Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στα Γρεβενά – Τα επίσημα αποτελέσματα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στα Γρεβενά – Τα επίσημα αποτελέσματα

Enduro World Championship – 3οςΓύρος 20-22 Μαΐου
Βαλκανικό Πρωτάθλημα – 2ος Γύρος

 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στα Γρεβενά!

 

Ένας πολύ δυνατός, εκπληκτικός θα λέγαμε αγώνας πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro. O 3ος γύρος του μεγάλου θεσμού που ήταν παράλληλα και 2ος για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, έμελλε να είναι ο δυσκολότερος που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, αφού οι συνθήκες με την συνεχή βροχή την Παρασκευή και το Σάββατο έκαναν την διαδρομή υπερβολικά δύσκολη, ακόμη και για τους αναβάτες αυτού του επιπέδου.

Από την Παρασκευή το απόγευμα, την ώρα της μεγάλης υπερειδικής διαδρομής –Super Test- μέσα στην πόλη, η βροχή έπεφτε δυνατή προμηνύοντας τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Παρόλα αυτά, η παρουσία του κόσμου ήταν πολυπληθής και ενθαρρυντική, με ένα παράξενο σκηνικό από πολύχρωμες ομπρέλες να πλαισιώνει την περιοχή Αχίλλης Γρεβενών. Τα περάσματα με τους κορμούς και η γλίτσα δυσκόλεψε αρκετούς αναβάτες αλλά το θέαμα ήταν συγκλονιστικό με την οργάνωση να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων παρόλες τις δύσκολες συνθήκες.

Το Σάββατο η διαδρομή των 200 χιλιομέτρων σε 3 κύκλους, με τις 9 ειδικές διαδρομές –Cross, Extreme και Enduro- ήταν μια σκληρή δοκιμασία υπό συνεχή δυνατή βροχή, που εμπόδιζε την καλή ορατότητα και δημιουργούσε ένα τερέν όλο και πιο γλιστερό. Αρκετές οι εγκαταλείψεις, ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες αναβάτες καθώς οι συνθήκες για αυτούς ήταν πρωτόγνωρες. Κυρίαρχος στον αγώνα ήταν ο Φιλανδός Eero Remes με ΤΜ, που είναι εξοικειωμένος σε τέτοιες συνθήκες με τον Βρετανό Nathan Watson με ΚΤΜ 2o αμφότεροι στην Ε1 κατηγορία. 3ος Γενικής και νικητής της Ε2 ήταν ο Αυστραλός Matthew Phillips με Sherco ενώ 4ος ο νικητής της Ε3 επίσης Βρετανός Steve Holcombe με ΒΕΤΑ. Την 6άδα της γενικής συμπλήρωσαν οι Γάλλοι Jonny Aubert με BETA (2ος Ε3) και Loic Larrieu με YAMAHA (2ος Ε2).

Tην κατηγορία Junior κυριάρχησε ο Jiacomo Redondi με Honda (και τις 2 ημέρες) ενώ στους ακόμη μικρότερους αναβάτες της Enduro Youth με τα δίχρονα 125 νικητής αναδείχτηκε ο Σουηδός Erik Appelqvist με ΥΑΜΑΗΑ (επίσης νικητής και την Κυριακή).

Από Ελληνικής πλευράς ο Βασίλης Σιαφαρίκας με HONDA κυριάρχησε στον αγώνα της πόλης του με τον Γιάννη Τρίγκα με ΒΕΤΑ και τον Γιάννη Παυλίδη με Honda να ακολουθούν από κοντά. O επίσης τοπικός Χρήστος Παπαθεοδώρου με Honda συμπλήρωσε το πάνελ των Ελλήνων οδηγών που τερμάτισαν εντός χρόνου, αλλά αξίζει να αναφέρουμε τους Νάσο Τρίγκα με ΒΕΤΑ και Αντώνη Δήμου με Husqvarna που βγήκαν για λίγο εκτός χρόνου.

Την Κυριακή, αν και δεν έβρεχε, η διαδρομή ήταν ακόμη δυσκολότερη, καθώς τα λούκια με την λάσπη είχαν γίνει αδιαπέραστα σε πολλά σημεία και η γλίτσα έκανε το τερέν να μοιάζει παγοδρόμιο. Η οργάνωση αναγκάστηκε να αλλάξει αρκετά κομμάτια των απλώς αλλά και των ειδικών διαδρομών, ώστε να καταφέρουν οι αναβάτες να περάσουν! Αρκετοί ήταν αυτοί που δεν ξεκίνησαν φοβούμενοι το τερέν και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όσους το πάλεψαν! Οι ειδικές διαδρομές κατεκλύσθησαν από χιλιάδες θεατές που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα ενθαρρύνοντας τους αναβάτες σε κάθε δύσκολο πέρασμα, κάτι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των αθλητών.

Νικητής του αγώνα για μια ακόμη φορά ήταν ο Eero Remes με ΤΜ (νικητής και Ε1), μπροστά από τον με τον Jonny Aubert με BETA (νικητής και Ε3) και τον Loic Larrieu με YAMAHA (νικητής και Ε2). Ο Αμερικανός Robert Taylor με ΚΤΜ (2ος Ε2) ακολούθησε στην γενική, και πιο πίσω ήταν ο Matthew Phillips με Sherco και ο Nathan Watson με ΚΤΜ.

Στο Ελληνικό προσκήνιο ο Βασίλης Σιαφαρίκας έδειξε για μια ακόμη φορά την κλάση του, τερματίζοντας χωρίς βαθμούς ποινής και αποκομίζοντας και πάλι βαθμούς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μόνο ο Αντώνης Δήμου κατάφερε ακόμη να τερματίσει την 2η ημέρα και του αξίζουν επίσης συγχαρητήρια.

Ο Βασίλης Σιαφαρίκας ήταν και ο νικητής στον αγώνα του Βαλκανικού θεσμού και στην Ε3, με τον Αντώνη Δήμου 2ο και τον Χρήστο Παπαθεοδώρου 3ο. Στην Ε2 κατηγορία, ο Γιάννης Τρίγκας βρέθηκε στην ψηλότερη θέση, με τον Γιάννη Παυλίδη 2ο, φέρνοντας συνολικά την Ελλάδα στην πρώτη θέση της κατάταξης μπροστά από την Βουλγαρία. ενώ τέλος στην κατηγορία EJ o Βούλγαρος Teodor Kabakchiev ήταν ο μοναδικός συμμετέχων όπου και τερμάτισε την 1η ημέρα κατατάσσοντας την Βουλγαρία 2η.

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στα Γρεβενά ήταν ένα μεγαλειώδες εγχείρημα που ήρθε εις πέρας με την πολύτιμη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών από την γύρω περιοχή αλλά και από όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας λοιπόν και η άρτια οργάνωσή του είναι αφιερωμένος σε αυτούς, καθώς Enduro χωρίς εθελοντισμό δεν υπάρχει!

Πολλές ευχαριστίες θα πρέπει να δοθούν επίσης στην Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, το Δήμο Γρεβενών, τις τοπικές αρχές και τους συλλόγους, το Νοσοκομείο, την Αστυνομία, την Τροχαία, τον εμπορικό κόσμο, τους χορηγούς – υποστηρικτές της όλης προσπάθειας αλλά και σύσσωμη τη περιοχή με τους κατοίκους της, που αγκάλιασε την προσπάθειά.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, www.ewc.gr, μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον αγώνα, αποτελέσματα, φωτογραφίες, τις διαδρομές του.

http://ewc.gr/race/photos

http://ewc.gr/race/results

EnduroResults

Balkan 

Εκ μέρους της οργάνωσης,

Δημήτρης Αθανασουλόπουλος

Fax: 2105127532 Tel: 6936660300

Email: ewc@amotoe.gr

Web: www.ewc.gr

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184

Μετάβαση στο περιεχόμενο