Τι μπορούμε να κάνουμε;

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνείται να κρίνει τον εαυτό της με τα ίδια ηθικά κριτήρια που χρησιμοποιεί για τους άλλους… Η τεχνική της είναι να τοποθετεί τον εαυτό της ως τον καλοπροαίρετο γίγαντα του οποίου οι καλές πράξεις εξουδετερώνονται σε παράξενες χώρες από τους ιθαγενείς που συνωμοτούν, των οποίων τις αγορές προσπαθεί να απελευθερώσει, των οποίων τις κοινωνίες προσπαθεί να εκσυγχρονίσει, των οποίων τις γυναίκες προσπαθεί να απελευθερώσει, των οποίων τις ψυχές προσπαθεί να σώσει… Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δώσει στον εαυτό της το δικαίωμα και το ελεύθερο να δολοφονεί και να εξοντώνει ανθρώπους για “το δικό τους καλό”. Μια παγκόσμια υπερδύναμη μονοπωλεί την κατάσταση σε τέτοια έκταση, όταν υπάρχει μια τόσο τρομακτική συμπύκνωση όλων των λειτουργιών στον τεχνοκρατικό μηχανισμό και όταν δεν επιτρέπεται να υφίσταται εναλλακτικός τρόπος σκέψης.

Το ίδιο το Σύστημα έχει δημιουργήσει αντικειμενικές συνθήκες για κτηνώδη ανταπόδοση. Έτσι, αν κάποιος προσέγγιζε το ζήτημα με επιεική διάθεση, θα μπορούσε να υποθέσει ότι κάτι το ουσιαστικό μέσα σε βαθυστόχαστες σκέψεις έχει χαθεί στη μετάφραση.

Όμως, η νέα υπερδύναμη που θέλησε να ξεπηδήσει στον κόσμο ήταν η υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας ένωσης που κατέληξε να είναι υπό τον έλεγχο του Γοτθικού κράνους, δηλαδή, των Γερμανών. Η Γερμανία τείνει να έχει τον έλεγχο του νέου αυτού παγκοσμίου πολέμου με οικονομικό χαρακτήρα επιβάλλοντας και προβάλλοντας με μνημόνια τα δικά της συμφέροντα. Επίσης, είναι άξια απορίας λόγου, την πολυτισμικότητα που θέλει να αναπτύξει εντός των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Χασάν που ζει στο Αφγανιστάν υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν, θα σκεφτόταν ότι οι φοβεροί περιορισμοί της ελευθερίας του ήσαν αποτέλεσμα της προσπάθειας των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε “να είναι πάντοτε το μοναδικό παγκόσμιο πρότυπο”.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση όμως, ο Χασάν δεν χρειάζεται να είναι κάποιο πρότυπο όταν έχουν ψηφιστεί κείμενες διατάξεις όχι μόνο στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ του αλλά και κείμενες διατάξεις σε κοινοβούλια κρατών.

Τώρα, το πως δημιουργήθηκε η οικονομική εξαθλίωση των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου, έπρεπε ο ολοκληρωτισμός να φτάσει στο αποκορύφωμά του. Ίσως να μην χρειάστηκαν μεγάλες δόσεις σκέψεις, σύμφωνα με τις ενδόμυχες επιθυμίες των λαών.

Ένα είδος αφελούς πίστης σε έναν λογικό κόσμο, ο οποίος μέσα στην αδυναμία του να κατανοήσει την πραγματικότητα, έδωσε το αρχικό έναυσμα στον ολοκληρωτισμό των οικονομιών. Χρειάστηκε μόνο, μια επαρχιώτικη άγνοια σχετικώς με τα οικονομικά ζητήματα σε όλα τα μέρη του κόσμου. Χρειάστηκε επίσης, μια ανόητη δυσαρέσκεια στην Ευρώπη και μια ανόητη αλαζονεία στην Αμερική. Χρειάστηκαν τόσα πολλά!

Αλλά δεν υπήρξε έλλειψη, όλα όσα χρειασθήκαμε τα διαθέταμε σε αφθονία.

Σήμερα, ενώ μπορεί να υπάρχει αφθονία, θέλουν τους λαούς υποδουλωμένους, την προάσπιση των οικονομικών τους συμφερόντων με κανόνες που Αυτοί έχουν ορίσει και το ζητούμενο προς λύση πρόβλημα ανά τον κόσμο ήταν πάντα η ενέργεια.

Με το πρόσχημα λοιπόν της ενέργειας, υλοποιούν το όραμα του επεκτατισμού τους σε συνεργασία πάντα με το όπιο των λαών, του θρησκευτικού συναισθήματος.

Πετρόπουλος Εμμανουήλ
Πολιτευτής Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184