Κυριάκος Ταταρίδης: “Το έργο μου”

Κυριάκος Ταταρίδης: “Το έργο μου”

ΤΟ ΈΡΓΟ ΜΟΥ

 (Να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι)

Ένα έργο όπου η σύγκρισή του προς κάθε κατεύθυνση είναι συντριπτική ή μάλλον δεν υπάρχει σύγκριση.

Α ΟΜΑΔΑ: ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

 1. Εγνατία Οδός

Ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1994 μετά την απειλή της ΄΄ΠΑΡΕΓΝΑΤΙΑΣ΄΄ των βορείων γειτόνων μας, δίνει κατεπείγουσα εντολή στον τότε Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. ως ύψιστης εθνικής σημασίας έργο να προχωρήσει άμεσα η ΄΄ΕΓΝΑΤΙΑ ΌΔΟΣ΄΄. Ως Γραμματέας του Κοινοβουλευτικού τομέα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. συμμετέχω στην χάραξη του έργου που διασχίζει σήμερα διαγωνίως τον Νομό μας με 4 εξόδους. Το ΜΕΓΑ ΈΡΓΟ των 300 εκατομμυρίων ευρώ που κόστισε η διαδρομή του στα Γρεβενά, άλλαξε την ζωή μας.

 • Ε65

Με την ίδια ιδιότητα μου τόσο στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. όσο και στην κρίσιμη σύσκεψη της Λαμίας, εγκαταλείπεται οριστικά η υποθαλλάσσια ΄΄ΖΕΥΞΗ΄΄ του Μαλλιακού και επιλέγεται το ΄΄ΠΕΤΑΛΟ΄΄. Έτσι, ο ΠΑ.ΘΕ. φθάνει στην Λαμία και ξεκίνησε ο Ε65 για να «κουμπώσει» στην Εγνατία στα Γρεβενά.

 • Νοσοκομείο Γρεβενών

Ο Υπουργός Υγείας της Ν.Δ. κ. Σούρλας ΑΚΥΡΩΝΕΙ το έργο και θέτει την προμελέτη του Νοσοκομείου στο αρχείο. Με την πτώση της κυβέρνησης κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ από τον κ. Σαμαρά, ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ παίρνει 5μηνη παράταση για την βελτίωση του 2ου ΠΕΠ. Αρπάζοντας την ευκαιρία και ταχύτατα προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κρεμαστινό και προς την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου, χρηματοδοτείται επειγόντως η οριστική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης με 70 εκατομμύρια δραχμών και το έργο εντάσσεται στο εθνικό σκέλος του Υπουργείου. Τα Γρεβενά ΠΡΟΛΑΒΑΝ και διαθέτουν σήμερα, ένα υπερσύγχρονο Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

 • Η Γενοκτονία των Ποντίων

Ως ποντιακής καταγωγής βουλευτής έχοντας ΙΕΡΟ ΧΡΕΟΣ στο έθνος και στον αγαπημένο μου πατέρα, συμβάλω αποφασιστικά στην Νομοθετική αναγνώριση της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ.

 • Νόμος για επιδότηση σε επίπεδο ΘΡΑΚΗΣ

Ένταξη του Νομού στον Νόμο για τις εγχώριες επιχειρήσεις με επιδότηση από 6% σε 13% με αφορμή την λειτουργία της VALPAK A.E. στην Δεσκάτη.

 • Αποτροπή κλεισίματος εργοστασίου MDF

Κινητοποίηση όλων των φορέων του Νομού με υποδειγματική συνεργασία για να μην κλείσει το υπερχρεωμένο εργοστάσιο Ινοσανίδας MDF κάτι που επετεύχθη.

 • Αποτροπή συγχώνευσης των Νομών

Κινητοποίηση όλων των φορέων του Νομού με υποδειγματική συνεργασία για την αποτροπή της συγχώνευσης των Νομών Κοζάνης και Γρεβενών, προς τον Υπουργό Εσωτερικών που τελικώς επετεύχθη.

 • Ένταξη εκτάσεων της Βασιλίτσας στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Με απόφαση ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ μεταβιβάζονται οι Εκτάσεις της Βασιλίτσας στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που μεταονόμαζεται σε ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και με προδιαγραφές μεγάλων ευρωπαϊκών Χιονοδρομικών Κέντρων και προγραμματίζοντας μεγάλες κρατικές επενδύσεις, που όμως, ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ μετά από δικαστική προσφυγή του τότε Πρόεδρου της Σμίξης.

 • Αποπληρωμή 2 μεγάλων αρδευτικών Καρπερού- Δήμητρας & Κοκκινιάς- Πολύδεντρου

Η αποπληρωμή των 6 δις. δραχμών του αρδευτικού Καρπερού- Δήμητρας και των 4 δις. Δραχμών του αρδευτικού Κοκκινιάς- Πολύδεντρου, διότι ο τότε Υπουργός της Ν.Δ. επί της Κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ σπατάλησε αλλού τα σχετικά κονδύλια.

 1.  H διαγραφή του χέους των 5 δις. δραχμών του Εργοστασίου ΜDF

 Διαγραφή χρέους 5 δις. δραχμών προς την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με σχετικό ΝΟΜΟ, ώστε να παραμείνει εν’ ζωή, συνεχίζοντας έτσι την απασχόληση τους 100 εργαζόμενοι.

 1. Η Ίδρυση των Τ.Ε.Ι. Γρεβενών στους 8 Νομούς που δεν διέθεταν μέχρι τότε Τ.Ε.Ι.
 1.  Ο Περιφερειακός δρόμος της πόλης των Γρεβενών
 1.  Γεωφράγματα σε όλο τον Νομό: Αγίου Γεωργίου, Αηδονίων, Ταξιάρχη, Εξάρχου, Μαυραναίων, Άνοιξης, Αγίων Θεοδώρων, Κατάκαλης και 2 στη Δεσκάτη.

Β ΟΜΑΔΑ: Κοινωνικές παρεμβάσεις

Ανοιχτή επιστολή προς:

 1. Στους 3000 μικροσυνταξιούχους αγρότες που τους επαναχορηγήσαμε την σύνταξη ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ καθώς και στους 3 που δικαιώθηκαν πολεμικής σύνταξης που είχε «κόψει» η κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
 • Στους 80 δικαιούχους ΠΡΟΩΡΗΣ συνταξιοδότησης που τους επαναχορηγήσαμε την σχετική σύνταξη που είχε «κόψει» η κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
 • Στους 50 Γρεβενιώτες απολυμένους από τα ΕΛΣΙ και ΑΕΒΑΛ που έκλεισαν από την κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και που με ειδικό Νόμο αποκαταστάθηκαν με την πρόσληψή τους στην ΔΕΗ.
 • Στους 52 αστυνομικούς καθώς και στους 2 λιμενικούς που εργάζονται σήμερα στα Σώματα Ασφαλείας.
 • Στους 100 Συνοριοφύλακες που με τον σχετικό νόμο και την ομιλία μου στη Βουλή επί Υπουργείας κ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ εργάζονται σήμερα στα Σώματα Ασφαλείας.
 • Στους 100 εργαζόμενους του εργοστασίου MDF που με τις παρεμβάσεις ΤΑΤΑΡΙΔΗ παρέμεινε εν’ ζωή για την μετέπειτα εξαγορά του από την ALFA WOOD.
 • Στους 100 εργαζόμενους του Σωφρονιστικού Καταστήματος που με πρωτοβουλίες ΤΑΤΑΡΙΔΗ ιδρύθηκε στα Γρεβενά.
 • Στους 30 στρατιωτικούς που έγιναν με πρόταση ΤΑΤΑΡΙΔΗ στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
 • Σε αυτούς που με ΝΟΜΟ ΤΑΤΑΡΙΔΗ διορίστηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο μετά από τον θάνατο αδικοχαμένου μέλος της οικογένειας τους. (3 άτομα στον Νομό μας και δεκάδες σε όλη την χώρα).
 1.  Στους δεκάδες Πολιτιστικούς Συλλόγους που έλαβαν επιχορηγήσεις (π.χ. Πολιτιστικός Σύλλογος Γρεβενών, ΕΜΟΔ Δεσκάτης).
 1.  Στους δεκάδες Αθλητικούς Συλλόγους που έλαβαν ενίσχυση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (π.χ. Γ.Σ.Γ. 8 εκ. δραχμών, ΠΥΡΣΟΣ 20.000€, κ.τ.λ.)
 1.  Σε όλες τις Κοινότητες του Νομού που έλαβαν ειδική ενίσχυση για τα λειτουργικά τους έξοδα από το Υπουργείο Εσωτερικών.
 1.  Στις δεκάδες Κοινότητες του Νομού που έλαβαν πριν από τον ΣΕΙΣΜΟ από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κονδύλια για αναπλάσεις π.χ. Δεσκάτη 20 εκ. δραχμές, Φιλιππαίοι 15 εκ. δραχμές, Αμυγδαλιές 10 εκ. δραχμές, Φελλί 10 εκ. δραχμές, Μέγαρο 10 εκ. δραχμές, κ.τ.λ..

Γ ΟΜΑΔΑ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ- Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 1995

Ανοιχτή επιστολή προς:

 1. Στους 1500 ιδιοκτήτες σήμερα ΔΩΡΕΑΝ συμβατικών σπιτιών που αποκαταστάθηκαν με το ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΑΤΑΡΙΔΗ.
 • Στους 6500 ιδιοκτήτες σήμερα νέας κατοικίας που με το ΣΧΕΔΙΟ ΄΄.ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ΄΄ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΑΤΑΡΙΔΗ για ΄΄ΕΥΤΕΛΗ ΥΛΙΚΑ΄΄, ξαναζωντάνεψαν τα εγκαταλελειμμένα χωριά μας. (π.χ. Σαμαρίνα 400 οικοδομικές άδειες)
 • Στα χωριά μας για τα δεκάδες σχολεία που γίνανε στα χωριά από το Υπουργείο Παιδείας καθώς και του 2ου Δημοτικού Σχολείου από την Βουλή.
 • Σε όλους τους Γρεβενιώτες για τις δεκάδες ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ που ανακατασκευαστήκαν μέχρι την Ιερά Μονή του Αγίου Νικάνορα από το Υπουργείο Πολιτισμού.
 • Σε κάθε Γρεβενιώτη για το ειδικό πρόγραμμα «ΟΠΑΓΚ» ΄΄ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ΄΄ ΤΑΤΑΡΙΔΗ με 40 δις. δραχμές που χρηματοδότησε:

Α) Το Κέντρο Πολιτισμού 2,5 εκ.€

Β) Το Διοικητήριο 3εκ. €

Γ) Το Κέντρο Νεοσυλλέκτων 3εκ. €

Δ) Την ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου 2εκ.€

Ε) Την ανάπλαση- εγκιβωτισμό του Γρεβενίτη 5εκ. €

Σε δεκάδες έργα οδοποιίας προς Σαμαρίνα, Δοτσικό, Καλλονή- Δοτσικό, Καλλιθέα, Πριόνια, Βάρη- Έξαρχος, Άγιος Γεώργιος- Αμυγδαλιές, Αμυγδαλιές- Ροδιά, Άγιος Γεώργιος, Κληματάκι- όρια Νομού, Δσοχώρι- Γήλοφο, για Αβδέλλα- Περιβόλι με 5 εργολαβίες και δεκάδες άλλα μικρότερα έργα με περισσότερα από 20 εκ. €.

 • Στους χιλιάδες Γρεβενιώτες που έλαβαν πάσης φύσης ενισχύσεις (π.χ. 6000 ΄΄διακοσάρια΄΄).

Κλείνοντας την ομάδα ΣΕΙΣΜΟΣ θα αναφέρω την πρόσφατη δημοσίευση της ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ υπηρεσίας φυσικών καταστροφών στον Guardian του Λονδίνου όπου ανάφερε πως:

«…ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΔΕΝ ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΥΘΗΣΜΙΑΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗ…».

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΈΡΓΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΑΤΑΡΙΔΗ κοστολογείται στο απλησίαστο ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά τιμής

Κυριάκος Ταταρίδης

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184