Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Ο Κώστας Μάρκου σχολιάζει την επικαιρότητα

Ακάθεκτος συνεχίζει το κοινοβουλευτικό του έργο ο Βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας. Φαίνεται να δίνει τη μάχη για το καλό των συμπολιτών μας και του τόπου.

Κάποιοι έλεγαν ότι θα πάνε στο Δημοτικό σχολείο τα προσφυγόπουλα 15 ετών και πάνω και θα υπάρξει πρόβλημα με τα μικρά παιδιά. Τελικά όπως αποδείχθηκε τα παιδιά δεν ήταν ηλικίας πάνω από 10 χρονών ενώ τα ίδια εξέφρασαν τη χαρά τους που βρέθηκαν στα θρανία για πρώτη φορά. Στο ΕΠΑΛ Γρεβενών τα περίπου 40 προσφυγόπουλα  έφυγαν με χαμόγελα από το σχολείο καθώς οι υπόλοιποι μαθητές αλλά και οι καθηγητές, τους υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Στην πόλη μας θα λειτουργήσουν 5 δομές εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα, 3ο , 7ο Δημοτικό, 1ο , 2ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ. Τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει το σχολείο στην Κρανιά με συνολικά 170 μικρά παιδιά.

Η ανανέωση που επιδιώκουν τα τελευταία χρόνια στο ΚΙΝΑΛ δε φαίνεται να έρχεται καθώς στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία για το συνέδριο οι 114 που ψήφισαν στα Γρεβενά για συνέδρους προέρχονταν από ηλικίες που παρέπεμπαν σε άλλες εποχές.

Ενόψει των επικείμενων εκλογικών διαδικασιών σε τάξη φαίνεται να είναι τα οικονομικά του Δήμου αφού δεν παρουσιάζουν οφειλές προς τρίτους και δείχνουν μια καλή εικόνα για τη πορεία των έργων. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Αδάμο

Στην Ελλάδα βρέθηκε για μια ακόμη φορά προχτές ο Θανάσης Οικονόμου ο οποίος ήταν παρών στο ραντεβού που έκλεισε ο Βουλευτής Χρήστος Μπγιάλας με τον Υπουργό Κώστα Γαβρόγλου. Η πρόταση του κ. Οικονόμου είναι να γίνει τομέας  διαστημικών κατασκευών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα και πως αυτό θα αξιοποιηθεί.

Μεταξύ των ονομάτων που διεκδικούν μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Γρεβενά είναι και ο Γιάννης Γιάτσιος. Το όνομα του αναφέρθηκε στη Real News και αναμένουμε να δούμε αν θα συνεχίσει στη τοπική αυτοδιοίκηση ή αν θα διεκδικήσει τη θέση του υποψήφιου Βουλευτή.

Στο πρόσωπο της οδοντίατρου κ. Κατή φαίνεται να στρέφεται ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Κασαπίδης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη την έχει προσεγγίσει

Στο Ευρωκοινοβούλιο βρέθηκε αυτές της μέρες ο Χρίστος Βλαχοκώστας. Ο Αναπληρωτής Γραμματείας Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης Στελεχών της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη της προώθησης στρατηγικών μείωσης της φορολογίας και επενδύσεων στη χωρά μας. Τα φορολογικά κίνητρα είναι απαραίτητα για αύξηση των θέσεων εργασίας και η νομοθεσία της ΕΕ μπορεί να δώσει λύσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από όλη την Περιφέρεια, ο Καρυπίδης προχωράει με τον αέρα του νικητή, αφού η υποψηφιότητα Κασαπίδη δε φαίνεται ικανή να ανατρέψει τα δεδομένα. Στα Γρεβενά αναμένεται δυναμική ανανέωση που θα κάνει τη διαφορά.

Μάκης Νασιάδης, ένας πετυχημένος ρεπόρτερ. Ο Μάκη με καταγωγή από το Καλαμίτσι Γρεβενών εργάζεται σήμερα στην ΕΡΤ με τη δράση του αν φτάνει σε όλη τη Δ. Μακεδονία. Ακούραστος αεικίνητος υπερκινητικός με χαμόγελο και διάθεση κυνηγά την καθημερινή είδηση αναδεικνύοντας τα στραβά της κοινωνίας. Ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κοζάνη, όπου και η επαγγελματική του έδρα, δίνει καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης αλλά η μεγάλη αγάπη για τα Γρεβενά είναι προφανής. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης και του Συλλόγου Φίλων Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα.

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Μετάβαση στο περιεχόμενο