462 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Εννέα μέρες μόνο. Τόσες μονάχα έμειναν ως την κάλπη. Μέχρι τη συστοιχία καλπών για την ακρίβεια. Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση, μία Κυριακή ακόμα απομένει μέχρι την τελική ευθεία. Ώστε να μπουν σε δρόμο εκλογής δήμαρχοι, πρόεδροι και περιφερειάρχες, οι σύμβουλοι που τους πλαισιώνουν επίσης, ναι και ευρωβουλευτές αν και γ’αυτούς ελάχιστοι νοιάζονται, οι ίδιοι κι ο περίγυρος τους, η κάλπη της Ευρωβουλής ως πρόκριμα λειτουργούσε κάποτε για τις βουλευτικές.

Να αποκομίσει καρπούς από όλα τα θετικά που έγιναν και θα γίνουν επί θητείας του στα Γρεβενά ευελπιστεί ο βουλευτής των Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας. Η επίλυση σημαντικών ζητημάτων που για χρόνια παρέμεναν άλυτα όπως κτήριο αστυνομικής διεύθυνσης Γρεβενών, εργατικές κατοικίες κλπ. Και η προώθηση έργων και υποδομών φαίνεται ότι έχουν θετικό αντίκτυπο για το πρόσωπο του Γρεβενιώτη βουλευτή αλλά και γενικότερα για την κυβέρνηση. Όλα αυτά είμαστε σίγουροι ότι θα αποτυπωθούν και στις κάλπες.

Ως φαβορί κατέρχεται στην εκλογική μάχη ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Γεώργιος Δασταμάνης. Η θητεία του κρίνεται από πολλούς θετική με αποτέλεσμα στελέχη του συνδυασμού του και όχι μόνο να θεωρούν ότι ο λαός των Γρεβενών θα ανανεώσει την θητεία της δημαρχιακής αρχής.

Την παρουσία τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών θεωρούν δεδομένο τα επιτελεία αντίστοιχα του Κ. Κουπτσίδη, του Κ. Παλάσκα και του Κ. Παπαδόπουλου. Οι τρείς προαναφερθέντες, ο καθένας από την πλευρά του θεωρεί εφικτή την παρουσία τους στον δεύτερο γύρο χωρίς να αναφέρουν ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους.

Τα εύσημα απέδωσε ο σεβασμιότατος Σιδηροκάστρου Κ. Μακάριος στον δήμαρχο Γεώργιο Δασταμάνη για την καθαριότητα της πόλης. Σε αυτό φυσικά μεγαλύτερο μέρος φέρνει ο αντιδήμαρχος Κ. Κιάκας.

Με την σεμνότητα που τον διακρίνει πορεύεται προς την κάλπη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αχιλλέας Πασαγιαννίδης και ως πιθανότερο θεωρείται να εκλεγεί και πάλι.

Άνθρωπος ανήσυχος με ευαισθησίες η Μαρία Κλιμάντο Εμμανουηλίδου. Με δυναμισμό και ποικιλία ενδιαφερόντων επικεντρωμένη πάντα στον άνθρωπο, η Γρεβενιώτισα λογίστρια κατέρχεται ως υποψήφια δημοτικός σύμβουλος με τον Κ. Παλάσκα. Πάντα με καλές και χρήσιμες ιδέες.

Λαλίστατο στην ανακοίνωση του ήταν το εργατικό κέντρο Γρεβενών σε ότι αφορά την επίσκεψη της διοικήτριας του ΟΑΕΔ Κ. Μαρία Καραμεσίνη την οποία έσπευσε να χαρακτηρίσει ως προεκλογική. Καθώς η Κ. Καραμεσίνη συνοδευόταν από επιτελείς του ΟΑΕΔ και ήθελε να έχει μια κατ ιδίαν άποψη σε ότι αφορά το θέμα της ολοκλήρωσης των εργατικών κατοικιών.

Σίγουρα η διοίκηση ξέρει το τι γραφειοκρατικές δυσκολίες υπήρξαν μέχρι να ξαναγίνει ο τρίτος διαγωνισμός. Ακόμη και αν δεν καλέστηκαν στην επίσκεψη είναι βέβαιο ότι το γνώριζαν και έπρεπε να είναι εκεί.

Συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου αστυνομικού διευθυντή Γρεβενών Κ. Ζαμπούρα Χρήστου. Όλοι όσοι τον γνωρίζουν μιλάνε για έναν άνθρωπο ευγενικό, δίκαιο, εργατικό που πάντα προσπαθεί για το καλύτερο.

Ο τοίχος έχει την δική του ιστορία φυσικά. Ο τοίχος του facebook όμως είναι πιο πονηρός γιατί σβήνει και ξαναγράφει όπως μας συμφέρει και πλασάρουμε το κουτσομπολιό ως ενημέρωση.

Περιμένει υπομονετικά να περάσουν οι εναπομείναντες ημέρες ως τις εκλογές ο δήμαρχος Γεώργιος Δασταμάνης με την ηρεμία του αδιαφιλονίκητου φαβορί.

e-Grevena Portal