσόσυρμα για τον φράχτη που φτιάχνεται. Επίσης, με τον φράχτη τώρα πια συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ! Μα βέβαια. Γιατί δεν έχουμε άλλη λύση από το να θωρακίσουμε τα σύνορά μας.

Σε μία Ελλάδα που βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας στα οικονομικά, με Έλληνες να είναι άστεγοι, ή να μην μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους, ή να είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της κατάσχεσης, εσείς πάτε και μοιράζετε δισεκατομμύρια σε ανθρώπους που ήρθαν εσχάτως στη χώρα μας. Και δεν λέω να μην τους δώσουμε χρήματα, να μην τους βοηθήσουμε, αλλά πείτε μου εσείς πόσο σοβαρό είναι όταν δεν έχεις να φας να ταΐζεις αυτούς που ήρθαν τώρα. Ναι. Να του δώσουμε, να του βοηθήσουμε αλλά ας βοηθήσουμε πρώτα τους  άστεγους Έλληνες, τους Έλληνες που δεν μπορούν να βγάλουν τα προς το ζην.

Έχετε κάνει 72 δομές λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα. Δηλαδή έχετε στήσει 72 ισλαμοπόλεις. Πώς το κάνετε αυτό; Κάθε δομή είναι ισλαμική δομή. Δεν γνωρίζουμε ποιοι ζουν μέσα σε αυτές τις δομές. Δεν γνωρίζουμε αν είναι τζιχαντιστές, μέλη της ΜΙΤ, Τούρκοι πράκτορες.

Δύο έθνη υπάρχουν σε όλο τον κόσμο που είναι ίδια από καταβολής της ιστορίας: το Ισραήλ και η Ελλάδα. Και το μεν Ισραήλ φυλάττει Θερμοπύλες. Οι Ισραηλινοί φυλάσσουν την πατρίδα τους και το έθνος τους, εσείς όμως έρχεστε και βγάζετε τα μάτια των Ελλήνων. Και βέβαια στις επόμενες εκλογές δεν ξέρω αν οι ψηφοφόροι θα αναδείξουν κυβέρνηση στην Ελλάδα ή στο  Ελλαδιστάν.

Οι λαθρομετανάστες είναι άνθρωποι που εδώ και αρκετό καιρό απολαμβάνουν δωρεάν στέγαση, σίτιση, τηλέφωνο, ρεύμα, νερό, ίντερνετ κλπ. Και θα μου πείτε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν έλθει στη χώρα μας λιγότεροι μετανάστες. Μα το γεγονός ότι το μπαίνουν στη χώρα λιγότεροι δεν σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα. Έχετε φέρει στην ενδοχώρα 7.000 ανθρώπους δηλ. έχετε στήσει μία πόλη σαν την Άμφισσα. Αν θέλετε να λύσετε πραγματικά το πρόβλημα κλείστε τα σύνορα και κάντε push back στη θάλασσα αν θέλετε να μην εισέρχεται κανένας. Αυτή την στιγμή 6.000 λαθρομετανάστες είναι ταυτοποιημένοι και άλλοι 16.000 αιτούνται ασύλου. Και εσείς με την πολιτική σας τους νομιμοποιείτε από την πίσω πόρτα, γιατί ενώ δεν τους χορηγήθηκε άσυλο τους δίνεται ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Για ποιο λόγο;

Πάμε στο θέμα της οικονομικής βοήθειας. Τον Απρίλιο, 10.000.000 ευρώ μοιράστηκαν σε λαθρομετανάστες μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, ενώ για την αλιεία, την κτηνοτροφία και τη γεωργία δεν δώσατε τίποτα.

Κάνετε λόγο για μια παροδική κατάσταση νομίζοντας κατά βάθος ότι θα αφομοιωθούν στην κοινωνία μας. Μα αυτοί οι άνθρωποι δεν αφομοιώνονται. Στις ΗΠΑ βλέπετε τι γίνεται. Στην Γερμανία ή στην Βρετανία στα γκέτο των μουσουλμάνων δεν μπορεί να εισέλθει κανείς. Και εσείς προσλάβατε συμβασιούχους στα hot spots και τώρα ο κ. Μηταράκης λέει ότι θέλει να τους μονιμοποιήσει, όταν στα νοσοκομεία της χώρας μας δεν έχουν γίνει προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Οργανώνετε προγράμματα επιμόρφωσης για να τους κάνετε εργάτες γης, όταν δεν κάνετε τίποτα, δεν δίνετε δουλειά στους Έλληνες άνεργους. Προ ημερών, την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, βγάλατε εκτός δομών και ξενοδοχείων 11.000 λαθρομετανάστες, τους οποίους έως τότε χρηματοδοτούσατε κανονικά. Και τώρα του αφήνετε να κυκλοφορούν ελεύθεροι, χωρίς χρήματα, χωρίς δουλειά, χωρίς στέγη και τροφή. Μα τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι χωρίς χρήματα. Δεν θα κλέψουν; Δεν θα διαπράξουν εγκλήματα; Δεν μπορώ να καταλάβω τι λογική είναι αυτή που έχετε. Είχαμε το φαινόμενο της ψώρας στην δομή της Μαλακάσας. Και δεν κάνετε κανέναν υγειονομικό έλεγχο.

Μίλησα σήμερα με τον περιφερειάρχη της Λέσβου και μου είπε ότι δεν διενεργούνται υγειονομικοί ούτε άλλοι έλεγχοι. Και βέβαια οι λαθρομετανάστες στήνουν καθημερινά πανηγύρεις και πουλούν ό,τι θέλουν. Και εσείς αυτό το λέτε σοβαρή πολιτική; Στο Κιλκίς συγγενής μου βρήκε σημείωμα από ΜΚΟ, η οποία του πρότεινε να ενοικιάσει το σπίτι που έχει σε λαθρομετανάστες. Μάλιστα του δίνουν και κάτι παραπάνω για ενοίκιο! Υπάρχει στη Λέσβο ΜΚΟ που έχει διχοτομήσει το νησί. Παρουσιάζει τη Λέσβο να έχει ένα τμήμα ελληνικό και ένα μη ελληνικό. Υπάρχουν βίντεο στο διαδίκτυο που δίνουν οδηγίες στους λαθρομετανάστες για το πώς να γκρεμίσουν έναν φράχτη και περάσουν στο ελληνικό έδαφος. ΜΚΟ στην Λέσβο γυρίζουν στημένα βίντεο και τα διακινούν στο διαδίκτυο, τα μεταδίδουν σε όλο τον κόσμο, τα οποία παρουσιάζουν τους «κακόμοιρους» που πνίγονται. Λυπάμαι που θα το πω αλλά είστε μια κρατική δομή τελειωμένη! Και σας ρωτώ: γιατί είναι απόρρητο το μητρώο των ΜΚΟ; Για ποιο λόγο; Εδώ και 11 μήνες ρωτάμε συνέχεια και δεν έχουμε πάρει καμμία απάντηση: Πόσες είναι οι ΜΚΟ που δρουν στην χώρα μας; Ποιες είναι οι συνέπειες για τις ΜΚΟ που υπάρχουν αλλά δεν έχουν κάνει εγγραφή στο μητρώο; Πόσοι φορολογικοί και οικονομικοί έλεγχοι έχουν γίνει στις ΜΚΟ; Έχουν συλληφθεί μέλη ΜΚΟ για παράνομες πράξεις που έχουν τελέσει; Πόσα χρήματα δόθηκαν στις ΜΚΟ από την ΕΕ και πόσα από τον κρατικό προϋπολογισμό; Και μην επαναλάβετε το παραμύθι ότι τα χρήματα τα δίνει η ΕΕ. Γιατί όλοι αυτοί που νοσηλεύονται δωρεάν στα νοσοκομεία μας μπορούν και το κάνουν επειδή πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Γνωρίζετε ότι μέλη ΜΚΟ βαρύνονται με ποινικά αδικήματα; 30 μέλη ΜΚΟ συμμετείχαν σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών. Άλλοι έχουν κατηγορηθεί γιατί παρακολουθούσαν τα σήμερα των σκαφών του λιμενικού μας και της Frontex. Υπάρχει ΜΚΟ που έχει δηλώσει ακαθάριστα έσοδα 28,3 εκατ. ευρώ. Άλλη ΜΚΟ παίρνει 2.000 ευρώ για κάθε λαθρομετανάστη που φέρνει στην Ελλάδα. Μα αυτό λέγεται «μπίζνα»!

Όλα αυτά όμως δεν είναι λογικά. Το 2018 η ΕΕ έδωσε 1,69 δις. ευρώ ως χρηματοδότηση στις ΜΚΟ για τη διαχείριση του λαθρομεταναστευτικού. Για να λυθεί όμως το πρόβλημα αυτό πρέπει να κλείσετε όλες τις ΜΚΟ που είναι δουλεμπορικές και να αναλάβετε να διαχειριστείτε και να λύσετε εσείς το πρόβλημα. Γιατί οι ΜΚΟ είναι παρακυβερνητικοί μηχανισμοί.

Θα κλείσω λέγοντας ότι πάτε να κάνετε ένα μεγαλύτερο έγκλημα. Διώχνετε από τα νησιά προς την ενδοχώρα κάποιους λαθρομετανάστες και εκείνοι που μένουν πίσω θα εξοργιστούν. Παίρνετε κάποιους από τη Λέσβο, τους φέρνετε εδώ και οι αυτοί που μένουν πίσω αφηνιάζουν. Θα βγουν έξω από τις δομές και θα κυνηγούν τους κατοίκους με ξύλα. Ο περιφερειάρχης αυτό μου είπε. Είναι κάτι που το κάνουν καθημερινά. Προχθές 70 λαθρομετανάστες μέσα στον δρόμο σφάζονταν μεταξύ του και οι κάτοικοι έτρεχαν έντρομοι να κλειστούν στα σπίτια τους. Είναι έργο δικό σας αυτό.

Και να θυμάστε ότι σε 30 χρόνια, αν συνεχίσει να κυβερνά η ΝΔ, η Ελλάδα θα έχει γίνει Ελλαδιστάν και οι Έλληνες θα είναι λιγότεροι από τους υπόλοιπους. Με το εκρηκτικό μείγμα που δημιουργείτε θα οδηγήσετε σε εξαφάνιση το Ελληνικό έθνος. Εμείς είμαστε υπέρ της Ελλάδος. Θέλουμε μια Ελλάδα ανεκτική αλλά λέμε πρώτα η Ελλάδα – πρώτα οι Έλληνες.

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184

Μετάβαση στο περιεχόμενο