Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα, με θέμα «Οδική ασφάλεια χωρίς σύνορα» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Αλβανικής Αστυνομίας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα, με θέμα «Οδική ασφάλεια χωρίς σύνορα» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Αλβανικής Αστυνομίας

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και της εταιρείας «Εγνατία οδός Α.Ε.»

Στην κατάμεστη αίθουσα «Κοβεντάρειο» στην Κοζάνη, που πραγματοποιήθηκε η ημερίδα συμμετείχαν ως εισηγητές υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της Ελληνικής και της Αλβανικής Αστυνομίας, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί με βιωματική εμπειρία

Την ημερίδα παρακολούθησαν σωματεία-ενώσεις επαγγελματιών οδηγών, επαγγελματίες οδηγοί, φορείς, αρχές της τοπικής κοινωνίας, καθώς και πλήθος κόσμου

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας υπήρχε διερμηνεία στην Αλβανική γλώσσα, ενώ διανεμήθηκαν φυλλάδια με συμβουλευτικό περιεχόμενο, σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αλβανικά και αγγλικά)

 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας στελεχών της Αλβανικής Αστυνομίας και την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ημερίδα, με θέμα «Οδική Ασφάλεια Χωρίς Σύνορα», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2019, στην κατάμεστη αίθουσα «Κοβεντάρειο» στην Κοζάνη.

Η ημερίδα είχε ως στόχο να συνδυάσει την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αστυνομίας με τη δημιουργία ορθής οδηγικής συμπεριφοράς, ώστε να ενημερωθούν όλοι σε θέματα σχετικά με την Οδική Ασφάλεια και τις ενέργειες στις οποίες χρειάζεται να προβούμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αλβανική Επικράτεια.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αξιόλογοι ομιλητές, τόσο υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της Ελληνικής και της Αλβανικής Αστυνομίας που το αντικείμενο των αρμοδιοτήτων τους άπτεται των θεμάτων οδικής ασφάλειας, όσο και διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες με επιστημονική και βιωματική εμπειρία, αλλά και εξειδικευμένη γνώση.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν ως εισηγητές:

  • Ο κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Διδάκτωρ Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, Διδάσκων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
  • Ο κ. Φίλιππος Ζουρνατζής, Αστυνόμος Α΄, Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, Διπλωματούχος μηχανικός – απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
  • Ο κ. Mithat TOLA, Διευθυντής του Τμήματος Ανάλυσης και Σχεδιασμού Κινδύνων της Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Κυκλοφορίας της Αλβανίας.
  • Ο κ. Γεώργιος Ζιάκας,  Τμηματάρχης Λειτουργίας και Συντήρησης του Κλιμακίου Δυτικής Μακεδονίας της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Η κα. Ελένη Κατσαρή, νομικός σύμβουλος του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο.
  • Η κα. Μαρία Αντωνοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Ζημιών του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης.
  • Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σπυρίδων Διόγκαρης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, ως συντονιστής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας υπήρχε διερμηνεία στην Αλβανική γλώσσα, ενώ διανεμήθηκαν φυλλάδια, με συμβουλευτικό περιεχόμενο σε τρεις γλώσσες (στην ελληνική, στην αλβανική και στην αγγλική), τα οποία σε μεταγενέστερο χρόνο θα διανεμηθούν και στο σημείο Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στα διόδια.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της ημερίδας προβλήθηκαν φωτογραφίες και VIDEO, με δράσεις που εκδηλώθηκαν σε θέματα οδικής ασφάλειας από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες της ημερίδας, ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Θεόδωρου Κεραμά και την ανάπτυξη των λόγων που οδήγησαν στην ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς και με τις ευχαριστίες του προς όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εν λόγω δράσης.

Ακολούθως, απεύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, οι Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης κ. Γεώργιος Αμανατίδης και ο κ. Μιχαήλ Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Γρεβενών, κ. Γεώργιος Δασταμάνης και ο Διευθυντής Υπηρεσίας Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας της εταιρείας  «Εγνατία Οδός Α.Ε.», κ. Αθανάσιος Ματθαίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλειος Άμπας, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, ο Δήμαρχος Δεσκάτης, κ. Δημήτριος Κορδίλας, ο Δήμαρχος Πρεσπών, κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος κ. Ανδρέας Παπαζαχαρίας, ο Διοικητής Σχολής Πυροσβεστών Παράρτημα Πτολεμαΐδας, Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Μαυροματίδης και ο Αντισυνταγματάρχης 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού, κ. Μιχαήλ Σουσαμλής.

Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν,  ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Παλιογιάννης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Θωμάς Νέστορας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χρήστος Ζαμπούρας, καθώς και ο βοηθός  της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Αδαμίδης.

Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, σωματεία-ενώσεις επαγγελματιών οδηγών, επαγγελματίες οδηγοί (λεωφορείων, φορτηγών, δημοσίας χρήσης επιβατικών αυτοκινήτων κλπ), φορείς και αρχές της τοπικής κοινωνίας, χρήστες των οδών, συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων της Δυτικής Μακεδονίας, αστυνομικό προσωπικό, απόστρατοι αστυνομικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικές-τιμητικές πλακέτες στους συμμετέχοντες, για την ουσιαστική τους συμβολή, στην επίτευξη του στόχου της ημερίδας που είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών και των ιδιωτών οδηγών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο των εργασιών της ημερίδας και μετά την αποτύπωση τόσο της ελληνικής, όσο και της αλβανικής πραγματικότητας, σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς και οδικής ασφάλειας εξήχθησαν ουσιαστικά συμπεράσματα, τα οποία συμφωνήθηκε από τις δυο πλευρές να αξιοποιηθούν μελλοντικά.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα οδικής ασφάλειας, θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την υπέρτατη υποχρέωση να θωρακίζεται η ζωή και η ασφάλεια όλων των πολιτών που κινούνται στο οδικό δίκτυο.

Η ημερίδα, κατά γενική ομολογία, ευαισθητοποίησε τους παρευρισκόμενους, προκαλώντας τα ευμενή σχόλια όσων την παρακολούθησαν.

Κυρίαρχη προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων, η οποία ως δράση εντάσσεται στη γενικότερη αποστολή της Αστυνομίας,  που είναι η αποτροπή έκθεσης των πολιτών σε οποιονδήποτε κίνδυνο.

Η ασφάλεια στους δρόμους δεν είναι θέμα επιβολής, είναι θέμα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184