74 Views

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Α. Πολιτικές για την οικογένεια και την καθημερινότητα του πολίτη

Όπως επαναλαμβάνει σε κάθε του ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες. Ενώνει και δεν διχάζει τους πολίτες. Εργάζεται για το μέλλον που αξίζει η Ελλάδα. Και ταυτόχρονα δίνει έμφαση στην οικονομία και την κοινωνία. Ο πρόεδρος της ΝΔ στέλνει τις τελευταίες μέρες σε όλη τη χώρα ένα σαφές μήνυμα που συνοψίζεται σε 15 λέξεις για όσα φέρνει μαζί της η μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται:

  • Νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές
  • Λιγότερους φόρους για όλους
  • Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει επίσης σε προσλήψεις νοσηλευτών στα νοσοκομεία που έχουν ελλείψεις αλλά και σε προσλήψεις εκπαιδευτικών με προτεραιότητα στα σχολεία ειδικής αγωγής. Καθαρές κουβέντες, σε αντίθεση με την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ που προχωρά κατά κανόνα σε ρουσφετολογικού χαρακτήρα διορισμούς φίλων και συγγενών (όπως επεσήμανε χθες και το περιοδικό Spiegel). Οι προσλήψεις στις οποίες θα προχωρήσει η ΝΔ υπηρετούν το τρίπτυχο Ασφάλεια – Υγεία – Παιδεία, τα βασικά δηλαδή που έχουν σήμερα ανάγκη οι πολίτες.

Τα κέρδη για την ελληνική οικογένεια αλλά και τη μεσαία τάξη που στοχοποιήθηκε επί από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στα λόγια όπως επί των ημερών του κ. Τσίπρα. Δεν θα είναι εφάπαξ βοηθήματα αλλά θα έχουν το χαρακτήρα της μόνιμης απαλλαγής από τη θηλιά των φόρων που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιστρέψει στην ελληνική οικογένεια και στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας.

Η ΝΔ έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα με χειροπιαστά αποτελέσματα για τη στήριξη της οικογένειας. Μέτρα μόνιμα και παροχές ανάλογες με αυτές που προσφέρουν στους πολίτες τους τα πιο σύγχρονα συστήματα κοινωνικής προστασίας στις χώρες της Ευρώπης.

Όσον αφορά τις τελευταίες εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, είναι τουλάχιστον παράδοξο να ζητάει κανείς ψήφο εμπιστοσύνης στο ψέμα και στην εξαπάτηση. Διότι όπως διαπίστωσαν όλοι οι συνταξιούχοι ο κ. Τσίπρας τους υποσχέθηκε «13η σύνταξη», ένα μέτρο με δημοσιονομικό κόστος 2,2 δισ. ευρώ, και τελικά μοίρασε επιδόματα συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ. Δεν ντράπηκε μάλιστα να μοιράσει ακόμη και ποσά της τάξης των 200 ευρώ πιστεύοντας ότι θα εξαγοράσει την ψήφο των συνταξιούχων. Οι Έλληνες συνταξιούχοι όμως είναι υπερήφανοι και γνωρίζουν πια πολύ καλά τον κ. Τσίπρα. Αυτός άλλωστε τους έκοψε το ΕΚΑΣ και μείωσε ως 38% τις νέες συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου.

Ενόψει της κάλπης οι μεταμορφώσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού είναι διαρκείς. Στην αρχή ο κ. Τσίπρας είπε στη Βουλή ότι οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του. Στη συνέχεια είπε ότι θα είναι δημοσκόπηση. Τώρα λέει ότι θα είναι ψήφος στα μέτρα. Και βέβαια δεν ξέρουμε τι θα πει αύριο. Βέβαιο είναι ότι -βλέποντας την επικείμενη ήττα του- προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από την αρχική του δήλωση.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και πολύ καθαρά. Ο κ. Τσίπρας όταν κέρδισε το 2014 τις ευρωεκλογές με μια διαφορά 3,8 μονάδων έναντι της ΝΔ και ποσοστό 26,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ πήγε την επόμενη κιόλας μέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε εκλογές. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει την Κυριακή, κάτι που όπως λέει ο κ. Τσίπρας δεν υπάρχει «ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να συμβεί», πρέπει να κάνει ακριβώς το ίδιο. Να πάει δηλαδή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να παραιτηθεί, και να πάμε αμέσως σε εθνικές εκλογές. Αυτό είχε ζητήσει ο ίδιος το 2014 όταν μετά από μια νίκη με 3,8 μονάδες διαφορά για τον ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε δυσαρμονία μεταξύ της βούλησης του λαού και των αντιπροσώπων του στη Βουλή. 

Β. Τηλεοπτική Προβολή Κομμάτων

O ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή του επιχειρεί για άλλη μια φορά να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε στις 15 Μαΐου η κυβέρνηση προβλέπει (στο άρθρο 3 παρ. 2) την υποχρεωτική μετάδοση από την ΕΡΤ μιας συνέντευξης Τύπου του αρχηγού κάθε κόμματος, η οποία είναι και η μοναδική κομματική δραστηριότητα που υποχρεούνται να αναμεταδώσουν όλα τα ιδιωτικά κανάλια. 

Τι έκανε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ για να μη βρεθεί ο κ. Τσίπρας ενώπιον δημοσιογράφων που ενδέχεται να του κάνουν και δύσκολες ερωτήσεις; Όπως παραδέχεται με τη χθεσινή του ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί της προβλεπόμενης διακαναλικής συνέντευξης Τύπου του κ. Τσίπρα, θα ζητήσει από τα κανάλια την υποχρεωτική αναμετάδοση ενός ακόμη μονολόγου του. Δηλαδή στη θέση της συνέντευξης βάζει προεκλογική του ομιλία. Η ΝΔ ορθώς λοιπόν έθεσε το θέμα της τήρησης της σχετικής νομοθεσίας υπ’ όψιν του ΕΣΡ με επιστολή της Εκπροσώπου του κόμματος. Το αυτονόητο ερώτημα, ωστόσο, που προκύπτει από τις τελευταίες αυτές εξελίξεις είναι το εξής απλό: Τι ακριβώς φοβάται ο κ. Τσίπρας; Γιατί αποφεύγει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, με δημοσιογράφους όλων των ΜΜΕ, και φτάνει στο σημείο να μεθοδεύει την παραβίαση της ΚΥΑ που η κυβέρνησή του εξέδωσε;

e-Grevena Portal