Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                                                                                                                 

 

Γρεβενά, 25-05-2020

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών κ. Γιάτσιου Γιάννη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2020».

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: οι δήμαρχοι Γρεβενών και Δεσκάτης, ο αντιδήμαρχος έργων με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας του Δήμου Γρεβενών, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Γρεβενών, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΠΔΜ, ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Π.Υ. Γρεβενών, ο Υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών, ο διοικητής Στρατοπέδου Γρεβενών, ο δ/ντής της ΔΕΥΑΓ, στελέχη της περιφερειακής υπηρεσίας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Γρεβενών, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Γρεβενών, ο αντιπρόεδρος του ΕΧΚ Βασιλίτσας, εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Βόρειας Πίνδου, στελέχη του κυνηγετικού συλλόγου Γρεβενών, ο πρόεδρος της Ελλ. Ομάδας Διάσωσης Γρεβενών, υπηρεσιακοί παράγοντες και η πρ/νη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών και ειδικότερα η έγκαιρη, αξιόπιστη και αποτελεσματική προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την πρόληψη και τη βέλτιστη υποβοήθηση του έργου της Π.Υ. στην καταστολή των πυρκαγιών, κατά τη χρονική περίοδο από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2020, βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας των εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων στον τομέα της επιτήρησης ευπαθών περιοχών αλλά και της ευαισθητοποίησης του κοινού. Εκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν, η κατάσταση, το προσωπικό και τα διατιθέμενα μέσα του κάθε εμπλεκομένου φορέα, εντοπίστηκαν προβλήματα – ελλείψεις και αναφέρθηκαν δράσεις για οικονομική επίλυση αυτών.

Ο κ. Γιάτσιος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους και τόνισε την αναγκαιότητα του βέλτιστου συντονισμού όλων ώστε να προστατευθεί ο δασικός πλούτος, η περιουσία των πολιτών και προπαντός η ανθρώπινη ζωή.

 

                                                      Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

                                                                            ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης

για την Πυροπροστασία ενόψει Θερινής Περιόδου

«To Δασαρχείο δεν καθαρίζει έγκαιρα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, κανέναν δασικό δρόμο τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα ακόμη και στην περίπτωση μιας μικρής πυρκαγιάς να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη γρήγορη αντιμετώπιση της». Αυτό τόνισε σήμερα -και όχι για πρώτη φορά – ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης στο πλαίσιο των συνεδριάσεων των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου για την καλύτερη προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων όσον αφορά την αντιπυρική προστασία εν όψει καλοκαιριού.

Συνεχίζοντας την εισήγηση του για τον τρόπο λειτουργίας των Δασαρχείων, ο κ.Δασταμάνης υπογράμμισε «ότι η δημοπράτηση των απαιτούμενων έργων για τον καθαρισμό των δασικών δρόμων καθυστερεί δραματικά» επισημαίνοντας ακόμη ότι «η καλύτερη λύση για την εξομάλυνση της υπάρχουσας κατάστασης είναι να ακολουθηθεί το παράδειγμα που εφάρμοσε ο Δήμος Γρεβενών καθώς για μια χρονιά δεν έγινε καμία δημοπράτηση προκειμένου το επόμενο έτος ο ανάδοχος να ξεκινά τις εργασίες του στον κατάλληλο χρόνο, όταν και οι ανάγκες είναι αυξημένες. Έτσι, ο εργολάβος αναλαμβάνει καθήκοντα στις αρχές Απριλίου και όχι τον Οκτώβριο που λόγω και των βροχοπτώσεων ο κίνδυνος μιας φωτιάς είναι περιορισμένος.»

Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Διοικητήριο της Π.Ε. Γρεβενών πήρε μέρος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Γρεβενών κ.Χρήστος Τριγώνης ο οποίος παρουσίασε την ετοιμότητα της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση και φέτος των δασικών πυρκαγιών. Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Τριγώνης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες φορείς ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται να πιάσουν δουλειά οι ανάδοχοι για την πυροπροστασία ενώ σχολίασε και την άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Ωστόσο, υποστήριξε «ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να είναι όλα υπό έλεγχο παρά το γεγονός ότι τα κονδύλια δεν επαρκούν γιατί η έκταση του Δήμου Γρεβενών είναι μεγάλη άρα και οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες».

Τέλος, από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γρεβενών κ.Παντελής Καραϊορδανίδης συμπλήρωσε ότι «τα μηχανήματα του Δήμου που θα συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης όπως είναι υδροφόρες, φορτηγά, γκρέιντερ είναι έτοιμα να βοηθήσουν όταν και όπου χρειαστεί».

 

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184