Μνημόνιο Συνεργασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε. για την ανάπτυξη υποδομών πράσινου υδρογόνου

Μνημόνιο Συνεργασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε. για την ανάπτυξη υποδομών πράσινου υδρογόνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ταχ. Δ/νση : Διοικητήριο

ΖΕΠ

Κοζάνη, 4/12/2020

 

Τηλέφωνο : 24610 52650, 52652                                 

 

 
Φαξ : 24610 52650  
email : press@pdm.gov.gr

pr@pdm.gov.gr

 

 

 

                                                                         Δελτίο Τύπου

 

Μνημόνιο Συνεργασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε. για την ανάπτυξη υποδομών πράσινου υδρογόνου.

   Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε., με αντικείμενο την εκπόνηση σχεδίου για την ανάπτυξη υποδομών πράσινου υδρογόνου στη Δυτική Μακεδονία, προβλέποντας την κατάθεση πρότασης προς τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς φορείς, προς υλοποίηση ενός εμβληματικού για την Ευρώπη έργου πράσινου υδρογόνου.

    Η συνεργασία αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο καλύτερης προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας της πρότασης με την επωνυμία «Λευκός Δράκος» (white dragon) που θα υποβληθεί ως Σημαντικό Έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (IPCEI), στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

    Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης και τη ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε.,  ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς.

     Είναι πλέον γεγονός ότι η μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, συνιστά τον κύριο άξονα, γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται οι ενεργειακοί σχεδιασμοί των κρατών για τις επόμενες δεκαετίες. Ακόμα πιο προωθημένη είναι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η οποία θέτει από τώρα τις βάσεις για μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη μέχρι το 2050.

     Σε αυτό το πλαίσιο, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επιδιώκει να μετεξελιχθεί σε ένα Κέντρο Ενεργειακών εξελίξεων, προσαρμόζοντας τη στρατηγική της στη βιώσιμη και δίκαιη μετάβαση, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

    Μεταξύ αυτών, το κυρίαρχο είναι το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, άρτια καταρτισμένο σε ηλεκτρομηχανολογικές ειδικότητες, που μπορεί να προσανατολιστεί στις καθαρές ενεργειακές τεχνολογίες.

    Στόχος είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να γίνει η πρώτη πράσινη Περιφέρεια στην Ελλάδα και από τις πιο πράσινες Περιφέρειες στην Ευρώπη.

   Η στρατηγική αυτή επιλογή μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας της Περιφέρειας και την προσέλκυση επενδύσεων σε νέες καινοτόμες πράσινες ενεργειακές τεχνολογίες και τεχνολογίες περιβάλλοντος με προεξάρχουσα εκείνη του πράσινου Υδρογόνου.

    Η ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε., αξιοποιώντας τη σημαντική τεχνογνωσία που διαθέτει, αναλαμβάνει το συντονισμό των ενδιαφερομένων φορέων της Ελλάδας και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, για την επίτευξη κοινού μετώπου, με σκοπό την τελική κατάθεση φακέλου προς τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς  φορείς.

    Μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπήρξε το ενεργειακό κέντρο της χώρας για πολλές δεκαετίες και η τοπική κοινωνία ήταν και παραμένει άρρηκτα δεμένη με το τον τομέα αυτόν. Ως εκ τούτου, θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την ενεργειακή μας ταυτότητα και να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις ενεργειακές εξελίξεις και τις επόμενες δεκαετίες σε διεθνές επίπεδο ως η πρώτη πιο πράσινη Περιφέρεια στην Ελλάδα και από τις πιο πράσινες περιφέρειες στην Ευρώπη, ώστε ο τόπος μας να αυξήσει τη δυναμική του και να μπει σε νέα τροχιά ανάπτυξης».

  Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Ξιφαράς σημείωσε: « Η ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε. εργάζεται ήδη από σήμερα για την επόμενη ημέρα της «καθαρής» ενέργειας, δρομολογώντας, όχι μόνο την είσοδο της στις ΑΠΕ, αλλά και στις αξιόπιστες εναλλακτικές πηγές, όπως το υδρογόνο. Παράλληλα, συμμετέχουμε σε όλες τις σημαντικές σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μπορούμε να σταθούμε αρωγός στην Περιφέρεια σε ένα τόσο σημαντικό έργο για την επίτευξη βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης».

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184

Μετάβαση στο περιεχόμενο