Μήνυμα του Βουλευτή Ανδρέα Πάτση για την έναρξη του νέου σχολικού έτους

Μήνυμα του Βουλευτή Ανδρέα Πάτση για την έναρξη του νέου σχολικού έτους

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ

Βουλευτής Ν. Γρεβενών- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μήνυμα του Βουλευτή Ν. Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση για την έναρξη του νέου σχολικού έτους

 

Αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητοί γονείς,

Αγαπητοί δάσκαλοι και καθηγητές,

Το νέο σχολικό έτος που ξεκινάει σήμερα, είναι όπως όλοι γνωρίζουμε μια χρονιά με ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να αλλάξουν αρκετές από τις σχολικές τους συνήθειες και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να εργαστούν με την προσθήκη νέων παραμέτρων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όμως, η νέα αυτή πραγματικότητα, οι απαραίτητες αλλαγές στις συνήθειες και την καθημερινότητα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σταθούν εμπόδιο στον πολλαπλά σπουδαίο ρόλο που επιτελεί το σχολείο ως η σημαντικότερη κυψέλη γνώσης, διακίνησης ιδεών, αλληλεπίδρασης και προόδου. Δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως παράγοντας αποπροσανατολισμού ή παραίτησης από την προσπάθεια για την εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων που κάθε μαθητής τρέφει για το μέλλον του – και απευθύνομαι πρωτίστως στους μαθητές που θα κληθούν φέτος να δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι πολλές επιτυχίες εξάλλου που σημείωσαν οι Γρεβενιώτες και Γρεβενιώτισσες μαθητές και μαθήτριες φέτος, επιβεβαιώνουν ότι η σκληρή δουλειά, η μελέτη και η προσήλωση στους στόχους μπορούν να στεφτούν με επιτυχία, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

Οι ίδιες επιτυχίες αποδεικνύουν ακόμα ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νομού μας αποτελείται από επιστήμονες καταρτισμένους και υψηλού επιπέδου. Και θα ήθελα σε αυτό το σημείο να σταθώ, στον ευρύτερα σπουδαίο ρόλο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πέρα από τη μόρφωση των παιδιών μας, συνεισφέρουν καθημερινά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους. Είναι εκείνοι που κατά την περσινή χρονιά πέτυχαν να κρατήσουν το νήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας ακόμα και από απόσταση και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε ειλικρινά.

Από την πλευρά μου, ως Βουλευτής του Νομού Γρεβενών θα ήθελα να διαβεβαιώσω καθέναν και καθεμία ξεχωριστά, ότι θα είμαι δίπλα σας σε οτιδήποτε με χρειαστείτε, όπως έχω έμπρακτα αποδείξει κατά τον έναν αυτό χρόνο της μέχρι τώρα θητείας μου. Γνωρίζοντας τις ελλείψεις και τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Νομού μας αλλά και έχοντας γίνει ο ίδιος αποδέκτης των προτάσεων σας, καταφέραμε να πετύχουμε μαζί πολλά σε αυτό τον ένα χρόνο.

Πετύχαμε να διατηρήσουμε σε λειτουργία όλες τις ειδικότητες του Επαγγελματικού Λυκείου Γρεβενών ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχόντων, ώστε να μην αποκλειστεί ούτε ένας μαθητής από το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμεί να ακολουθήσει.

Πετύχαμε να λειτουργήσει φέτος για πρώτη φορά το 1ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στο Νομό μας, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στους εργαζόμενους μαθητές να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, λαμβάνοντας την απαραίτητη εξειδίκευση στον τομέα που επιθυμούν.

Πετύχαμε να αυξηθούν οι θέσεις και να καλυφθούν όλα ανεξαιρέτως τα οργανικά κενά σε προσωπικό Ειδικής Αγωγής στο Νομό μας, ένα τομέα ευαίσθητο που αξίζει της αμέριστης προσοχής και της συμπαράστασης όλων μας.

Πετύχαμε τη συνέχιση λειτουργίας της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Β’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Γρεβενών, που λόγω περιορισμένης συμμετοχής μαθητών δεν θα λειτουργούσε, ώστε να μην χρειαστεί οι μαθητές να αλλάξουν σχολείο.

Παράλληλα, οι προσπάθειες συνεχίζονται για την ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων ώστε να διασφαλιστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι υγειονομικοί κανόνες και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ αντίστοιχα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και για την ταχύτατη κάλυψη των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικούς.

Άλλωστε η διατήρηση του υψηλού επιπέδου στην εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί προτεραιότητα μου, καθώς συνιστά τη βάση για τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας.

Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους!

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Πάτσης,

Βουλευτής ΠΕ Γρεβενών- Νέα Δημοκρατία

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184