ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ” ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ” Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Μέλος του Νομαρχιακού παραρτήματος του ΣΥΕΤΕ νομού Λάρισας , Γραμματέας της Επιτροπής Αντιπροσώπων του κεντρικού Καταστήματος Λάρισας 397 και Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Παράταξης ” ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ” με επικεφαλή τον Γιάννη Πούπκο, με δελτίο τύπου προς την εφημ. “E-GREVENA” ενημερώνει τους τραπεζοϋπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας για την ίδρυση της Νέας Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Παράταξης

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ” ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ” Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Μέλος του Νομαρχιακού παραρτήματος του ΣΥΕΤΕ νομού Λάρισας , Γραμματέας της Επιτροπής Αντιπροσώπων του κεντρικού Καταστήματος Λάρισας 397 και Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Παράταξης ” ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ” με επικεφαλή τον Γιάννη Πούπκο, με δελτίο τύπου προς την εφημ. “E-GREVENA” ενημερώνει τους τραπεζοϋπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας για την ίδρυση της Νέας Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Παράταξης

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ” ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ “

Ο Αθανάσιος Κώτσιος , Μέλος του Νομαρχιακού παραρτήματος του ΣΥΕΤΕ  νομού Λάρισας, Γραμματέας της Επιτροπής Αντιπροσώπων του κεντρικού Καταστήματος Λάρισας 397 και Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης παράταξης ” ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ” με επικεφαλή τον Γιάννη Πούπκο, σε δελτίο τύπου προς την εφημερίδα E-GREVENA, ενημερώνει τους τραπεζοϋπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας για την ίδρυση της Νέας Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Παράταξης :

Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή όπου όλα αλλάζουν στο τραπεζικό σύστημα. Την ίδια στιγμή τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα βρίσκονται υπό διαρκή αμφισβήτηση .

Σε αυτήν τη νέα εποχή είναι επιτακτική η ανάγκη της ύπαρξης ενός ΣΥΕΤΕ σύγχρονου και ανοιχτού. Διεκδικητικού και αγωνιστικού. Φρέσκου σε πρόσωπα και ιδέες. Συμμετοχικού, με όλα τα μέλη του ενήμερα και ενεργά. Ενός Συλλόγου που να είναι παρών στις εξελίξεις. Χωρίς εξαρτήσεις από κόμματα και Διοίκηση.

Ο ΣΥΕΤΕ όμως κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Οι αποφάσεις παίρνονται από μια κλειστή, απομονωμένη, μικρή ομάδα «υπερώριμων» συνδικαλιστών, παλαιάς κοπής. Οι συνάδελφοι παντού μιλούν για απαξίωση και αδράνεια. Τελευταία μάλιστα παρατηρούν και το πρωτοφανές στα χρονικά του τραπεζικού συνδικαλιστικού κινήματος, φαινόμενο, της διπλοθεσίας σε προεδρική θέση. Διότι ο Πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ είναι επί σχεδόν έναν χρόνο ταυτόχρονα και Πρόεδρος της ΟΤΟΕ! Ο πλήρης ευτελισμός και η πλήρης αναποτελεσματικότητα.

Το έλλειμμα παρουσίας και αξιοπιστίας του ΣΥΕΤΕ και η αδυναμία του να έχει καθοδηγητικό ρόλο, μπορούν να καλυφθούν μόνο μέσα από μια αναγεννητική προσπάθεια που δεν μπορεί παρά να γίνει από έναν νέο ανεξάρτητο και αυτόνομο σχηματισμό.

Για το λόγο αυτό δημιουργούμε μια νέα συνδικαλιστική κίνηση την οποία ονομάζουμε «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ».

Επικεφαλής της κίνησής μας είναι ο συνάδελφος Γιάννης Πούπκος.

Πιστεύουμε πως η νέα εποχή που διανύουμε απαιτεί διαφορετικά εργαλεία και πρόσωπα με νέες σύγχρονες αντιλήψεις για τον ρόλο της εκπροσώπησης των εργαζομένων.

Θέλουμε έναν ΣΥΕΤΕ ισχυρό που να προστατεύει και να εγγυάται τα δικαιώματά μας. Όχι ενδοτικό και απόντα.

Με αφήγημα για το μέλλον και στρατηγική μακράς πνοής για την επόμενη μέρα των συναδέλφων και της Τράπεζας και όχι απλά με τακτισμούς που να υπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες,

Με τη συμμετοχή προσώπων με διαφορετικό ύφος και ήθος και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς που θα αξιολογούνται τακτικά και δεν θα προέρχονται από την ίδια περιορισμένη λίστα των «αρεστών».

Έναν Σύλλογο που να καταθέτει καινοτόμες και τεκμηριωμένες προτάσεις και να δημιουργεί θεσμούς που να καλύπτουν όλους τους συναδέλφους και όχι να τους διαχωρίζουν.

Γιατί τώρα;

Η Τράπεζα στην οποία εργαζόμαστε αλλάζει, το επίπεδο των συναδέλφων μας αλλάζει, δεν μπορούμε εμείς να παραμένουμε ίδιοι και η συλλογική μας εκπροσώπηση να παραμένει προσκολλημένη στο παρελθόν.

Η Τράπεζα επεκτείνεται για κάποιους λίγους και συρρικνώνεται για τους πολλούς. Διευρύνεται προς ικανοποίηση των ειδικών συνεργατών και της ομάδας τους ενώ την ίδια ώρα το Δίκτυο συρρικνώνεται, οργανικές θέσεις σε Καταστήματα και Διευθύνσεις χάνονται σε βάρος των συναδέλφων της Εθνικής και της εξέλιξής τους. Κάποιους η Τράπεζα τους βλέπει ως κόστος και κάποιους όχι.

Η Τράπεζα καταργεί τον ΛΕΠΕΤΕ, δεν ενισχύει το Ταμείο Αυτασφάλειας, δεν βάζει τους συναδέλφους από το 2008 και μετά στον Κανονισμό Προικοδότησης, παρά την πρόσφατη αλλαγή του.

Εργασιακά μας δικαιώματα χάνονται με μία απλή εγκύκλιο χωρίς διαβούλευση και ενημέρωση. Όροι της επιχειρησιακής μας σύμβασης παραβιάζονται κατάφορα, χωρίς καμιά αντίδραση, παρά τη συνεχή όχληση συναδέλφων που αντιδρούν.

Η Διοίκηση εκμεταλλευόμενη την πανδημία, τον μετασχηματισμό και το συνδικαλιστικό κενό προσπαθεί να δημιουργήσει δεδικασμένα σε βάρος της εργασιακής ζωής και της προοπτικής των συναδέλφων.

Διευρύνει τον παρεμβατικό της ρόλο έναντι των συναδέλφων με «έξυπνες¨ τακτικές, υποκαθιστώντας πολλές φορές τον Σύλλογο.

Σε όλα αυτά ο ΣΥΕΤΕ παραμένει εκκωφαντικά απών.

Ταυτόχρονα το Ταμείο Υγείας μας βρίσκεται σε συνεχή περιδίνηση εξαιτίας των τεράστιων λαθών της απελθούσας Διοίκησης, με τα ελλείμματα να αυξάνονται.

Φτάνει λοιπόν πια. Είναι καιρός για Αλλαγή.

Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, με νέους όρους, δημιουργώντας μια νέα συνδικαλιστική κίνηση:

Ανεξάρτητη, ανανεωτική και πλουραλιστική,
Ανοιχτή και φιλόξενη στη λογική δικτύου και όχι παραδοσιακής κάθετης συνδικαλιστικής οργάνωσης,
Σύγχρονη και προοδευτική που να απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους,
Συμμετοχική, με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και στις αποφάσεις της πλειοψηφίας των συναδέλφων που την πλαισιώνουν.

Τι νέο θέλουμε να φέρουμε;

Φρέσκο συνδικαλιστικό λόγο,
Αιτήματα με μεγαλύτερη διαγενεακή δικαιοσύνη,
Νέα πρόσωπα και ανοιχτό σε όλους τους συναδέλφους Σύλλογο,
Συχνότερη επικοινωνία,
Περισσότερη ενημέρωση μέσα από μία πιο συνεπή φυσική και ψηφιακή παρουσία.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους που δεν τους εμπνέει αυτό που βλέπουν και κυρίως αυτό που διαισθάνονται.

Η κίνησή μας είναι ανοικτή. Οποιοσδήποτε μπορεί, εφόσον συμφωνεί με τις αρχές και τους στόχους μας, να καταθέσει τις απόψεις του αλλά και τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της κίνησής μας στις επικείμενες εκλογές του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. και του ΤΥΠΕΤ.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες εκλογής.

Κοιτάμε λοιπόν ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!

Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας

«ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ»

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184