ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 Τοπικές Επιτροπές ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Κοζάνης, Γρεβενών,  Φλώρινας, Πτολεμαΐδας)

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Εργαζόμενοι/ες

Το Υπουργείο Εργοδοσίας της κυβέρνησης της ΝΔ παρουσίασε στις 12/5 τις αλλαγές που θα φέρει το νομοσχέδιο-κόλαση για τους εργαζόμενους, που μας θέλει σκλάβους του κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα ο νόμος Χατζηδάκη-Μητσοτάκη-ΣΕΒ-ΕΕ-Κεφαλαίου:

– Καταργεί το 8ωρο και μας ξαναγυρνάει στις 10 ώρες δουλειά την ημέρα. Θα ρυθμίζεται «ευέλικτα» το ωράριο ώστε όταν η επιχείρηση έχει δουλειά να δουλεύουμε και με τον «νόμο» δέκα ώρες την ημέρα και να «γυρνάει» τις πρόσθετες ώρες πίσω όταν… «δεν έχει δουλειά».

– Αυξάνονται οι ώρες της υπερωρίας σε 150 για όλους τους κλάδους. Ειδικά στους κλάδους με έντονη εποχικότητα (κατασκευές, Ορυχεία – ΔΕΗ, Τουρισμός κλπ)   ή περιοδικότητα για όλους τους μήνες που οι εργαζόμενοι λιώνουν στη δουλειά θα εργάζονται 50ωρο χωρίς υπερωρίες το οποίο θα οδηγήσει σε μείωση των αποδοχών τους.

– Καταργούνται επί της ουσίας οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς η «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» θα γίνεται με ατομικές συμβάσεις εργασίας

– Οι απολύσεις γίνονται πιο εύκολες για την εργοδοσία. Καταργείται ουσιαστικά η δυνατότητα νομικής διεκδίκησης επαναπρόσληψης.

– Καταργεί περαιτέρω τη κυριακάτικη αργία. Μετά το εμπόριο τώρα επεκτείνουν την δουλειά τα ΣΚ και σε νέους κλάδους (πληροφορική, data centers, αποθήκες, έτοιμο σκυρόδεμα κλπ.).

– Χτυπιέται βάναυσα και με πολλούς τρόπους η δυνατότητα οργάνωσης και αντίστασης και καταργείται το δικαίωμα στην απεργία. Με τις «ηλεκτρονικές ψηφοφορίες» για τα σοβαρά ζητήματα του σωματείου και για την κήρυξη απεργίας φακελώνονται οι εργαζόμενοι. Δημιουργείται ένας νόμιμος απεργοσπαστικός μηχανισμός καθώς υποχρεώνονται τα συνδικάτα να καθορίζουν «προσωπικό ασφαλείας» του 33% που πρακτικά κάνουν την απεργία άχρηστη.

Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ γεμάτη από την υπεροψία της αστικής τάξης που υπηρετεί, προχωράει σε αυτό το τερατούργημα, μας πετάει τον γάντι. «Χτίζει» πάνω στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις των μνημονίων και τις προχώρησε ακόμα περισσότερο

Ο Νόμος αυτός είναι ένας νόμος μιας «χούντας του κεφαλαίου» ενάντια στην εργατική τάξη. Στην εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η παραγωγικότητα της εργασίας καθιστούν δυνατή τη ριζική μείωση των ωρών εργασίας με αύξηση των αποδοχών, το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την βαθιά του κρίση και να μπορέσει να διατηρήσει και αυξήσει τα κέρδη του αλυσοδένει του εργαζόμενους να δουλεύουν νύχτα με νύχτα χωρίς δικαιώματα, χωρίς 8ωρο, με μισθούς πείνας, χωρίς συλλογική αντίσταση και μαχόμενα συνδικάτα!

 

ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΛΠΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Η απόπειρα ψήφισης του Νόμου αυτού πρέπει να σημάνει την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής.

Παλεύουμε για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Για να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο στην ελληνική κοινωνία, με κέντρο τα συμφέροντα της εργαζόμενων χωρίς παλιά και νέα μνημόνια και χρέος. Για να μειωθεί ο πλούτος και η δύναμη του κεφαλαίου και η εκμετάλλευση με στόχο να καταργηθεί για πάντα και όχι να συνεχίσουμε στα ίδια και χειρότερα μέσα από τις διάφορες «δημοκρατικές κυβερνήσεις» που προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΜΕΡΑ25.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ.

Η απεργία της 6ης Μάη, η κατάργηση του Νόμου περί συγκεντρώσεων στην πράξη από το κίνημα, η κατάργηση εφαρμογής του Νόμου Χρυσοχοϊδη – Κεραμέως για την Αστυνομοκρατία στα Παν/μια από το Φοιτητικό Εκπαιδευτικό κίνημα,  και οι εργατικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, με τη δυναμική τους, απέδειξαν, ότι μπορεί να γίνει μαζικός εργατικός αγώνας συντονισμένος από τα κάτω. Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης της πάλης του εργατικού κινήματος με νέες απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις. Οργανωνόμαστε στους χώρους δουλειάς με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και τις εργατικές συλλογικότητες.

Καλούμε σε άμεση πανεργατική απεργιακή κλιμάκωση με στόχο την ανατροπή του νόμου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, κάθε αγωνιστική δύναμη, (Σωματεία. Ε. Κέντρα, Εργατικές Συλλογικότητες Περιφερειακές και δημοτικές Κινήσεις)  σε ενωτικό πολιτικό – κινηματικό συντονισμό για μια μάχη που θα ανατρέψει το αντεργατικό τερατούργημα. Καλούμε σε στήριξη και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που εξαγγέλλονται Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη(18,19,20/5) μέχρι την ψήφιση του νόμου στις πλατείες και χώρους δουλειάς της περιοχής μας για την ανατροπή του.

Παλεύουμε:

  • Να μην κατατεθεί το αντεργατικό τερατούργημα. Ούτε λεπτό παραπάνω για τα κέρδη τους. 5νθήμερο, 6ωρο, 30ωρο με αύξηση των αποδοχών!! Όχι στην «ευέλικτη απασχόληση». Όχι στην γενίκευση της δουλειάς τα ΣΚ. – Σταθερή και με ασφάλιση δουλειά για όλους.
  • Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πλήρης επαναφορά της ισχύος των ΣΣΕ, κατάργηση όλου του αντεργατικού μνημονιακού πλαισίου.
  • Αύξηση του βασικού μισθού στα 900 ευρώ, πλήρης επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών συμβάσεων.
  • Κάτω τα χέρια από τους αγώνες και τα σωματεία. Καμιά κυβερνητική/κρατική παρέμβαση. Όχι στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό.
  • Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον βασικό μισθό. Πλήρης κάλυψη των απωλειών της πανδημίας για όλους τους εργαζόμενους.
  • Επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, άμεσες προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια ασφάλιση, με μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης (60 για άντρες, 55 για τις γυναίκες) με αύξηση των εργοδοτικών και μείωση των εργατικών εισφορών.

                                                                                                    Κοζάνη 15-5-2021

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184