798 Views

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Στα Γρεβενά θα βρεθεί το Σάββατο η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια κ. Μαρία Σπυράκη στο πλαίσιο της προεκλογικής της καμπάνιας για τις ευρωεκλογές στις 2 Ιουνίου. Η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ έχει καλούς φίλους στην περιοχή μας και θα συνομιλήσει με συμπολίτες μας.

Το σάλτο προέδρων από συνδυασμό σε συνδυασμό με πρόσχημα την ανεξαρτησία αποτελεί ένα από τα σπορ που προέκυψαν με τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ». Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί τα κίνητρα αντί για πολιτικά μπορεί να είναι και προσωπικά και όταν προτάσσεται το προσωπικό συμφέρον καταργείται η έννοια της προσφοράς.

Παρατηρείται μετά μετά  τον αποχιονισμό να προκαλούνται μικροφθορές σε οδοστρώματα και πλακόστρωτα.  Σε αυτό το πάγιο πρόβλημα βλέπουμε ανταπόκριση από τον Δήμο. Με μία πρώτη ματιά είδαμε επιδιορθώσεις σε γέφυρα Καλαμπάκας, Κεντρικό δημοτικό πάρκινγκ και στους κυβόλιθους παραποταμίως  έναντι του πνευματικού κέντρου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ένα όνομα που απ’ ότι φαίνεται θα παίξει και πρωταγωνιστικό ρόλο στις περιφερειακές εκλογές είναι αυτό του Γιώργου Καλαμάρα. Μεθοδικός, εργατικός με συγκροτημένο πολιτικό λόγο και πολύ αγαπητός στην κοινωνία των Γρεβενών και της Δεσκάτης, ο Γιώργος Καλαμάρας αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα τα επόμενα χρόνια. Μακάρι και οι πολίτες να επιβραβεύσουν τέτοιους ανθρώπους με πολιτικό ήθος αγάπη και όραμα για τον τόπο μας.

Λίγο πριν από τις αυτοδιοίκητές εκλογές ο δήμαρχος Γεώργιος Δασταμάνης παρότι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς όσον αφορά τα έργα που εκτελούνται από την δημοτική αρχή. Αθόρυβα και σε χαμηλούς τόνους κατάφερε να προχωρήσει σε σημαντικά πράγματα διεκδικώντας μία νέα θητεία.

Γόρδιος δεσμός αποδεικνύονται οι εργατικές κατοικίες για τις οποίες προσπαθεί να βρει λύσεις και είμαστε σίγουρα ότι θα βρει , όπως με το κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης ο βουλευτής κ. Μπγιάλας.

Δυσκολίες όπως φαίνεται αντιμετωπίζουν οι δύο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,  Λευτέρης Τζιόλας και Κυριάκος Ταταρίδης, για την συγκρότηση ψηφοδελτίου. Σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Ταταρίδης έδωσε αναβολή για μία εβδομάδα, ενώ ο πρώτος ακόμη προσπαθεί να πείσει κάποιους να τον ακολουθήσουν.

Στα χέρια του περιφερειάρχη Θεόδωρου Καριπίδη βρίσκεται η λίστα των ατόμων που έχουν ήδη δηλώσει ότι είναι στην διάθεση του για να κατέβουν ως υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική ανακοίνωση θα γίνει στις 10 Απριλίου.

Αλλάζουν την τακτική αρκετοί υποψήφιοι σύμβουλοι σε ότι αφορά το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων στα ορεινά ξενοδοχεία των Γρεβενών. Σήμερα βλέπουν με καλό μάτι την παρουσία των προσφύγων ενώ παλαιότερα η παρουσία τους θεωρούνταν καταστροφική. Το τι έγινε και άλλαξαν στάση δεν το γνωρίζουμε.

Τα εύσημα στην διοίκηση του χιονοδρομικού συλλόγου για τους πανελλήνιους αγώνες αλπικής χιονοδρομίας παμπαίδων – παγκορασίδων που έγιναν το Σάββατο που μας πέρασε. Περισσότερα από 130 παιδιά από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν για ένα διήμερο και χάρισαν πολύ όμορφες στιγμές.

Ένα χρόνο λειτουργείας κλείνει το σούπερ μαρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στην πόλη μας, έχοντας ήδη δώσει μια διαφορετική εικόνα στον χώρο των σούπερ μαρκετ. Από την πρώτη μέρα της λειτουργείας του προσέφερε και προσφέρει επιπλέον δυνατότητες στον καταναλωτή με ποικιλία ποιοτικών προϊόντων.

e-Grevena Portal