Συνάντηση Κλιμακίου ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φωτογραφία)

Συνάντηση Κλιμακίου ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φωτογραφία)

Στον κύκλο των επαφών της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ, ο Πρόεδρος Νίκος Συλλίρης και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής (Στέργιος Κιάνας μέλος ΔΕ-π. Πρόεδρος, Λίνα Μπάκαβου Αντιπρόεδρος και Γιάννης Τζιόλας Γεν. Γραμματέας) , συναντήθηκαν στο γραφείο της Πρυτανείας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας καθηγητή κο Θεόδωρο Θεοδουλίδη.

Τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι της ενημερωτικής συζήτησης ήταν: ο σχεδιασμός και οι δράσεις του Πανεπιστημίου σε σχέση με τον αναπτυξιακό ρόλο του Πανεπιστημίου, η αναβάθμιση των προγραμμάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, της έρευνας και της καινοτομίας και τα τεχνικά θέματα σε συνδυασμό με τη δυνατότητα συμβολής του ΤΕΕ/ΤΔΜ στην υλοποίηση των δράσεων, δεδομένου του ήδη υπογεγραμμένου Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Ο κος Πρύτανης παρουσίασε τους άξονες δράσης για την επίτευξη των στόχων που ορίστηκαν, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να είναι Ανθρωποκεντρικό, Ψηφιοποιημένο και Πράσινο με όραμα τις ποιοτικότερες σπουδές, επενδύοντας στη ζώνη της καινοτομίας, που θα ενισχύσει τους αποφοίτους του, θα τους κρατήσει κοντά του, ώστε να είναι σε θέση να συμβάλουν στην Ανάπτυξη της Περιοχής.

Επισημάνθηκε, με την δέουσα βαρύτητα, το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο ανέπτυξε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάφου, για να υλοποιήσει κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα, έχει στα άμεσα σχέδια του την ίδρυση Αγγλόφωνων τμημάτων, προκήρυξε διαγωνισμό (για την προώθηση της έρευνας) καλύτερων δημοσιεύσεων επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά, σχεδιάζει τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων αποφοίτων του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας και έχει εγκαταστήσει σε όλες τις πόλεις ψυχολόγους για ολιστική μέριμνα των φοιτητών και του προσωπικού αλλά και για άλλους φορείς όπως για παράδειγμα αθλητικούς συλλόγους.

Τονίσθηκε δε πως ενώ πρόκειται για Περιφερειακό Πανεπιστήμιο, με ότι αυτό συνεπάγεται στην διάθεση κονδυλίων και παράλληλα κοστοβόρο δεδομένου ότι διατηρεί κτιριακές εγκαταστάσεις σε πέντε πόλεις τις Δυτικής Μακεδονίας, εν τούτοις καταφέρνει στις ακαδημαϊκές πιστοποιήσεις από την Εθνική Αρχή να βρίσκεται σε υψηλές θέσεις συγκριτικά με άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών αξιολογήθηκε 2ο Πανελλαδικά μετά το αντίστοιχο τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά για τις κτηριακές εγκαταστάσεις στη ΖΕΠ υπολογίζεται πως θα παραδοθούν μέχρι τα τέλη του έτους, οπότε και θα εγκατασταθούν τα τρία τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής, ήτοι: το τμήμα Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων και Χημικών Μηχανικών.

Επίσης ο κος Πρύτανης υπογράμμισε την καλή συνεργασία με όλα τα στελέχη της Τεχνικής Γραμματείας του ΣΔΑΜ καθώς και με τους αρμόδιους παράγοντες, σε θέματα απολιγνιτοποίησης, της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας. Προέκρινε δε το χώρο του ΒΙΟΠΑ Ξύλου στην Κοζάνη, ως ιδανικό, για ανάπτυξη δράσεων συναφείς με την Πράσινη Ενέργεια και το Χώρο της π. ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαΐδα, για ανάπτυξη δράσεων σχετικών με την αποθήκευση Ενέργειας και την παραγωγή Υδρογόνου.

Στη συνέχεια η συζήτηση εξελίχτηκε σε θέματα καθαρά τεχνικής φύσεως μελετών και έργων με ιδιαίτερη έμφαση στην κάλυψη των στελεχιακών αναγκών της Τεχνικής Υπηρεσίας, που προβάλει επιτακτική λόγω των απαραίτητων έργων που προγραμματίζονται σε όλες τις Πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας (όπως Υποδομές και εξοπλισμός κτηρίου ΖΕΠ-Προετοιμασία φακέλου ΣΔΙΤ για κατασκευή Φοιτητικών Εστιών στις 4 πόλεις- Επισκευή υφιστάμενου κτηρίου Αγίας Όλγας-Νέο κτήριο Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα-Αποκατάσταση Οροφής κτηρίου Πανεπιστημίου στα Γρεβενά κλπ).

Η συζήτηση έληξε με την κοινή παραδοχή όλων των παραβρισκόμενων, πως για να μπορέσει το Πανεπιστήμιο να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στην περιοχή και να είναι ένα Πανεπιστήμιο που θα μπορεί να υποστηρίζει την Επιχειρηματικότητα, την Καινοτομία και την Έρευνα θα πρέπει να ενισχυθεί οικονομικά από την πολιτεία.

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184