Οδικό δίκτυο Πανοράματος Γρεβενών – S.O.S

Οδικό δίκτυο Πανοράματος Γρεβενών – S.O.S

Αξιότιμοι κύριοι,
έχοντας αφήσει πίσω μας τις γιορτές και του φετινού Δεκαπενταύγουστου, με την παρούσα επικοινωνία θέτουμε υπ’ όψιν σας το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα του οδικού δικτύου στο χωριό μας και πέριξ αυτού, καθώς και των μεγάλων, διαχρονικών προβλημάτων που αυτό παρουσιάζει, έχοντας φτάσει σε οριακό, πλέον, σημείο.
Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στα εννιά (9), περίπου, χιλιόμετρα από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πολυνερίου ως το χωριό μας (Πανόραμα Γρεβενών), το οποίο και χωρίσαμε σε τέσσερα (4) τμήματα προκειμένου να φωτογραφίσουμε ευκολότερα, αλλά και για να καταστήσουμε σαφές και κατανοητό χωροταξικά σε εσάς.

Τα εμφανέστατα προβλήματα που εμφανίζονται σε όσα σας παραθέτουμε είναι εις γνώσιν των αρμοδίων πολιτικών φορέων του Νομού, που έχουν επισκεφθεί ανά περιόδους τον τόπο, πλην όμως σε αλλεπάλληλες οχλήσεις μας ουδέποτε δόθηκε λύση. Έχουμε επικοινωνήσει και ενημερώσει σε τακτά χρονικά διαστήματα, προφορικά, τόσο τους ίδιους όσο και τις αρμόδιες Υπηρεσίες, όμως αντιμετωπίσαμε στάση αδιαφορίας κατά τα τελευταία 10 και πλέον έτη, κάτι που συνεχίζεται έως τώρα. Εκτός αυτών, αντιμετωπίσαμε το φαινόμενο του να αποτελεί ένα κομμάτι του συγκεκριμένου οδικού δικτύου “ευθύνη” της Περιφέρειας και άλλο “ευθύνη” του Δήμου, με αποτέλεσμα να μας παραπέμπουν αρμοδίως, κατά το κοινώς λεγόμενο “μπαλάκι”, χάνοντας την ουσία και διαιωνίζοντας ένα πρόβλημα, που έχει αποκτήσει μορφή επείγουσας, ζωτικής σημασίας πια.
Ως εκλεγμένο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοραμιτών Γρεβενών και φίλων, εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, μόνιμων και εποχικών, οι οποίοι και καταβάλλουν τους αναλογούντες φόρους εκτός των άλλων, αλλά και συζητώντας με επισκέπτες και φίλους του τόπου μας, αναλύουμε τα παρακάτω έχοντας ως γνώμονα πως η ασφαλής μετακίνηση, σε επαρχιακό (και μη) οδικό δίκτυο όπως το συγκεκριμένο, αποτελεί τμήμα αυτού που ορίζουμε ως “Πολιτισμό”.
Αναλυτικότερα:

Τμήμα 1ο, Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Πολυνερίου – διασταύρωση Σμίξης Πανοράματος
Στο πέντε (5), περίπου, χιλιομέτρων εν λόγω τμήμα, κομμάτι του οδικού δικτύου Γρεβενών – Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, φωτογραφήθηκαν περί τις 21 κακοτεχνίες, που εκτείνονται από υποχωρήσεις οδοστρώματος έως πλήθος από τρύπες σε αυτό, βάθους έως δέκα – δεκαπέντε εκατοστών. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, από αυτές δύναται να προκληθεί ατύχημα, προξενώντας είτε βλάβη σε οχήματα ή ακόμα περισσότερο εκτροπή αυτών, με αποτέλεσμα τραυματισμούς επιβατών.
Γίνεται μνεία πως στο εν λόγω τμήμα στεγάζονται πρόσφυγες – μετανάστες, σε ξενοδοχεία που εδρεύουν εκεί και αποτελούν τμήμα της Δομής Γρεβενών, οι οποίοι συχνά κινούνται επί του οδοστρώματος, κατά μόνας ή οικογενειακά, ως παρέες κλπ, με ό,τι κίνδυνο ενέχει αυτό το γεγονός.

Τμήμα 2ο, Διασταύρωση Σμίξης – Διασταύρωσης Πανοράματος Γρεβενών (ύψος Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρής)
Μήκος περί τα 2 χιλιόμετρα, με επτά (7) αντίστοιχες κακοτεχνίες. (Βαθουλώματα, υποχωρήσεις τμήματος δρόμου)

Τμήμα 3ο, Διασταύρωση σε ύψος Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου (τοποθεσία Βαρή) – Πανόραμα Γρεβενών
Οδικό τμήμα περίπου ενάμισι (1,5) χιλιομέτρου με επτά (7) εμφανείς κακοτεχνίες σε οδόστρωμα, ικανές να προκαλέσουν υλικές ζημιές, αλλά και τραυματισμό επιβάτη.

Τμήμα 4ο, Δρόμοι εντός Πανοράματος Γρεβενών
Ενώ διαπιστώσαμε και ενημερωθήκαμε για πλήθος διορθωτικών παρεμβάσεων σε δρόμους εντός γειτονικών χωριών (Λάβδα, Πολυνέρι), ουδεμία παρέμβαση έγινε στο δικό μας χωριό, σε δρόμους που χρησιμοποιούνται επί τουλάχιστον 30 έτη, με τις φθορές που αυτοί έχουν υποστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως αιτηθήκαμε επανειλημμένως για ασφαλτόστρωση υπάρχοντος επαρχιακού δρόμου που ξεκινάει απ’ το χωριό μας και καταλήγει στο ξενοδοχείο (τμήμα Δομής φιλοξενίας) Don Constantino, τέμνοντας τον άξονα Γρεβενά – Βασιλίτσα. Το γεγονός της μίας εισόδου – εξόδου απ’ το χωριό και οι επικείμενοι κίνδυνοι (πιθανή πρόκληση πυρκαγιάς, λόγω κλιματικής αλλαγής – γιγάντωσης γειτονικού πευκοδάσους κλπ), σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα, καθιστούν επείγουσα την παρέμβαση στο κομμάτι αυτό.
Κλείνοντας, αιτούμαστε:

(α) Την πρωτοκόλληση του παρόντος, αρμοδίως
(β) Την κοινοποίηση της παρούσας σε υφιστάμενες, κατά τόπο αρμόδιες Υπηρεσίες σας
(γ) Την επικοινωνία – ενημέρωσή μας, για σχετικές ενέργειές σας.
ΥΓ 1 Δεν περιμένουμε την πιθανή, φημολογούμενη έναρξη εργασιών τοποθέτησης ανεμογεννητριών στον γειτονικό ορεινό όγκο, προκειμένου να λάβουμε ως ανταποδοτικά έργα  – “καθρεφτάκια”, ως άλλοι ιθαγενείς, τυχόν έργα σε οδικό δίκτυο.
ΥΓ 2 Ανωτέρω επικοινωνία μας, με σχετικές φωτογραφίες οποίες σας αποστέλλονται με συμπληρωματικά e-mails, κοινοποιείται στα τοπικά sites.
ΥΓ 3 Ημερομηνία λήψης φωτογραφιών: 20/08/2020
Πανόραμα Γρεβενών, Σάββατο 22/08/2020
Με εκτίμηση,
ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοραμιτών Γρεβενών και φίλων
“Η Νέα Γενιά”

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184