Σχετικά με την ένταξη των 5 δημοτικών διαμερισμάτων των Γρεβενών στο καθεστώς των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα

Σχετικά με την ένταξη των 5 δημοτικών διαμερισμάτων των Γρεβενών στο καθεστώς των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα

Αγροτικός Συνεταιρισμός Γρεβενών

Δελτίου Τύπου

 

Θέμα : Σχετικά με την ένταξη των 5 δημοτικών διαμερισμάτων  των Γρεβενών στο καθεστώς των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα.

 

Ο Αγροτικός συνεταιρισμός Γρεβενών, τα τελευταία χρόνια εργάζεται, διεκδικεί και προσπαθεί να δίνει λύσεις στα Δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων του τόπου μας.  

Σχετικά με το  θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης,  από το Σεπτέμβριο του 2018 που αναρτήθηκε η διαβούλευση των μειονεκτικών περιοχών και τον αρχικό αποκλεισμό των 17 δημοτικών διαμερισμάτων, ξεκίνησε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό  Γρεβενών, ένας τεράστιος αγώνας, με επικεφαλής τον προϊστάμενο του τμήματος επιδοτήσεων κ  Αθανάσιο Φωλίνα, για την δικαίωση των περιοχών των Γρεβενών και της υπόλοιπης Δυτικής Μακεδονίας, που είχαν τα κριτήρια να ενταχθούν στην  προνομιακή επιδότηση και αδίκως δεν συμπεριλαμβάνονταν αρχικώς σε αυτή.

 Άμεσα ενημερώθηκαν για την σοβαρότητα του προβλήματος και τις άμεσες ενέργειες που έπρεπε να γίνουν, οι τότε Δήμαρχοι Γρεβενών και Δεσκάτης κ. Δασταμάνης και κ. Καραστέργιος καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ Σημανδράκος. Όλοι  ήταν αρωγοί και συμπαραστάτες στον αγώνα, ο καθένας με όποιον τρόπο μπορούσε.

Οι θέσεις μας και επιχειρήματά μας, τέθηκαν  εγγράφως σε κατ ιδίαν συναντήσεις (κατά την διάρκεια της διαβούλευσης) του επικεφαλής τότε της προσπάθειας από πλευράς συνεταιρισμού, γεωπόνου κυρίου Αθανασίου Φωλίνα,  δυο φορές στην τότε Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων κα Τελιγιορίδου Ο. και μία σε  συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων κ .Κόκκαλη Β..

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν  πολλές παρεμβάσεις και επισκέψεις, αντιπροσωπείας του συνεταιρισμού,  στον τότε Γενικό Γραμματέα κοινοτικών πόρων κ Κασίμη και τον διευθυντή της υπηρεσίας κ Μανέτα.

Στις 13-12-2018 ο οριστικός χάρτης που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τελικά, τα 12 δημοτικά διαμερίσματα δικαιώνοντας εν μέρη τον αγώνα μας  μέχρι τότε  ενώ  και πάλι έμειναν εκτός τα 5 διαμερίσματα, ήτοι τα διαμερίσματα: Άγιου Γεωργίου  –Κιβωτού –Κληματακίου-Αηδονιών  και Ελεύθερου.

Παρότι κάποιοι τότε θεώρησαν  οριστικό και τελικό τον αποκλεισμό των πέντε διαμερισμάτων,  από την στιγμή, που είχε κατατεθεί σε ευρωπαϊκά όργανα, η προσπάθεια και ο αγώνας, δε σταμάτησε ούτε τότε και ολόκληρο το 2019 επικεντρωθήκαμε στην κατάθεση τροποποίησης πάντα σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ.

Με την αλλαγή της κυβέρνησης, τον Ιούλιο του 2019, το θέμα της αίτησης τροποποίησης του φακέλου για την ένταξη των περιοχών τέθηκε στο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων κ Βορίδη, τον Υφυπουργό κ Σκρέκα μετά από προσωπικές επαφές του προϊσταμένου κ Φωλίνα στο Υπουργείο αλλά και κατά την επίσκεψη των ιδίων στα Γρεβενά.

Παράλληλα, ξεκίνησε μια προσπάθεια από κοινού λύσης του προβλήματος με τις περιοχές της ευρύτερης περιοχής του Βοΐου, που αντιμετώπιζαν το ίδιο θέμα,  ενημερώνοντας σταδιακά φορείς και αρμοδίους της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

Στα πλαίσια αυτά, ξεκίνησε μια συνεργασία  του Γεωπόνου του τμήματος επιδοτήσεων του Συνεταιρισμού και νυν περιφερειακού συμβούλου με τον βουλευτή Κοζάνης κ Αμανατίδη, στο πρόσωπο του οποίου βρήκαμε συμπαράσταση ενδιαφέρον και ειλικρινή διάθεση βοήθειας, προκειμένου να βρεθεί η πολυπόθητη λύση.

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και πολλές τεχνικές λεπτομέρειες  και συνεργασία με το Υπουργείο έγινε δεκτή από τα Ευρωπαϊκά όργανα η έγκριση τροποποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την υπαγωγή των συγκεκριμένων κοινοτήτων, που αρχικά είχαν αποκλειστεί, στις περιοχές με τα ειδικά μειονεκτήματα.

Η τελική ανακοίνωση της ένταξης, φαίνεται να είναι πλέον τυπική διαδικασία και θέμα χρόνου.

Θέλουμε ως συνεταιρισμός  να συγχαρούμε τον Βουλευτή Κοζάνης κ. Αμανατίδη Γεώργιο, τους δύο δημάρχους κ Δασταμάνη Γεώργιο και κ. Ζευκλή Χρήστο (Γρεβενών και Βοΐου) καθώς και τον Γεωπόνο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρεβενών – Περιφερειακό Σύμβουλο Φωλίνα Αθανάσιο, για όλη αυτή την  προσπάθεια και  την επιμονή  μέχρι και την τελική δικαίωση.

Ο αγώνας για τον πρωτογενή τομέα συνεχίζεται ..!!

 

                                            Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρεβενών

 

                                                          Παυλίδης  Χρυσόστομος

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184