716 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Σε λιγότερο από δυο μήνες οι αυτοδιοικητικές εκλογές που ελκύουν το ενδιαφέρον λόγω πληθώρας υποψηφιοτήτων. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, όποιος πρόλαβε πρόλαβε. Όσοι πλασαρίστηκαν σε αγωνιστικό διάδρομο έχουν κάνει το ζέσταμα και ξεκινούν, χρόνος δεν περισσεύει πια.

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε πολυκατοικία στην περιοχή Μερά αλλά ακόμη μεγαλύτερος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στους κατοίκους της πόλης μας σχετικά με την αντιμετώπιση από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε πρόβλημα με τον γερανοφόρο όχημα της υπηρεσίας με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη δυσκολία. Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά προκλήθηκε από λέβητες που υπήρχαν στην σοφίτα.

Έγινε την μόδας κάθε μέρα και να παρουσιάζονται είτε ένας δημοτικός σύμβουλος είτε ένας περιφερειακός σύμβουλος, από τους υποψηφίους.

Κόντρα σε αυτά ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Γεώργιος Δασταμάνης στην πρώτη επίσης αλλά και εντυπωσιακή εκδήλωση παρουσίασε πάνω από τους μισούς δημοτικούς συμβούλους κάνοντας έτσι μία δυναμική παρουσία.

Επιβεβαιώνεται η στήλη μας ότι ο νυν περιφερειάρχης Θόδωρος Καριπίδης μεθοδικά και σιωπηλά ετοιμάζει ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο και για την περιφερειακή ενότητα Γρεβενών. Το ψηφοδέλτιο όπως όλα δείχνουν όχι μόνο θα είναι ανανεωμένο αλλά και πιο δυνατό από τις εκλογές του 2014.

Τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι στην πόλη μας μέχρι στιγμής, ένα είναι το θέμα που κανένας τους δεν πρόκειται να αγγίξει. Αναφερόμαστε στην απαγόρευση του καπνίσματος, που να μπλέξουν προεκλογικά κιόλας.

Ανοιχτές οι καρδιές αλλά κλειστά τα πλάνα καταγραφής και φωτογράφησης στην παρουσίαση υποψηφίων της κυρίας Ζεμπιλιάδου για την ΠΕ Γρεβενών. Δεν αναρτήθηκαν φωτογραφίες που να αποδίδουν την ζέση του φιλοδημοκρατικού κοινού της πόλης μας.

Ευεργετική η βροχή σήμερα για τους καλλιεργητές σιτηρών καθώς τα Σπαρτά είχαν διψάσει από το ξηρό πεχλιβάνη αέρα του Μαρτίου.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την σημαντική μέριμνα που επέδειξε ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης για την χρηματοδότηση έργων και δράσεων και του δήμου Γρεβενών αλλά και του Δήμου Δεσκάτης. Θα είναι αχαριστία αν δεν αναγνωριστεί η αμεσότητα αλλά και το ενδιαφέρον για την διάθεση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων στους δήμους.

Τη δυνατότητα για νέα μείωση στην τιμή του νερού με σταθερά και ασφαλή βήματα ανακοίνωσε ο κ.Δασταμάνης. Τονίζεται ότι με προσωπική του πολιτική παρέμβαση διεγράφη εν μία νύκτα το επαχθέστατο πρόστιμο των 2.700.000€,  λυτρώνοντας την επιχείρηση από τα οικονομικά δεσμά της και εντάσσοντας την μετά και την είσπραξη οφειλών από μεγάλους καταναλωτές, σε περιβάλλον ασφαλές και ανάπτυξης. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ύδρευσης των Γρεβενών παύει η συζήτηση για στενότητα και μιλάμε για ρευστότητα όπως επιθυμεί κάθε πολίτης.

Σε πολλά μέρη της Ελλάδος εκφράστηκε η αγανάκτηση των πολιτών σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών. Η αγανάκτηση αυτή εκδηλώθηκε στους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην πόλη μας αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ασφαλτόστρωσης του δήμου στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και μέσα στην πόλη μας. Χθες ασφαλτοστρώθηκε το κομμάτι στην γέφυρα Καλαμπάκας.

Οργώνει στην κυριολεξία όλο τον νομό μαζί με τους συμβούλους του ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Παλάσκας, ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία μας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
e-Grevena Portal