Ναι, και πάλι στο "Κάρδαμο"

Ναι, και πάλι στο "Κάρδαμο"

Ναι, και πάλι στο ΚΑΡΔΑΜΟ, ένα εξαιρετικό εστιατόριο, μια ψυχαγωγική ταβέρνα εκεί στην οδό Σοφούλη της Καλαμαριάς που έχει απέναντι το γαλάζιο Θερμαϊκό με τα πλεούμενα και τις βαρκούλες αγκυροβολημένα και τα γλαροπούλια και τα ψαροπούλια να κάνουν σαματά, μαζεύτηκαν και πάλι φέτος τα μέλη της Ακαδημίας των συνταξιούχων Γρεβενιωτών και όχι μόνο, αλλά και με πολλούς φίλους να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, αλλά και να συνδιασκεδάσουν.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της χρονιάς που πέρασε 2013, ένας δραστήριος δεινός ορειβάτης μηχανικός Λουκάς Ντερέκας με Αγραφιώτικη καταγωγή, μαζί με το μέλος της Ακαδημίας το φιλόλογο καθηγητή του Γυμνασίου, Θανάση Μπουκουβάλα απ’ την Κοκκινιά των Γρεβενών, επισκέφθηκαν από μέρες το κέντρο και διάλεξαν το χώρο στον οποίο τα 40 και πλέον άτομα θα κάθονταν να απολαύσον όχι μόνο τα νόστιμα φαγητά του κέντρου αλλά και την καλή φιλική παρέα.

Και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 μετά τη μία το μεσημέρι άρχισαν να καταφθάνουν εκεί ένα ένα τα μέλη με τις οικογένειες τους και τους φίλους.

Και ήταν εκεί στην είσοδο του κέντρου ο απερχόμενος πρόεδρος ντυμένος το πιο γλυκό χαμόγελο για την περίπτωση και με θερμές χειραψίες τους υποδέχονταν.

Γέμισε ασφυκτικά το κέντρο από χαρούμενα λαπερά πρόσωπα και τα γέλια και οι αστειισμοί της στιγμής πέρσευαν.

Άψογοι οι σερβιτόροι του κέντρου πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους έτοιμοι βα ικανοποιήσουν όλους τους πελάτες τους.

            Και μέσα σ’ αυτή τη Γρεβενιώτικη ατμόσφαιρα και όχι μόνο που μύριζε Πίνδο, ο κ. Λαγούδης Δημήτριος στρατηγός ε.α. απ’ το Τρίκωμο των Γρεβενών, ένας απ’ τους συνιδριτές της Ακαδημίας, ανακοίνωσε προς το Θανάση Στεφανή, μέλος και πρώην πρόεδρο της Ακαδημίας το 2012, ότι, ομόφωνα τα μέλη της ακαδημίας τον ανακηρύσσουν επ΄πιτιμο πρόεδρο, όχι μόνο για το έργο του σ’ αυτήν αλλά και για όλα όσα έγραψε και δημοσίευσε στον τύπο, επιδίδοντας του τιμητικά χειροποίητο κάδρο με φωτογραφία των μελών της Ακαδημίας και με την επιγραφή:

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΦΕΥΓΕΙ – ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΕΝΟΥΝ

            Δακρύβρεχτος ο τιμώμενος, εν μέσω χειροκροτημάτων αποδέχτηκε την εξαιρετική αυτή τιμή παραλαμβάνοντας συγχρόνως το κάδρο ευχαριστώντας με θερμα λόγια όλους.

            Κατόπιν ο κ. Λαγούδης Δημήτρης κάλεσε τον Κοζανίτη Τάκη Ασημόπουλο συνταξιούχο δικηγόρο και για χρόνια πολλά Νομάρχη στη Λαμία και στη Θεσσαλονίκη, μέλος της Ακαδημίας επιδίδοντάς του κάτι αναμνηστικό απ’ την Ακαδημία τόσο για τη συχνή παρουσία στα δρώμενα της όσο και για τα έργα του.

            Το πλέον όμως συκγινητικό όμως ήταν, η ενέργεια εκ μέρους της κ. Λίτσας Ζάκα, ιατρού συζύγου Σοφοκλή Ακριτίδη, η οποία πληροφορηθείσα ότι αμφότεροι οι τιμώμενοι έχουν γενέθλια στις 9 και 10 Φεβρουαρίου, ετοίμασε τούρτα γενεθλίων με ένα μεγάλο ερωτηματικό γραμμένο με σαντιγύ στην τούρτα, «σεβόμενη το απόρρητο της ηλικίας, καθ’ ό γυναίκα» και με μόνο ένα κεράκι επάνω.

            Όλοι το χειροκρότησαν και οι τιμώμενοι το χάρηκαν ιδιαίτερα απευθύνοντας θερμά ευχαριστήρια στην κ. Λίτσα Ζάκα.

            Μετά από όλα αυτά άρχισε η διανομή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και στο κέντρο επικράστησε απόλυτη ησυχία. Σε κάποιο απ’ τα κομμάτια της πίτας κρύβοταν το νόμισμα που θα αναδύκνειε τον πρόεδρο της Ακαδημίας του 2014, σύμφωνα με το άτυπο καταστατικό της.

            Αλλά και τι πίτα ήταν αυτή! Η νοστιμιά της ερέθιζε την όσφρηση και όλοι ήθελαν μα την δοκιμάσουν.

            Πρώτα όμως όλοι ανακάτευαν το κομμάτι της πίτας τους με αγωνία. Και να! από κάποιο τραπέζι σηκώθηκε όρθια μια Γρεβενιώτισσα και στεντώρεια τη φωνή είπε!

“Εδώ είναι!. Το νόμισμα εδώ είναι και συγχρόνως έδειχνε κάτι πολύτιμο.”

            Ήταν η Γρεβενιώτισσα, κ. Γκιάτα – Παπαλιούρα Χρυσάνθη η οποία και αυτοστιγμής κατευθύνθηκε προς τη θέση που κάθονταν ο συνταξιούχος δικηγόρος, ο Γρεβενιώτης Μιλτιάδης Καρτσιούνης και του το ενεχείρησε γιατί η ίδια δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος σύμφωνα με το καταστατικό. Σεισμός απ’ τα χειροκροτήματα και όλων τα μάτια στραμένα προς τον Μιλτιάδη Καρτσιούνη ο οποίος αποδέχτηκε πρόθυμα την εύνοια της τύχης να γίνει πρόεδρος της Ακαδημίας, αυτής της ιδιότυπης Ακαδημίας των συνταξιούχων Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Γιατί στους κόλπους αυτής της Ακαδημίας είναι μέλη και άλλα αξιόλογα άτομα προερχόμενα από άλλες περιοχές της πατρίδας μας, όλα τους επιστήμονες που υπηρέτησαν σε υψηλόβαθμες θέσεις του κράτους.

            Μετά από αυτό, οι σερβιτόροι γρήγοροι και ταχύτατοι σέρβιραν τα νόστιμα φαγητά του κέντρου «ΚΑΡΔΑΜΟ» και γέμισαν τα τραπέζια με κρασιά και άλλα ποτά.

            Άρχισε λοιπόν η ευωχία και τα αστεία και τα πειράγματα αναμεταξύ τους και τα συνεχή τσουγκρίσματα και τα Γρεβενιώτικα τραγούδια. “Εσείς βουνά των Γρεβενών και πεύκα του Μετσόβου”, εσείς πουλιά πετούμενα, που πάτε στον αγέρα, ένα μήλο κι άλλο μήλο, αλλά και άλλα.

            Κάποια στιγμή σηκώθηκε απ’ το τραπέζι του ο μόνιμος αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Νίκος Ηλιάδης συνταξιούχος καθηγητής του πανεπιστημίου της κτηνιατρικής και όπως πάντα διαπρέπει στα ανέκδοτα κυρίως στα ποντιακά έτσι και τώρα είπε τα καλύτερα που προξένησαν άφθονο γέλιο.

            Όμως αυτή τη φορά τον ξεπέρασε η χαριέσσα Γρεβενιώτισσα Χρυσάνθη Γκιάτα Παπαλιούρα η τυχερή της βραδιάς, της σοποίας το ανέκδοτο έφερε πολύ γέλιο. Αλλά και του Θανάση Στεφανή το ανέκδοτο έφερε πολύ γέλιο αλλά και  χειροκροτήματα.

            Μέσα λοιπόν σ’ αυτή τη χαρούμενη φιλική ατμόσφαιρα περνούσαν ευχάριστα οι ώρες τρώγοντας, πίνοντας, διασκεδάζοντας. Μια παρέα γεμάτη κέφι με ανεβασμένη τη διάθεση, με φιλικά συναισθήματα, με όρεξη και χαρά.

Ποιοι ήταν; Και βέβαια θ’ αναφέρουμε όλων τα ονόματα γιατί ο φιλόσοφος είπε: “όταν βλέπεις το όνομα σου να αναγράφεται στο τύπο, να χαίρεσαι. Απόδειξη ότι ζεις, ότι υπάρχεις”. Μάλιστα!

Ήταν ο απερχόμενος πρόεδρος Λουκάς Ντερέκας με τη σύζυγό του Γεωργία, ο φίλος του Βάιος Κουτής με τη σύζυγό του Αποστολία, ο μόιμος αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Νίκος Ηλιάδης, ο Σοφοκλής Ακριτίδης ε τη σύζυγό του γιατρό Λίτσα Ζάκα, η Μαρούλα Ακριτίδου – Ναλπαντίδου, ο Αλέκος Ακριτίδης με τη σύζυγό του Βούλα. Ο Αλέκος Ακριτίδης βιντεοσκόπησε αυτήν την κορυφαία εκδήλωση της Ακαδημίας. Ήταν ο Θανάσης Κατσαρός με τη σύζυγό του Σαϊα.

Ο Θανάσης Μπουκουβάλας φιλόλογος καθηγητής, η Γκιάτα – Παπαλιούρα Χρυσάνθη, ο Κων/ νος Τέγος με τη σύζυγό του Ελένη , ο Λαγούδης Δημήτριος, ο Παναγιώτης Σιδηρόπουλος φιλόλογος με τη σύζυγό του, ο Νίκος Κατσάνος με τη σύζυγό του, Κατερίνα, ο Κοζανίτης Ζιάμπρας Κων/νος στρατηγός ε.α. με τη σύζυγό του Μαρία, ο Κοζανίτης πρώην νομάρχης Ασημόπουλος Τάκης με τη σύζυγό του Τασούλα, η συμβολαιογράφος Θεσσαλονίκης Αδάμου Ελένη με τη φιλική της Γρεβενιώτικη οικογένεια κ. Τακόλα, ο Γκαρέτσος Στέλιος στρατηγός ε.α., ο καθηγητής πυρηνικής φυσικής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαστεφάνου με τη σύζυγό του Χάιδω, ο Νίκος Μπήκας με τη σύζυγό του γιατρό, Φρειδερίκη, ο Θανάσης Στεφανής με την Μαρία Ασλανικασβίλη και ο τυχερός της χρονιάς που αναλαμβάνει πρόεδρος της Ακαδημίας για το 2014 συνταξιούχος δικηγόρος Μιλτιάδης Καρτσιούνης, με τη φιλόλογο σύζυγό του Βούλα και ο φίλος της Ακαδημίας Διαμαντίδης Δημήτριος με τη σύζυγό του Αιμιλία.

Και του χρόνου νοεκλεγέντα πρόεδρε της Ακαδημίας Μιλτιάδη Καρτσιούνη. Συγχαρητήρια για την άρτια οργάνωση της κορυφαίας αυτής εκδήλωσης της Ακαδημίας Λουκά Ντερέκα. Συγχαρητήρια σ’ όλες και σ’ όλους.

 
Και του χρόνου.
 
Θεσσαλονίκη, 12 – 2 – 2014
 
 
Θανάσης Ι. Στεφανής
 

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184