Επιστολή του Βουλευτή Ανδ. Πάτση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών

Επιστολή του Βουλευτή Ανδ. Πάτση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών που συγκλήθηκε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την 3η Ιουνίου 2020 με θέμα ημερήσιας διάταξης «Ενημέρωση και συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα» απέστειλε ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ

Βουλευτής Ν. Γρεβενών- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Επιστολή προς το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών δεν κατέστη δυνατό να είμαι παρών λόγω των αυξημένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεών μου. Καθώς όμως το μεταναστευτικό, που είναι και το μοναδικό θέμα προς συζήτηση, είναι βαρύνουσας σημασίας για όλους μας, θα ήθελα  με την παρούσα επιστολή να τοποθετηθώ για μια ακόμη φορά, ανοιχτά και ξεκάθαρα τόσο απέναντι στους αγαπητούς παρευρισκόμενους που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στο σύνολο των συμπολιτών μας, όπως άλλωστε έχω ήδη πράξει δεκάδες φορές στη διάρκεια των τελευταίων μηνών από την έναρξη της κοινοβουλευτικής μου θητείας.

Το μεταναστευτικό όπως όλοι γνωρίζουμε δεν είναι ένα καινούργιο πρόβλημα. Είναι ένα διεθνές ζήτημα δαιδαλώδες, που οι συνέπειες του έχουν πλείστες προεκτάσεις για τη χώρα μας σε εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, ενώ δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί και ο παράγοντας της εθνικής μας ασφάλειας αν αναλογιστούμε και τα πρόσφατα γεγονότα στα σύνορά μας στον Έβρο. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναγνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή τη σοβαρότητα του μεταναστευτικού ζητήματος, θέσπισε για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισής του πάνω στους άξονες της καλύτερης φύλαξης των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων μας, της επίσπευσης των διαδικασιών ασύλου και κατ’ επέκταση των επαναπροωθήσεων που ήταν ουσιαστικά μέχρι εκείνη τη στιγμή ανύπαρκτες,  της αποσυμφόρησης των νησιών μας αλλά και της ανάδειξης της διεθνούς διάστασης του προβλήματος. Ακόμα περισσότερο, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει την απαραίτητη αποφασιστικότητα η οποία δεν υπήρχε στο παρελθόν, κάνοντας πλέον σαφές προς όλους ότι δεν θα ανεχτούμε να γίνει η χώρα μας ένα «ξέφραγο αμπέλι» στο οποίο θα μπορεί να εισέρχεται ελεύθερα ο καθένας εφόσον δεν πληροί τις προϋποθέσεις και δεν το δικαιούται. Και αυτή είναι η πιο σημαντική και ουσιαστική διαφορά μας σε σχέση με την πολιτική της  προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως, ένα από τα αποτελέσματα της «διαχείρισης» του μεταναστευτικού εκ μέρους της προηγούμενης κυβέρνησης, το οποίο μας αφορά άμεσα εδώ στα Γρεβενά είναι και η απόφαση για την εγκατάσταση μεταναστών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μια πρακτική μάλιστα που εξακολουθεί η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση να υποστηρίζει σθεναρά μέχρι τώρα. Σε έναν τόσο πλούσιο και ευλογημένο από άποψης φυσικού κάλλους Νομό, όπως ο δικός μας, με τόσες πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη και αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και συνεπακόλουθα της τοπικής οικονομίας εν γένει, η απόφαση αυτή αποτέλεσε ξεκάθαρα την «ταφόπλακα» οποιασδήποτε προοπτικής προς αυτή την κατεύθυνση. Οι ιδιοκτήτες των υπερπολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, που στην πλειοψηφία τους επιδοτήθηκαν ώστε να αποτελέσουν τον ουσιώδη μοχλό της τουριστικής ανόδου των Γρεβενών, αποφάσισαν να αγνοήσουν μια ολόκληρη κοινωνία, να υποθηκεύσουν το μέλλον της και να καταδυναστεύσουν την ευημερία της προσβλέποντας αποκλειστικά και μόνο στο ίδιον όφελος των κατά κεφαλήν επιδομάτων των μεταναστών με την συνδρομή και των αδιαφανών πρακτικών των ΜΚΟ.

Αγαπητά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Απόψε βρισκόμαστε εδώ γιατί κάποιοι ιδιώτες αποφάσισαν οικειοθελώς, να μετατρέψουν τις πολυτελείς ξενοδοχειακές τους μονάδες σε δομές μεταναστών. Χωρίς κανείς να τους εξαναγκάσει. Χωρίς κανείς να τους το επιβάλει. Χωρίς δημόσιο διάλογο με την κοινωνία των Γρεβενών και χωρίς κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αυτή η απόφαση επιφέρει στην ζωή των Γρεβενιωτών. Βρισκόμαστε εδώ γιατί κάποιοι ιδιώτες θεωρούν το προσωπικό τους κέρδος ανώτερο από το συνολικό καλό.

Η σημερινή συζήτηση δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα σε αυτήν εδώ την αίθουσα. Και σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα είναι και η τελευταία αν δεν παραδεχτούμε πλέον όλοι ανοιχτά και ξεκάθαρα ποια είναι η πηγή του προβλήματος. Αν δεν ληφθούν δραστικές πρωτοβουλίες ώστε να μπει ένα τέλος στον φαύλο αυτό κύκλο. Αν σύσσωμο το σώμα της αυτοδιοίκησης και των φορέων  του Νομού μας δεν καταδικάσει την πρακτική της εγκατάστασης μεταναστών σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Αγαπητά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Είναι βέβαιο ότι μεταναστευτικό δεν είναι ένα πρόσκαιρο πρόβλημα.  Έχουμε όλοι αντιληφθεί ότι η χώρα μας δέχεται πολύ σοβαρές πιέσεις από τον «νευρικό γείτονά» μας και οφείλουμε όλοι να υποστηρίξουμε την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η Κυβέρνησή μας σε κάθε επίπεδο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αποσυμφόρηση των νησιών μας είναι ένα εθνικό ζήτημα, στο οποίο επιβάλλεται όλοι οι Έλληνες να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε στο βαθμό που αναλογεί στον καθένας μας.

Για τους λόγους αυτούς είναι πλέον απολύτως απαραίτητο να προχωρήσουμε σε έναν συνολικό σχεδιασμό της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος στο Νομό Γρεβενών, με την πλήρη απομάκρυνση των μεταναστών από όλα τα ξενοδοχεία του Νομού μας και με όρους που δεν θα επηρεάζουν αρνητικά τη συνοχή της κοινωνίας μας και δεν θα λειτουργούν ως πρόσκομμα στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Σας καλώ με προεξάρχουσα την αυτοδιοίκηση του Νομού Γρεβενών,  να συνταχθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση προς την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο που θα παρουσιάζει τη δική μας ξεκάθαρη θέση για το πώς εμείς προτείνουμε να γίνει η διαχείριση του μεταναστευτικού στο Νομό μας, την οποία θα παρουσιάσουμε από κοινού στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σημειώσω ότι για οποιοδήποτε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα, δεν υπάρχουν ποτέ μαγικές λύσεις. Υπάρχει όμως πάντα η σκληρή δουλειά, ο σχεδιασμός και πάνω από όλα το όραμα, που όταν συμβαίνει να μοιράζονται σε συλλογικό επίπεδο το αποτέλεσμα είναι πάντα θετικό και δικαιώνει την προσπάθεια. Σας καλώ λοιπόν, σε μια σύμπραξη δυνάμεων με μοναδικό στόχο το όφελος της κοινωνίας μας και του τόπου μας. Σας καλώ να γυρίσουμε σελίδα και να σχεδιάσουμε ένα διαφορετικό αύριο για τα Γρεβενά. Είμαι βέβαιος, ότι αν το πράξουμε θα έχουμε επισφραγίσει τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη που οφείλουμε ως πολίτες: ένα καλύτερο και πιο φωτεινό μέλλον για τα παιδιά μας.

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Πάτσης

Βουλευτής Ν. Γρεβενών- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184