Πέτσας: Πανηγυρίζει για τους 30.000 εμβολιασμούς την ημέρα

Πέτσας: Πανηγυρίζει για τους 30.000 εμβολιασμούς την ημέρα

Πέτσας: Πανηγυρίζει για τους 30.000 εμβολιασμούς την ημέρα

Ο κ. Πέτσας πανηγυρίζει για τους 30.000 εμβολιασμούς την ημέρα, την ώρα που πριν τις διακοπές είχαμε 100-110.000 την ημέρα.

Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι «το ποσοστό εμβολιασμού, στην Ελλάδα, μπορεί να είναι χαμηλότερο από το ποσοστό εμβολιασμού για παράδειγμα στη Νορβηγία, ωστόσο είναι σε σχετικά καλά επίπεδα, ιδίως εάν λάβει κανείς υπόψη ότι τον Αύγουστο είχαμε μία πολύ μεγάλη «κοιλιά», καθώς πολύς κόσμος προτίμησε να κάνει τις διακοπές του και να αφήσει τον εμβολιασμό για μετά.

Διαβάστε επίσης: Πάτωσαν» & επίσημα οι εμβολιασμοί -Γυρίζουν την πλάτη οι νέοι (αναλυτικά στοιχεία)

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ισχυρίστηκε ότι «όσον αφορά, τώρα, στα φαινόμενα παρατυπιών –όπως αυτό που ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα– η διοικητική οδός ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να έχει ήδη διασταυρώσει περιστατικά που υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας –όπως και στη Θεσσαλονίκη– τα οποία ξεκίνησαν από το Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Η δουλειά, βεβαίως, της δικαιοσύνης –η οποία επιλήφθηκε του θέματος πολύ γρήγορα– θα είναι καταλυτική, έτσι ώστε να σταματήσουν εν τη γενέσει τους τέτοιου είδους φαινόμενα».

Ο Στ. Πέτσας είπε ότι «υπήρχε, πράγματι, μία συζήτηση όλο το προηγούμενο διάστημα γύρω από το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού –εφόσον εισηγούνταν κάτι τέτοιο οι ειδικοί– και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, όπως για παράδειγμα για εκείνους που εργάζονται στη δημόσια διοίκηση σε θέσεις πρώτης γραμμής.

Ελπίζουμε ότι ο ρυθμός των εμβολιασμών θα αυξηθεί, ώστε να καλύψουμε, πριν από τα μέσα του φθινοπώρου, ένα ικανό ποσοστό ανοσίας. Είχαμε πει, επανειλημμένως, ότι εάν χρειαζόταν να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, θα το κάναμε. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει μία τέτοια εισήγηση. Εάν ποτέ χρειαστεί κάτι τέτοιο, έχουμε δείξει ότι δεν έχουμε «ταμπού».

Προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες. Η λέξη «προσαρμογή», εξάλλου, είναι κλειδί για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Εισήγηση περί επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού –επαναλαμβάνω– δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι».

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Μετάβαση στο περιεχόμενο