ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΛΙΑΚΑ… ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ…Του Γιώργου Νούτσου, Αντιπροέδρου Συλλόγου Φίλων ΕΑΠΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΛΙΑΚΑ… ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ…Του Γιώργου Νούτσου, Αντιπροέδρου Συλλόγου Φίλων ΕΑΠΟ

Δώδεκα χρόνια μετά, ακόμα αναζητείται. Κύλησε πολύ νερό από τότε μέχρι σήμερα στο αυλάκι των διαδικασιών, που θα επέτρεπαν την μετατροπή της μεγαλόπνοης αυτής ιδέας σε κάτι απτό, χειροπιαστό και αξιοποιήσιμο.

Δυστυχώς, τα πολλαπλά και επαναλαμβανόμενα λάθη δεν αποφεύχθηκαν. Κι αν θα πρέπει σε κάποιους να πιστώσουμε την αρχική σύλληψη της ιδέας, οφείλουμε εκ των πραγμάτων, στην συνέχεια, να χρεώσουμε στους ίδιους ανθρώπους την προχειρότητα και την λανθασμένη τακτική, μέσα από τα οποία το τόσο σημαντικό αυτό έργο ποτέ δεν «ωρίμασε».

Θα αποφύγω για ευνόητους λόγους την εμπλοκή της σκέψης μου στον υπό εξέλιξη έλεγχο του θέματος από τις Ελεγκτικές Αρχές και θα σταθώ με σκέψη θετική στο δέον γενέσθαι από εδώ και πέρα, ώστε με κάθε θυσία και τίμημα το έργο αυτό να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί.

Το οφείλουμε στον πρωτεργάτη, οραματιστή και ακούραστο συντοπίτη μας Θανάση Οικονόμου, καθηγητή Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο και ερευνητή συνεργάτη της NASA, που όλα αυτά τα χρόνια, μάχεται να πείσει για την αναγκαιότητα κατασκευής του έργου αυτού και τις πολλαπλές θετικές επιρροές του στην πορεία του τόπου μας, μέσα από το τεράστιο Επιστημονικό,  Εκπαιδευτικό και συνακόλουθα Αναπτυξιακό πρόσημο που το περιβάλλει.

Το οφείλουμε στον τόπο μας, που χρόνια τώρα μάταια αναζητά ερείσματα και έμπρακτες πρωτοβουλίες των Τοπικών Αρχών, που θα κατάφερναν να τον βγάλουν από μια κατά κοινή ομολογία  καταστρεπτική και ψυχοφθόρα υστέρηση.

Το οφείλουμε σε όσους καλοπροαίρετα πίστεψαν και πάσχισαν για να καταστεί δυνατόν, η ιδέα να μετασχηματιστεί σε πράξη, έστω κι αν οι προσδοκίες εξόκειλαν στην πορεία και οι ελπίδες ναυάγησαν μέσα στον ορυμαγδό των αδόκιμων τακτικών, των αναποτελεσματικών μέσων, των ανόητων εμμονών και κυρίως, μέσα από την μικρόνοη εκμετάλλευση μιας πρωτοβουλίας, που πραγματικά θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή μιας άλλης προοπτικής για τον τόπο μας.

Και φτάνω στο σήμερα…

Εκφράζοντας τις σκέψεις του Δ.Σ., αλλά  και των εκατοντάδων μελών του Συλλόγου Φίλων του ΕΑΠΟ, όπως και όσων πιστεύουν στην σημαντικότητα της κατασκευής του μεγαλόπνοου αυτού έργου, στη φάση αυτή, απευθύνουμε προτροπή και κάνουμε έκκληση στις Τοπικές και στις Περιφερειακές Αρχές, όπως και στην Διοίκηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ομόθυμα να συνεργαστούν,  να αγκαλιάσουν το έργο και να παλέψουν για το ξεπέρασμα των υπαρχουσών δυσκολιών, ώστε να επιτευχθεί τελικά η ένταξή του στην υπάρχουσα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και η δρομολόγηση όσων απαιτούνται, ώστε το έργο τάχιστα να «ωριμάσει» και να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Ως ενεργός πολίτης, αλλά και με την ιδιότητά μου ως αντιπροέδρου του ΣΦΕΑΠΟ, δηλώνω πως θα είμαστε κοντά σε κάθε βήμα που θα χρειαστεί από δω και πέρα να γίνει, με στόχο ένα και μόνο. Να μη χαθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία για τα Γρεβενά και την Δυτική Μακεδονία να αποκτήσουν ένα ‘Εργο-Ορόσημο, που θα κάνει την διαφορά με την μοναδικότητά του, αποτελώντας τη βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε τα ελκυστικά Γρεβενά των επόμενων χρόνων.

Ήμασταν και θα είμαστε αρωγοί σ αυτή την προσπάθεια.

Κάναμε αισθητή την παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου εκφράστηκε με ομοθυμία από όλες τις πλευρές, η βούληση, το έργο να απεμπλακεί από τα «δεινά» του παρελθόντος και να προχωρήσει.

Συνομιλούμε συχνά με την Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος κα Κυριακίδου, όπως και με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας κο Θεοδουλίδη και διαπιστώνουμε την καλή τους πρόθεση το θέμα να τρέξει, ώστε σύντομα να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα ευχάριστα νέα στους πολίτες των Γρεβενών και της Δυτ. Μακεδονίας.

Τους περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη μας, όμως δεν εφησυχάζουμε, αναμένοντας το συντομότερο δυνατό, απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, καθότι ο «χρόνος στέρεψε» και οι αντοχές εξαντλήθηκαν.

Δεν υπάρχει πλέον καιρός για χάσιμο. Κι είναι ώρα να αποδειχτεί επιτέλους, πως όταν όλοι διακαώς επιθυμούμε κάτι και ομονοούμε στην ανάγκη του, τίποτα δεν είναι ικανό να σταθεί εμπόδιο.

Οι πολιτικοί, τόσο στην κεντρική σκηνή όσο και στην Αυτοδιοίκηση,  κρίνονται, καλώς ή κακώς, εκ του αποτελέσματος. Θα ήθελα πολύ λοιπόν, ο Σύλλογός μας, οι πολυπληθείς φίλοι μας και κυρίως οι Γρεβενιώτες που πασχίζουν και νοιάζονται για τον τόπο τους, σύντομα, όλοι μαζί, να χειροκροτήσουμε και δημόσια να αναγνωρίσουμε την προσφορά των ταγών μας (ασφαλώς με ονοματεπώνυμο) στην αναγέννηση των Γρεβενών.

Αν παρ ελπίδα δεν υπάρξει αποτέλεσμα – πράγμα που απεύχομαι και εξορκίζω – νομοτελειακά πια, θα αναγκαστούμε να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι (και πάλι με ονοματεπώνυμο), χωρίς περιστροφές, με λόγο δίκαιο, αλλά και αρκούντως καυστικό…

Προσωπικά, πιστεύω, ψηφίζω και στηρίζω ανεπιφύλακτα την πρώτη εκδοχή, για την οποία θα δώσουμε καλοπροαίρετα, μαζί με όσους συμπαρατάσσονται μαζί μας, τη μάχη για τα Γρεβενά μας…

Κι είμαι βέβαιος, πως αυτή τη φορά, θα την κερδίσουμε…!

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184