Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

    Κοζάνη 30/3/2020      

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Μπροστά σε ένα νέο ολέθριο λάθος βρίσκεται η Περιφερειακή Αρχή μετά το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε μετά από πρόταση του Συνδυασμού μας.

Το πρώτο ολέθριο λάθος ήταν η υποτίμηση της μαζικής επιστροφής χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης, στην ΠΕ Καστοριάς των 400 συμπολιτών μας από την Ιταλία και τους Αγίους Τόπους. Η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής να «φορτώσει» το λάθος στον ΕΟΔΥ δεν ευσταθεί, αφού η ίδια δεν έκανε κανένα επίσημο ερώτημα  που να τεκμηριώνει το μέγεθος του προβλήματος και να ζητά οδηγίες.

Το δεύτερο ολέθριο λάθος, είναι το να μην εισηγηθεί στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο την επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση του ΕΟΔΥ, για κήρυξη Καραντίνας  σε συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου Καστοριάς, την οποία με επίμονες ερωτήσεις μας εκμαιεύσαμε ότι, είχε κατατεθεί στην σύσκεψη στο Δημαρχείο Καστοριάς το Σάββατο 28 Μαρτίου, αλλά και να μην δεχθεί τη πρόταση μας για κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης της  ΠΕ Καστοριάς και του Δήμου Βοΐου.

Η διαστρέβλωση από τον Περιφερειάρχη της έννοιας της Έκτακτης Ανάγκης, την οποία αυθαίρετα ταύτισε με την έννοια της Καραντίνας, όπως εκτενώς εξηγήσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δημιούργησε σύγχυση στους Δημάρχους.

Η ξεκάθαρη θέση του Δημάρχου Βοΐου για την ανάγκη κήρυξης σε έκτακτη ανάγκη, της ΠΕ Καστοριάς και του Δήμου του, όπως προτείναμε και εμείς, θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τον Περιφερειάρχη καθώς βασιζόταν στην εμπειρία του από τα άμεσα θετικά αποτελέσματα που έφερε η κήρυξη Καραντίνας στους δύο οικισμούς  του Βοΐου που σήμερα ανακάμπτουν σταδιακά.

Η εισήγηση της «αυστηροποίησης των Μέτρων» που τελικά προτάθηκε από την Περιφερειακή Αρχή, δεν έχει πρακτική αξία και δεν μεταφράζεται σε κάτι νέο. Η αυστηροποίηση των Μέτρων υπάρχει ήδη αλλά στην περίπτωση της ΠΕ Καστοριάς δεν έφερε θετικά αποτελέσματα.

Η εισήγηση για μέτρα Έκτακτης Ανάγκης μόνο για το Νοσοκομείο Καστοριάς επίσης δεν θα έχει αποτέλεσμα αν η ΠΕ δεν κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, καθώς αυτή είναι η μοναδική πράξη με νομική υπόσταση που θα δώσει προτεραιότητα για λήψη μέτρων τόσο για το Νοσοκομείο όσο και την ΠΕ συνολικά.

Η ΠΕ Καστοριάς και ο Δήμος Βοΐου έχουν σήμερα το ένα τέταρτο (25%) των συνολικών θανάτων από τον ιό στη Χώρα, (8 σε σύνολο 32),  έξι φορές περισσότερα κρούσματα  από τον πανελλαδικό μέσο όρο και μέσα σε δύο μόνο μέρες είχε είκοσι νέα κρούσματα και ένα ακόμη θάνατο.

Τι άλλα στοιχεία να χρειάζεται κανείς για να ξεπεράσει κάθε αμφιβολία ότι πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, αν βέβαια δεν θέλει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του;

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι τέλους επιμείναμε για την κήρυξη της ΠΕ Καστοριάς και του Δήμου Βοΐου σε Έκτακτη Ανάγκη.

Η Περιφέρεια και η Κυβέρνηση μπορούν να πάρουν μέτρα για να αποζημιώσουν τους παραγωγούς που θα πληγούν από το μέτρο.

Λύσεις υπάρχουν για όλα. Μόνο η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν διορθώνεται.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα από άλλες περιοχές της Χώρας, τα μέτρα που προτείναμε τόσο εμείς, όσο και η Αντιπεριφέρεια Καστοριάς και οι Δήμαρχοι των τριών Δήμων της ΠΕ Καστοριάς, που αλλιώς κινδυνεύουν να μείνουν κενό γράμμα.

Είναι θετικό ότι η πρόταση μας για τη λήψη μέτρων στο εργοτάξιο της Πτολεμαΐδας V έγινε δεκτή.

Επίσης είναι θετικό ότι δεκτή έγινε και η πρότασή μας για την δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου σε επίπεδο Περιφέρειας με συμμετοχή του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Λίγες στιγμές στη δημόσια ζωή του καθένα από εμάς που οι πολίτες έχουν εμπιστευθεί με τη ψήφο τους, είναι τόσο μα τόσο κρίσιμες.

Είναι ώρα βαριάς ευθύνης για όλους.

Το μήνυμα είναι ένα: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΡΓΑ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

  1. πατήστε εδώ για να διαβάσετε την εισήγηση του συνδυασμού στο Π.Σ.
  2. πατήστε εδώ για να ακούσετε το απόσματα επί της ψηφοφορίας στο Π.Σ. 29 03 2020

 

Γραφείο τύπου Συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ”

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184