Ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Γρεβενών στο Δημοτικό συμβούλιο της 26ης Μαΐου

Ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Γρεβενών στο Δημοτικό συμβούλιο της 26ης Μαΐου

Ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωση

Προς

Κα. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Κ. Δήμαρχο

Κ. Πρόεδρο σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κοιν.

Κ.κ. Επικεφαλείς παρατάξεων

Κ.κ Δημοτικούς Συμβούλους

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Κυρία πρόεδρε,  ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί. Τη Δευτέρα αναμένουμε τις  ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με αυτό .

Με δεδομένο ότι για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες για καθαριότητα στα γυμνάσια και λύκεια μεταφέρθηκε το προσωπικό καθαριότητας  από την πρωτοβάθμια, η απόφαση που πήρε το Υπουργείο Παιδείας, για τo άνοιγμα των σχολείων  της πρωτοβάθμιας, εντείνει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τόσο στους γονείς όσο και στους εκπαιδευτικούς.

Όπως όλοι γνωρίζουμε ότι με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών  αλλάζουν συντριπτικά τα πράγματα όσον αφορά τις προϋποθέσεις που υπάρχουν ως προς τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών και του συνόλου της  σχολικής κοινότητας . Σήμερα δεν μπορεί να διασφαλιστεί ούτε κατ΄ ελάχιστο μια πιο επιμελής καθαριότητα που επιβάλουν  οι συνθήκες της Πανδημίας, μιας και οι καθαρίστριες που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, εργάζονται στην πλειοψηφία  με σύμβαση έργου από το μεσημέρι. Ακόμη  για τα περισσότερα δημοτικά  σχολεία και Νηπιαγωγεία δεν  μπορούν να διασφαλιστούν συνθήκες αποσυμφόρησης. Υπάρχουν αίθουσες 15 και 20 τετραγωνικών.

Η κυβέρνηση προβάλλει για άλλη μια φορά την ατομική ευθύνη αντί να αναλάβει τη δικιά της ευθύνη, που είναι η προστασία όλων των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

 Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα είναι το πώς θα διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις με τις οποίες θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των σχολείων και θα διασφαλιστεί η υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα σχολεία με ευθύνη του κράτους, χωρίς να μετακυλύετε το κόστος, μέσω των Δήμων στις σχολικές επιτροπές, και η ευθύνη σε γονείς και μαθητές.

Σας ρωτάμε λοιπόν, τι έχετε προβλέψει και τι θα κάνετε άμεσα στις σχολικές μονάδες που ανοίγουν αλλά και από Σεπτέμβριο, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς ώστε:

  1. Να τηρείται αυστηρά ο αριθμός παιδιών ανά τμήμα σε συνάρτηση με τον κανόνα του 1,5 μέτρου.
  2. Να τηρείται ο αριθμός εκπαιδευτικών και στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων σύμφωνα με τον κανόνα του 1,5 μέτρου;
  3. Να υπάρχουν σχολικές καθαρίστριες καθ’ όλη τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος με τροποποίηση των συμβάσεών τους (μονιμοποίηση και νέες προσλήψεις); Το γεγονός ότι αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά το μάθημα, στα περισσότερα σχολεία αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τη διατήρηση της καθαριότητας του σχολείου, πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας.
  4. Να γίνεται απολύμανση όλων των σχολείων πριν την έναρξη αυτών, αλλά και καθημερινά όπως προβλέπεται;
  5. Να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα που χρονίζουν σε τουαλέτες, βρύσες κτλ;
  6. Να διατίθενται αντισηπτικά – μάσκες – γάντια για όλους ανεξάρτητα από την προαιρετικότητα; Να υπάρχουν μάσκες και γάντια σε επαρκή ποσότητα, ώστε να τα χρησιμοποιούν όσοι και όσες τα ζητάνε; Να υπάρχουν σε επάρκεια αλκοολικά διαλύματα, και υλικά καθαρισμού;
  7. Να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες; Η τοποθέτηση της Υπουργού ότι «τα ταμεία των σχολικών επιτροπών πλεονάζουν και επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών» με το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας, είναι εκτός πραγματικότητας.

Ζητάμε γι’  αυτό την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με πραγματοποίηση δια ζώσης  συνεδρίασης, με τη συμμετοχή και ενεργοποίηση Γονέων και Εκπαιδευτικών, μέσω των οργάνων τους.

Τέλος ζητάμε την άμεση ενημέρωση και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που ήδη έχουν γίνει για το παραπάνω ζήτημα.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184