Μπήκαν μαζικά σε αργία ανεμβολίαστοι δημοτικοί υπάλληλοι. Θα κηρύξει απεργία η ΠΟΕ -ΟΤΑ;

Μπήκαν μαζικά σε αργία ανεμβολίαστοι δημοτικοί υπάλληλοι. Θα κηρύξει απεργία η ΠΟΕ -ΟΤΑ;

«Άρχισαν τα όργανα» στην Αυτοδιοίκηση με την αναστολή της εργασίας σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους των δήμων .
Την αρχή έκανε ο δήμος Βόλου και συγκεκριμένα η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου, η οποία έθεσε από τις 16 του μηνός ,σε αναστολή 19 εργαζόμενους που δεν ήταν εμβολιασμένοι, όπως καταγγέλλει σ΄ανακοίνωση της , η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ.
Συγκεκριμένα , στην με ΑΔΑ: 9ΗΘΡΟΚΨΩ-2ΑΘ απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης, αναφέρεται ότι ο χρόνος αναστολής καθηκόντων, «δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας» και στους εργαζομένους «δεν καταβάλλονται αποδοχές».
Επίσης, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, στην περίπτωση που ένας εργαζόμενους «συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις», τότε η αναστολή της σύμβασής του αίρεται «μετά τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του εργαζομένου», κατόπιν ανάλογης απόφασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης.
Η παράταξη ΜΕΤΑ καταγγέλλει τη διοίκηση της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του δήμου Βόλου ότι « απειλεί και εκβιάζει ωμά όλο το προσωπικό, μόνιμο και συμβασιούχους, σημειώνοντας πως η αναστολή «εφαρμόζεται και σε συμβάσεις έργου, παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών, καθώς και σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας δανειζόμενου προσωπικού ή προσωπικού που συμβάλλεται με εργολάβο».
Με λίγα λόγια, αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η συνδικαλιστική παράταξη , « πλήρης υιοθέτηση της κυβερνητικής απόφασης να περάσει «τα δεινά της πανδημίας» στους εργαζομένους και στο λαό, μέσω της λεγόμενης «ατομικής ευθύνης», προκειμένου να αποκρύψει την πολιτική της ευθύνη για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, που, δυστυχώς, έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και ασθενείς συμπολίτες μας».
Και υπογραμμίζει ότι « η ραγδαία αυτή εξέλιξη, πριν πάρει το χαρακτήρα χιονοστιβάδας σε πολλούς δήμους σ’ όλη την Ελλάδα, επιτάσσει την άμεση υιοθέτηση της πρότασης του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για προκήρυξη, από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, Απεργίας – Αποχής από την υποχρέωση της επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή απαλλαγής.
Η εκβιασμοί αυτοί καθιστούν ουσιαστικά τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, κάτι που αντίκειται στα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, ενώ και υγειονομικά είναι προβληματικό, αφού ο εμβολιασμός βασικά προφυλάσσει τον εμβολιασθέντα από τον κίνδυνο νόσησης, χωρίς να αποκλείεται ο ίδιος να είναι και φορέας μετάδοσης του ιού και άρα επιβάλλεται η τήρηση, από όλους, όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέσων ατομικής προστασίας.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, εκτιμώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης για μεγάλο αριθμό εργαζομένων, αμέσως μετά την ανακοίνωσή του, με τίτλο «Να κηρύξει Απεργία-Αποχή η ΠΟΕ-ΟΤΑ από την επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης» έστειλε την παρακάτω επιστολή στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ:
Θεωρούμε ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρέπει να προκηρύξει απεργία-αποχή, όπως έκανε και η ΠΟΕΔΗΝ, από την υποχρέωση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή απαλλαγής από τον εμβολιασμό – ΦΕΚ 3794Β/2021, (ήδη από σήμερα 16/8 μπαίνει σε εφαρμογή το μέτρο της διαθεσιμότητας):
ΠΡΩΤΟΝ γιατί έρχεται σε αντίθεση με το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής,
ΔΕΥΤΕΡΟΝ γιατί ο εμβολιασμός εργαλειοποιείται για να εκβιαστούν οι εργαζόμενοι με την περικοπή των μισθών και τη διαθεσιμότητα, αλλά και με απολύσεις συμβασιούχων και
ΤΡΙΤΟΝ γιατί αποτελεί υποχρέωσή μας να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους, για να μην τιμωρηθούν και να μην περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός, ο διαχωρισμός και η στοχοποίηση των εργαζομένων που για τους δικούς τους λόγους δεν θα εμβολιαστούν.
Η κυβέρνηση την αποτυχία της στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και του εμβολιαστικού της προγράμματος θέλει να την μετακυλίσει στους εργαζόμενους και να αποκρύψει τις βασικές αιτίες που οφείλονται στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών, γεγονός που αναδείχθηκε ανάγλυφα και με την πανδημία του κορονοϊού και πρόσφατα με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών» καταλήγει , αναφέροντας η ανακοίνωση της παράταξης ΜΕΤΑ .

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184