Ραχήλ Μακρή: «Στις άγιες μέρες των Χριστουγέννων οι εργολαβικοί εργαζόμενοι πληρώνουν με τη ζωή τους την δυνατότητα εργασίας τους»

Ραχήλ Μακρή: «Στις άγιες μέρες των Χριστουγέννων οι εργολαβικοί εργαζόμενοι πληρώνουν με τη ζωή τους την δυνατότητα εργασίας τους»

Η ενεργειακή καρδιά της Χώρας συνεχίζει να πληρώνει βαρύ τίμημα για την ενεργειακή αυτάρκεια της πατρίδας μας.

Ένας ακόμα εργαζόμενος  σε ορυχείο  έχασε τη ζωή του από αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής αίτια.

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους εν μέσω εορτών, ενώ όταν δουλεύουν κινδυνεύει η ζωή τους από τις απαράδεκτες ή και επικίνδυνες συνθήκες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου εργαζομένων στην ενέργεια «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» για το ΑΗΣ Πτολεμαΐδας: “Χωρίς καν να έχει βγει το πόρισμα από την επιτροπή, χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση από την διοίκηση της ΔΕΗ και χωρίς να ενημερωθούν τα Συνδικάτα και οι φορείς της περιοχής, η διοίκηση της ΔΕΗ κοινοποιεί απολύσεις.

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων αναγγέλλονται απολύσεις στους περισσότερους εργαζόμενους στους εργολάβους και απλά παραμένει ένας μικρός αριθμός εργαζομένων στο καθεστώς της «εκ περιτροπής εργασίας»”.

Οι Απολύσεις πραγματοποιούνται εξ αιτίας της πρόσφατης πυρκαγιάς που κατέστρεψε την μονάδα 4. Για το συγκεκριμένο ατύχημα είχα καταθέσει την με αριθμ. πρωτ. 4468/492/11-11-14Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων.

Σε όλα αυτά το Υπουργείο Περιβάλλοντος υπεκφεύγει της ουσιαστικής απάντησης.

  • Δεν μας λέει για τις μεγάλες μειώσεις στο προσωπικό επιτήρησης, τις οποίες γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι. Για αυτό η μόνη που αντιλήφθηκε τη φωτιά ήταν μια καθαρίστρια με οξεία όσφρηση.
  • Δεν μας λέει για την ελλιπή συντήρηση της καρβουνόσκονης από τους σωλήνες που περνούσαν τα καλώδια, η οποία εάν είχε επιτευχθεί δεν θα έφτανε πιθανόν η φωτιά στα μηχανήματα ελέγχου, τα οποία κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
  • Αρνούνται την ύπαρξη ωρομίσθιων παρόλο που γνωρίζουν ότι, δυστυχώς, έτσι λειτουργούν όλες οι εργολαβίες.

Όσο παραμένει η πολιτική ηγεσία που είτε λόγω αδιαφορίας, είτε λόγω ανικανότητας αντίληψης του πραγματικού, είτε λόγω άγνοιας της πραγματικότητας δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα θα συμβαίνουν ατυχήματα όπως η φωτιά του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, που κοστίζει σε θέσεις εργασίας και το δυστύχημα του ορυχείου Μαυροπηγής που επιφέρει την απώλεια ανθρώπινης ζωής αθώων εργαζομένων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζομένου στο ορυχείο Μαυροπηγής.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531

25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842

rachil.makri@parliament.gr

www.rachelmakri.com

Ακολουθεί ο ιστότοπος του κοινοβουλίου με τη σχετική ερώτηση και απάντηση: http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=fb7d56f8-bc56-4676-924f-a3e10135662b

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Μετάβαση στο περιεχόμενο