Κυριάκος Ταταρίδης: "Για το θέμα των Τούρκικων Φυλακών"

Κυριάκος Ταταρίδης: "Για το θέμα των Τούρκικων Φυλακών"

Μετά από τις αντιδράσεις από τους φίλους μου συμπολίτες του GREVENASPOT ΚΑΙ ΤΟΥ GREVENA PICK καθώς και μερικών μεμονωμένων πολιτών σχετικά με την παρέμβαση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο έχω να σημειώσω τα εξής:

Μπορώ να διακρίνω στα σχετικά δημοσιεύματα μια προοδευτική και αντιρατσιστική σκέψη που τα χαρακτηρίζει με μια όμως ελαφρά απόκλιση και σύγχυση από την ουσία του θέματος που έχει εγερθεί.

Η απόκλιση και η σύγχυση έχει σχέση με τη διαφορά ανάμεσα από ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ και ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ. Στις διαπολιτισμικές συνεργασίες των λαών τα ιστορικά μνημεία προστατεύονται, διατηρούνται και συντηρούνται όταν, ακόμη, δεν έχουν καμιά σχέση με τον πολιτισμό της χώρας που φιλοξενούνται. Ακόμη και τα μνημεία παγκόσμιας ντροπής όπως, π.χ. το στρατόπεδο του Νταχάου προστατεύονται και συντηρούνται για να θυμίζουν στους λαούς τις θηριωδίες των Ναζί.

Θα έπρεπε να συντηρήσουμε και να προστατέψουμε π.χ. ένα μουσουλμανικό μνημείο (π.χ. τέμενος) αν αυτό βρισκόταν στην περιοχή μας. Όμως, για το εν’ λόγω κτίριο των Τούρκικων Φυλακών το κρίσιμο σημείο είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, γιατί στην αντίθετη περίπτωση, ως ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ θα έπρεπε να τύχει της προστασίας μας.

Έτσι, περνάμε στο δεύτερο θέμα που είναι η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ, όπου καλούμαστε να επαναφέρουμε από το παρελθόν, το σημαντικότερο και προσφιλές ιστορικό θέμα που χαίρει της απόλυτης αποδοχής από την κοινωνία του τόπου μας ως το πολυτιμότερο ιστορικό μνημείο δεμένο με την τοπική ιστορική και πολιτισμική μας παράδοση.

Να γιατί δεν έχει θέση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η εν’ λόγω φωτογραφία για την οποία επιμένω στη θέση μου που ανέπτυξα στην παρέμβασή μου.

                                                                                               Μετά τιμής

                                                                                                   Κυριάκος Ταταρίδης

Πρώην Βουλευτής Γρεβενών

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία
Καιρός

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184

Μετάβαση στο περιεχόμενο