Καλή ψήφο… (του Ευθύμη Μαραμή)

Καλή ψήφο… (του Ευθύμη Μαραμή)

Ένα επικό σχόλιο-κείμενο στο σημερινό άρθρο του Θανάση Μαυρίδη. Είναι σεντόνι, αλλά θα σας καθηλώσει.

deep purple πρίν 31 λεπτά στους φίλους Προσ. μήνυμα Σύστ. διαγραφής
(29)

1. Υπάρχει κάποιος διατεθειμένος να προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις; Ο κ. Σαμαράς τιμωρείται επειδή μπέρδεψε τις μεταρρυθμίσεις με την φορομπηχτική πολιτική του Στουρνάρα.

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τιμωρηθεί επειδή το μόνο που δεν έχει υποσχεθεί μέχρι σήμερα στον ελληνικό λαό είναι η μετά θάνατον ζωή.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

κ. Μαυρίδη,

τα αποτελέσματα των εκλογών είναι λίγο-πολύ γνωστά και αναμενόμενα. Τη Δευτέρα, την επόμενη των εκλογών, για μένα και για σας, η μέρα θα είναι ίδια σαν τις άλλες. Ούτως ή άλλως τα δυσκολότερα έπονται για τον τόπο, και αυτό δεν έχει να κάνει με πολιτική ιδεολογία ή με το κόμμα που θα κυβερνήσει το προσεχές διάστημα τη χώρα (ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ). Ωστόσο, για τους απερχόμενους και τους επερχόμενους διαχειριστές της Ελλάδας τα πράγματα θα είναι δύσκολα, προφανώς, για ξεχωριστούς για τον καθένα λόγους.

Λίγες σκόρπιες παρατηρήσεις, αφού επί της ουσίας τελείωσε και αυτό το πάρτυ και μένει μόνο το σφύριγμα της λήξης του, μεθαύριο, την Κυριακή.

1. Είναι δεδομένο πλέον, ότι οι συνήθειες και η νοοτροπία του εκλογικού σώματος έχει αλλάξει σημαντικά και όσο περνάει ο καιρός, πολύς κόσμος θ’ απαρνείται λυσσαλέα το ρόλο του πρόβατου. Η εποχή που έβγαινε στα μπαλκόνια ο Παπαντρέας και ξεσήκωνε τον όχλο, τάζοντας λαγούς με πετραχείλια, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Και αυτό, όχι τόσο επειδή μειώθηκε δραματικά η καφρίλα-βλακεία, όσο για ένα κρισιμότατο λόγο: το διαδίκτυο-internet έχει μπει ριζικά στη ζωή των ανθρώπων και η πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφόρηση είναι πλέον απεριόριστη. Ειδικά οι νέοι άνθρωποι, που αποτελούν και την ελπίδα της χώρας (γιατί προφανώς οι συνταξιούχοι, οι ηλικιωμένοι, κλπ., έχουν περιορισμένο ρόλο στη δυναμική του τόπου, όσον αφορά τις παραγωγικές και αναπτυξιακές προοπτικές της), ενημερώνονται σχεδόν αποκλειστικά από το διαδίκτυο (έχοντας βάλει στο περιθώριο τα πληρωμένα τσοντοκάναλα της αποχαύνωσης και παραπληροφόρησης), οπότε, δημιουργείται και διαδίδεται μία άλλη νοοτροπία, που χαρακτηρίζεται από ευελιξία σκέψης, ταχεία προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα, εξάσκηση κριτικής ικανότητας και ριζικός περιορισμός στον αποπροσανατολισμό ή στην κατά συρροή αποπλάνηση από τους εκάστοτε πολιτικούς.

Ασχετο: είπα προηγουμένως Παπαντρέας και θυμήθηκα τα προφητικά λόγια του χαρισματικού Χάρρυ Κλυνν, το 1983: … «εδώ και δύο χρόνια (εννοούσε το 1981 που το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση) έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων. Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα, Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει, θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι’ ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης». Τέλος πάντων, όπως λένε και ο Αγγλοι, it is no use crying over spilt milk.

2. Η κατάρρευση της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ) και η πορεία προς τις μεθαυριανές εκλογές, λαμβάνοντας υπόψη και τα παραπάνω, ήταν νομοτελειακή. Προφανώς, καλώς-κακώς, δεν υπήρχε η ελάχιστη πιθανότητα να ξεπεραστεί ο σκόπελος της προεδρικής εκλογής (μόνο βλάκες πίστευαν, ότι θα μπορούσε να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών), οπότε, οι εκλογές, όσο ανεπιθύμητες και αν ήταν από αρκετούς, δεν υπήρχε περίπτωση ν’ αποφευχθούν.

Αυτό που ξαφνιάζει όμως, είναι η «αγαθοσύνη» πολλών μελών της συγκυβέρνησης (βουλευτών, υπουργών, πολιτικών γενικότερα), που ενώ έβλεπαν το τσουνάμι γι’ αυτούς να έρχεται, εκείνοι, επιβεβαίωναν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι, τελικά, … ΗΤΑΝ ΗΛΙΘΙΟΙ (με κεφαλαία και bold). Πολύ πρόσφατα, άκουσα μία δήλωση του Γεωργιάδη (του Άδωνη), ο οποίος έκανε τη «φοβερή» διαπίστωση (δυστυχώς, κατόπιν εορτής για το κόμμα του), ότι ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ο καθοριστικός παράγων που θα γκρεμίσει εκλογικά τη ΝΔ. Εγώ προσωπικά το Γεωργιάδη το συμπαθώ (αν και γραφικός, είναι λογικός και λέει αρκετές αλήθειες). Ωστόσο, με αφορμή αυτή τη δήλωσή του, αναρωτιέμαι: αφού ο δόλιος γνώριζε το επακόλουθο της εφαρμογής αυτού του νόμου-έκτρωμα, και συνάμα αφού ήταν αναμενόμενη η προσφυγή στις κάλπες (λόγω του προεδρικού «κωλύματος»), γιατί αυτός και ένα σωρό άλλοι συνάδελφοί του, κατά γενική ομολογία «όχι ηλίθιοι», ψήφισαν αυτό το νόμο και τώρα κλαίγονται και οδύρονται, επειδή πιθανόν να μην είναι καν στη σύνθεση της επόμενης Βουλής? Ερωτάω, …ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΤΣΑΚΑΛΙΑ? Ηταν τόσο αποστασιοποιημένοι από την καθημερινότητα και τα γεγονότα, είχαν το νου τους μόνο στο μισθό και στο κόμμα τους, και καμία επαφή δεν είχαν με την πραγματικότητα? Ε λοιπόν, αν όντως συνέβη αυτό, είναι άξιοι της μοίρας τους, ας πρόσεχαν, ή, … ας διάβαζαν καμιά φορά και τον capital, π.χ. τα σχόλια του συμφορουμίτη αντικριστής, που αν θυμάμαι καλά, το τελευταίο οκτάμηνο τους έδινε λεπτομερέστατο ραπόρτο για τις αντιδράσεις της κοινωνίας, με το χαρακτηριστικό … «ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει ο τάφος σας» !

3. Ένα πράγμα που δεν συγχωρώ, σε κάποιον που με κυβερνάει, είναι η ΒΛΑΚΕΙΑ (την ανεντιμότητα, αν και δεν την αποδέχομαι, είναι δυστυχώς αναγκαίο κακό, και την κατανοώ).

Επεξηγώ, με δύο ενδεικτικά παραδείγματα:

α) Αυτοί λοιπόν οι πανηλίθιοι τύποι, προκάλεσαν με τον ΕΝΦΙΑ ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά στον τόπο, για δύο βασικούς λόγους. Καταρχήν, προκειμένου να εισπράξουν ένα ασήμαντο σχετικά ποσόν (της τάξης του 1,5 δις, που ούτε αυτό θα εισπράξουν), κατέστρεψαν την αγορά ακινήτων στη χώρα, συντρίβοντας την αξία της από ένα ποσόν της τάξης του 1 τρις, σε επίπεδα κάτω από τα 300 δις. Και θα βγουν κάποια σα?νια τώρα και θα πουν, ότι η αγορά των ακινήτων ήταν φούσκα αερόστατου. Και δεν θα διαφωνήσω, έτσι ήταν. Όμως, η ανικανότητα αυτών που κυβερνούν, με πρώτο και καλύτερο το Βενιζέλο (δημιουργό του χαρατσιού) και δευτερευόντως το Σαμαρά, ξεπερνάει τα όρια της ανικανότητας-βλακείας και εμπίπτει πλέον στη σφαίρα της κατακρήμνισης της ελληνικής οικονομίας, σε βαθμό κακουργήματος. Το βασικότερο, οι άχρηστοι, θυσίασαν-έσφαξαν τη χρυσοτόκο όρνιθα, για να πάρουν ένα και μοναδικό αυγό, και μάλιστα, λειψό και αυτό. Θυσίασαν έσοδα πολλών δις, που θα δημιουργούσε ο τζίρος και η φορολόγηση, που συνδέονται άμεσα και έμμεσα με το ακίνητο και την οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα (από πάσης φύσεως μεταβιβάσεις ακινήτων, επενδύσεις σε ακίνητα, ανέγερση ακινήτων, κ.ο.κ.), καθιστώντας με αυτές τις εγκληματικές ενέργειές τους, ΚΑΤΑΡΑ και ΑΝΑΘΕΜΑ την υπόθεση «ακίνητο» στην Ελλάδα, απονεκρώνοντας και βάζοντας ταφόπλακα στην πιο προσοδοφόρα πηγή για τα έσοδα του κράτους. Και μόνο γι’ αυτό το λόγο, όλοι αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν αυστηρά. Γιατί ο κλέφτης πρέπει μεν να τιμωρείται, Ο ΗΛΙΘΙΟΣ όμως πρέπει να εξοντώνεται, γιατί η εν λόγω ασθένεια είναι άκρως μεταδοτική.

Κι’ επειδή ακούω από κάποιους αδαείς ή μπουρδατζήδες (που ευτυχώς είναι η εξαίρεση μέσα στον capital) τον ανόητο ισχυρισμό (του πολυταξιδεμένου υποτίθεται αρχι-μπαρούφα) … «ότι σε όλες τις χώρες του ΟΑΣΑ, παντού στο εξωτερικό υπάρχει ανάλογη φορολόγηση στο ακίνητο», και ανάθεμα και αν γνωρίζουν, το τι συμβαίνει στο εξωτερικό, εννοώ, πάντα σε σχέση με τις ιδιομορφίες και την κουλτούρα της εκάστοτε αναφερόμενης χώρας, λέω ένα και το εξής: η Ελλάδα είναι πλέον μία χώρα, όπου μεγάλη μερίδα του κόσμου, καλώς ή κακώς (εννοώ, φταίνε-δεν φταίνε για την κατάντια τους), βρίσκεται στην εντατική. Ταυτόχρονα, ως γνωστόν, η γυμναστική είναι πολύ ευεργετική για ένα ζώντα οργανισμό, αρκεί όμως αυτός … να είναι υγιής. Αν εγώ πάρω έναν άρρωστο από την εντατική και τον αρχίσω με κοιλιακούς ή push-ups, είναι νομοτελειακό, ότι θα τον στείλω αδιάβαστο στον τάφο. Και αυτά τα ζωντόβολα, ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ και ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ να μυήσουν στα μυστικά του body-building τους ασθενείς της ΜΕΘ. Τέτοια βλακεία, ούτε στα πιο τρελά όνειρα του (κάθε) Τσίπρα. Θα μου πεις βέβαια, από ανεπάγγελτους πολιτικούς και χαραμοφάηδες νομοθέτες, τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς, εκτός από ρημαδιό και καταστροφή.

β) Το τελευταίο διάστημα, δίνουν και παίρνουν οι πάσης φύσεως δηλώσεις, ένθεν κι’ εκείθεν, σχετικά με την τραπεζική αφαίμαξη, την απόσυρση καταθέσεων, την αδυναμία μελλοντικού δανεισμού του κράτους, κ.ο.κ. Εμετικές καταστάσεις, από ανεύθυνους και κουτοπόνηρους μπουρτζόβλαχους, που εξακολουθούν να θεωρούν, ότι απευθύνονται στις αγέλες του Παπαντρέα. Εγκληματική συμπεριφορά, με κύριο πρωταγωνιστή την απερχόμενη κυβέρνηση και συμμέτοχο, σε ηπιότερο όμως βαθμό, την επερχόμενη (κατά τα φαινόμενα του ΣΥΡΙΖΑ). Ας το αντιπαρέλθουμε όμως αυτό, ας δεχτούμε, ότι υπάρχει πόλεμος αντικρουόμενων συμφερόντων και σ’ ένα πόλεμο, οι αντίπαλοι χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο-όπλο, για να κερδίσουν τη μάχη, αδιαφορώντας για τον αντίκτυπο και τα θύματα στον «άμαχο πληθυσμό». Εστω, αποδεκτό λοιπόν και αυτό. Αν αγνοήσουμε όμως το πολωτικό εκλογικό περιβάλλον, δηλαδή τη συγκυρία, που οι μονομάχοι σπέρνουν αδιακρίτως τον πανικό και όλεθρο, απλά και μόνο για να επικρατήσουν των αντιπάλων τους, γεννάται ένα και μοναδικό ζήτημα, για τη χώρα γενικότερα και για όλους εμάς ξεχωριστά: η Ελλάδα, είναι μία χώρα χρεοκοπημένη, πλήρως εξαρτώμενη από τους δανειστές της, ή σωστότερα, από τους εν δυνάμει πιστωτές της. Εγώ (θεωρητικά μιλάω πάντα), αν μπατιρήσω-ξεμείνω από παραδάκι, το πρώτο που θα κάνω, θα είναι να στραφώ στους οικείους μου (οικογένεια ή κολλητούς φίλους), για να ζητήσω προσωρινά κάποια οικονομική βοήθεια, ευελπιστώντας, ότι εκείνοι θ’ ανταποκριθούν στο αίτημά μου, με το δεδομένο ότι είμαι αξιόπιστος και έντιμος. Σωστό ή λάθος? Με αυτό τον απλό συλλογισμό και με το δεδομένο ότι υπάρχουν πολλοί εύποροι Ελληνες (άνθρωποι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια), θα ήταν εύλογο και αναμενόμενο, η πολυπόθητη βοήθεια και οικονομική υποστήριξη της χώρας να προέλθει από τους ίδιους τους πολίτες της (π.χ., όπως συμβαίνει στην Ιαπωνία, που έχει τεράστιο δημόσιο χρέος). Τί το πιο λογικό λοιπόν, όταν χάνεσαι, πρώτα ν’ απευθύνεσαι στους «δικούς σου» ανθρώπους και μετά να γυρεύεις βοήθεια από τρίτους, τους ξένους, οι οποίοι στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο την αδυναμία σου και πιθανόν, να σε λιώσουν ή αποτελειώσουν. Και είναι αναμενόμενο να σε δανείσει-υποστηρίξει ο δικός σου άνθρωπος, αρκεί, να του εμπνέεις εμπιστοσύνη και να δείχνεις ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ. Και όμως, αυτοί οι πανίβλακες και μέχρι σήμερα διαχειριστές της μοίρας μας, ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ … ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ: άρπαξαν τα λεφτά μίας μερίδας ανθρώπων-εγχώριων δανειστών τους, προκειμένου ν΄ αποκομίσουν, θεωρητικά πάντα, ένα ασήμαντο οικονομικό όφελος (της τάξης του 1 δις), και κατάφεραν, να καταστήσουν πλήρως αναξιόπιστη τη χώρα (το ελληνικό δημόσιο), αναβαθμίζοντάς την στην κατηγορία ΑΑΑ … της απάτης και της ψευτιάς (τώρα θυμήθηκα και τα σχετικά προεκλογικά παραμυθάκια του Σαμαρά, πριν 2,5 χρόνια στο Ζάππειο). Οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ έφαγαν τα λεφτά λίγων ανθρώπων (νομίζω γύρω στους 12.000-15.000 ήταν οι λεγόμενοι μικρο-ομολογιούχοι), σημειωτέον, ουδείς εξ’ αυτών ήταν πολιτικός (αυτοί ήταν όλοι τους μιλημένοι, άρα, επί της ουσίας, εξαπάτησαν απροκάλυπτα το πόπολο) και τώρα, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, επειδή αδειάζουν οι εγχώριες τράπεζες και γεμίζουν αντίστοιχα τα σεντούκια των ξένων τραπεζών, με τα λεφτά των Ελλήνων. Λεφτά, που κάλλιστα θα μπορούσαν να συνδράμουν καθοριστικά τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αρκεί, οι κάτοχοί τους να εμπιστεύονταν στοιχειωδώς το δικό τους κράτος (και όχι το σημερινό παρακράτος). Και αυτοί οι εγκληματίες κατάφεραν ν’ αποδομήσουν στο έπακρο τη φερεγγυότητα και αξιοπιστία του ελληνικού κράτους, με οδυνηρότατες συνέπειες για όλους μας. Ξανάσφαξαν τη χρυσοτόκο όρνιθα, για να πάρουν ένα αυγουλάκι, μισο-τζούφιο και αυτό. Και μόνο γι’ αυτό, πρέπει να τιμωρηθούν σκληρά και παραδειγματικά.

κ. Μαυρίδη,

πολλά είπα, κλείνω με το εξής: προσωπικά, ΠΛΕΟΝ, αδιαφορώ απελπιστικά, για το εάν αύριο στην κυβέρνηση της χώρας ευρίσκεται δεξιός ή αριστερός, αναρχο-κομμουνιστής ή χρυσαυγίτης. Στα παπάρια μου η όποια ιδεολογία του, τη στιγμή που εδώ και χρόνια, το χρήμα είναι παντού ο ρυθμιστής των πάντων. ΟΜΩΣ, έχω μία απαίτηση, την οποία θέτω ως απαρέγκλιτο όρο, είτε για να τον συνδράμω είτε για να τον πολεμήσω λυσσαλέα (και καλώς-κακώς, μέσω και του internet, επηρεάζουμε κόσμο από τον κύκλο μας): αυτός που θα με κυβερνήσει, να είναι ΙΚΑΝΟΣ-λογικός και πρωτίστως ΔΙΚΑΙΟΣ. Εντιμος, είναι δύσκολο να είναι, σήμερα την κουτάλα δεν την απομακρύνεις εύκολα από το μέλι, οπότε, μπορώ να συμβιβαστώ με αυτό το κουσούρι (εξάλλου, 40 χρόνια τώρα αυτή η δουλειά γίνεται). Αλλά ΗΛΙΘΙΟΣ-ΚΡΕΤΙΝΟΣ ή καταστρατηγός βασικών αρχών δικαίου ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΕΙ, τελεία και παύλα. Οσο για τους νοσταλγούς του Παπανδρεϊσμού ή τους οπαδούς του «λεφτά υπάρχουν», είναι πιο σώφρον, να μη διανοηθούν καν ν’ αναλάβουν τα ηνία της χώρας (ούτε αυτοί να κουράζονται ούτε εμείς να γινόμαστε κακοί) !

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2208592

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184