Επιστολή των Ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε και τον Γρεβενιώτικο λαό

Επιστολή των Ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε και τον Γρεβενιώτικο λαό

Με οργισμένη επιστολή  πενήντα τρεις ιερείς της Ι.Μ.Γρεβενών «καταγγέλλουν συνάξεις και παρασυναγωγές» ώστε να πλήξουν τον Επίσκοπο μας και του συνεργάτες του.

Οι Ιερείς αναφέρουν «πως ορισμένοι κατηγορούν τον Επίσκοπο ως αρχαιοκάπηλο (!!!) συνεργάτη εφοπλιστών και έμπορο…»

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα που μέμφονται τη δράση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Δαβίδ , των άμεσων συνεργατών του και ευλαβών ιερέων, εμείς οι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών αισθανθήκαμε την άμεση ανάγκη να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:

Ως γνωστόν , η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών έχει την ιδιαίτερη ευλογία από το Θεό να διαποιμαίνεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από έναν θεόσταλτο εκκλησιαστικό ηγέτη που κατά κοινή ομολογία τον είχε ανάγκη ο τόπος και οι άνθρωποι του. Πολυποίκιλες οι δράσεις της Ιεράς Μητρόπολης από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων. Ιερές ακολουθίες, αγρυπνίες, ομιλίες πνευματικών πατέρων, κατηχητικά σχολεία, σχολές γονέων και νέων ζευγαριών, χορωδίες, θεατρικές ομάδες, συναυλίες, εκδρομές, σχολή βυζαντινής μουσικής, ανακαινισμένο βιβλιοπωλείο και πολλά άλλα. Ό,τι έχει σχέση με τις ανθρώπινες ανάγκες.

Ήδη στον ενάμιση χρόνο που διαποιμαίνει την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών έχει επισκεφθεί και ιερουργήσει σε όλους τους ναούς των ορίων της Μητρόπολης τρεις και τέσσερις φορές. Κοντά στους πατεράδες και τους παππούδες μας, τους πονεμένους συνανθρώπους μας και κυρίως δίπλα στους νέους ανθρώπους που τόσο πολύ τον έχουν ανάγκη και η παρουσία του τους δίνει δύναμη. Ο λόγος του και οι πράξεις του μαρτυρούν το πρόσωπο της ανθρωπιάς του. Παρηγορητής, καθοδηγητής και κυρίως συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης.

Δυστυχώς όμως η δράση γεννά αντίδραση. Έτσι κάποιοι ακραίοι κύκλοι κακολογούν, με αφορμή τα εκκλησιαστικά κειμήλια που παρεδόθησαν οικειοθελώς και με όλες τις νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες ( πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής, φωτογραφήσεις) στην Ιερά Μητρόπολη για καταγραφή, συντήρηση και φύλαξη ως έχουσα την απόλυτη εκ του νόμου και εκ της διοικήσεως αρμοδιότητα. Εκμεταλλευόμενοι τους αγαθούς και καλοπροαίρετους συντοπίτες μας, προσπάθησαν να στρέψουν την τοπική κοινωνία κατά του Επισκόπου μας και των συνεργατών του. Κατηγορώντας τον Επίσκοπο μας ως αρχαιοκάπηλο, συνεργάτη εφοπλιστών, έμπορο και άλλες κατηγορίες, κρίνοντας ίσως «εξ ιδίων τα αλλότρια»,  λες και η Ασφάλεια και η Αστυνομική Διεύθυνση που είναι δίπλα δεν ξέρει τη δουλειά της.

Όλους αυτούς που λοιδορούν και συστηματικά συκοφαντούν τους παραδίδουμε στην κρίση του Θεού. Η εύκολη και ανέξοδη συκοφαντία, από όπου και αν προέρχεται, δεν στοχεύει μόνο στους άμεσους αποδέκτες της. Αφορά όλους μας γιατί πληγώνει την κοινωνία μας, διαστρεβλώνει την αλήθεια. Όσοι ανέχονται ή προβάλλουν τις ανέξοδες καταγγελίες ( που πλέον τείνουν να γίνουν συνήθεια) έχουν σοβαρές ηθικές και πνευματικές ευθύνες (προσωπικές και συλλογικές) και βεβαίως νομικές. Δημοσιεύματα τέτοιου τύπου και τέτοιου ήθους, εξυπηρετούν μόνο ακραίες και βαθιά αρτηριοσκληρωτικές φωνές. Εμείς οι ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να κυριαρχήσουν τα μικροσυμφέροντα και οι σκοπιμότητες –για το θεαθήναι – σε βάρος της συλλογικότητας.

Γνωρίζουμε για συνάξεις και παρασυναγωγές ορισμένων που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν προβλήματα στον Επίσκοπό μας και τους συνεργάτες του και κατ’ επέκταση στον τόπο μας. Μικρός ο τόπος, γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά.

Σεβασμιώτατε πάτερ και Δέσποτα,

Ήσαστε και είσθε η αναμενόμενη ελπίδα του τόπου μας. Μην πτοείστε. Αντιπροσωπεύετε το νέο και οδηγείτε στο φως, και αυτοί μένουν πίσω στο σκοτάδι και το παλιό , επειδή το επέλεξαν οι ίδιοι. Προχωρήστε και αφήστε τους να βουλιάζουν στη συκοφαντία και την κατάκριση. Ξεχνούν ότι το ψέμα και η συκοφαντία έχουν κοντά ποδάρια.

Είμαστε δίπλα σας. Θεωρούμε την παρουσία σας στα Γρεβενά , ευλογία και τιμή για όλους μας και για το ποίμνιο μας. Προσευχόμαστε για εσάς και τους άξιους συνεργάτες σας. Κύκλοι που συκοφαντούν συστηματικά θα διαγραφούν από τη συλλογική μνήμη. Οι ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες, όχι μόνο δεν καταφέρνουν να αμαυρώσουν την προσωπικότητα και το αναμφισβήτητο έργο σας, αλλά αντίθετα ενισχύουν την αγάπη, το σεβασμό και την εκτίμηση του κόσμου προς το πρόσωπο σας και μας συσπειρώνουν γύρω σας.

Οι ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών

Ακολουθούν υπογραφές των 53 ιερέων της Μητρόπολης.

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184

Μετάβαση στο περιεχόμενο