Φορτώνουν στον Τοπικό Πόρο 8 εκ € για να καλύψουν τα προβλήματα που προκάλεσε στην τηλεθέρμανση η Κυβέρνηση με το κλείσιμο των Μονάδων, μειώνοντας Προϋπολογισμούς και Απεντάσσοντας έργα. Μια απάντηση που εκθέτει τον κο Τσιούμαρη

Φορτώνουν στον Τοπικό Πόρο 8 εκ € για να καλύψουν τα προβλήματα που προκάλεσε στην τηλεθέρμανση η Κυβέρνηση με το κλείσιμο των Μονάδων, μειώνοντας Προϋπολογισμούς και Απεντάσσοντας έργα. Μια απάντηση που εκθέτει τον κο Τσιούμαρη

Κοζάνη 29.12.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φορτώνουν στον Τοπικό Πόρο 8 εκ € για να καλύψουν τα προβλήματα που προκάλεσε στην τηλεθέρμανση η Κυβέρνηση με το κλείσιμο των Μονάδων, μειώνοντας Προϋπολογισμούς και Απεντάσσοντας έργα .

Μια απάντηση που εκθέτει τον κο Τσιούμαρη

Η απάντηση του κου Τσιούμαρη στο Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού μας της 22.12.2020, (πατήστε εδώ) ξεμπρόστιασε την χοντροκομμένη προσπάθεια Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης να φορτώσουν  το κόστος της προσωρινής λύσης της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας στον τοπικό πόρο, βάζοντας έτσι πλάτη στην Κυβέρνηση που το προκάλεσε και για αυτό όφειλε να το καλύψει.

 

Ως απόδειξη δώσαμε στην δημοσιότητα τον σχετικό πίνακα  που ήρθε για έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή στις 22.12.2020  (σελ4 κωδ 4.1 πατήστε εδώ)

Δεν απαίτησαν  το  κόστος να το καλύψει η ΔΕΗ και η Κυβέρνηση, από τα τόσα δις ευρώ που μας έταξαν.

Δεν πάλεψαν και δεν απαίτησαν  τη μοναδική λύση που τόσο εμείς όσο και άλλοι  θεσμικοί παράγοντες έχουν προτείνει για να λυθεί το πρόβλημα των Τηλεθερμάνσεων για το μεταβατικό διάστημα χωρίς επιπλέον κόστος.

Δηλαδή,  οι Μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς και του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου να λειτουργήσουν εφεξής  μόνο για τις ανάγκες των Τηλεθερμάνσεων και μόνο για τους χειμερινούς μήνες, εξοικονομώντας ώρες λειτουργίας,  μέχρι να δημιουργηθούν οι διάδοχες λύσεις για τις Τηλεθερμάνσεις των δύο πόλεων.

Είχαν ένα ισχυρό χαρτί διαπραγμάτευσης. Την δέσμευση Χατζηδάκη για τις Τηλεθερμάνσεις ότι «οι κάτοικοι πρέπει να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το αγαθό που έχουν»

Αντί να πατήσουν σε αυτή τη δέσμευση και να απαιτήσουν  το κόστος να καλυφθεί από την Κυβέρνηση (Πράσινο Ταμείο, ΠΔΕ κλπ) πρόσφεραν με ελαφριά καρδιά τα ψίχουλα του τοπικού Πόρου που σε λίγο δεν θα υπάρχει καν.

Όμως η απάντηση του κου Τσιούμαρη αποκαλύπτει και κάτι ακόμα.

Ότι δηλαδή θα καλυφθεί από τον Τοπικό Πόρο και η λειτουργία  αυτού του ακριβού συστήματος προσωρινής λύσης της Τηλεθέρμανης με άλλα 4 εκ €! ( «…θα καλυφθεί από τον Δήμο Εορδαίας με το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ από το λιγνιτικό τέλος  που του κατανέμεται και το υπόλοιπο ποσό από άλλους πόρους με μέριμνα της ΔΕΗ ΑΕ…»)!

 

Και αυτό ο Περιφερειάρχης το δέχθηκε! Ο επικεφαλής της  Περιφέρειας της ανεργίας, που έχει ανάγκη κάθε ευρώ, δέχθηκε να μας χρεώσουν το κόστος που οι ίδιοι προκάλεσαν!

Και ο κος Τσιούμαρης το παρουσιάζει και ως επιχείρημα!

Σε φοβερούς διαπραγματευτές έχουμε εμπιστευθεί την τύχη μας…

Γι αυτό «Έκοψαν και έραψαν», ΑΠΕΝΤΑΞΑΝ  ΕΡΓΑ και ΜΕΙΩΣΑΝ Προϋπολογισμούς .  Λέγοντας αστείες δικαιολογίες και μισές αλήθειες.

Όμως οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από το ψέμα

Είναι ψέμα  λοιπόν ότι ο Τοπικός Πόρος  έχει 63 εκ €.

Τα 63εκ€ που αναφέρει ο κος Τσιούμαρης είναι το ποσό που όφειλε να καταβάλλει η ΔΕΗ για το διάστημα (2012-2018) αλλά έχει καταβάλλει μέχρι και το 2014 .

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα  έχουν καταβληθεί μόνο 30 εκ € που αφορούν τα έτη 2012-2014. Και ο προϋπολογισμός των Ενταγμένων έργων είναι ήδη 43,6 εκ €.

Γι αυτό κόβουν και ράβουν αντί να απαιτήσουν να καταβληθούν τα χρωστούμενα.

Και τολμάνε να ισχυρίζονται ότι είναι ανυπόστατα τα όσα λέμε.

Για να στηρίξει τα λεγόμενα του και να επιμερίσει την ευθύνη, ο κος Τσιούμαρης  αναφέρει ότι όλα αυτά προβλέπονται στο «Μνημόνιο Συνεργασίας» που Περιφέρεια – ΔΕΗ και Δήμοι υπέγραψαν!

Τον ενημερώνουμε ότι αυτό το μνημόνιο το οποίο μέχρι σήμερα ουδείς στο Περιφερειακό Συμβούλιο έχει δει,  δεν έχει εγκριθεί  από Συλλογικά Όργανα (Περιφερειακό και Δημοτικά Συμβούλια) αλλά ούτε και από το Δ.Σ της ΔΕΗ.

Ως εκ τούτου δεν είναι δεσμευτικό. Είναι απλά ένα κείμενο δήλωσης προθέσεων, μέχρι και κυρίως εφόσον, εγκριθεί από τα θεσμικά συλλογικά όργανα.

Ο  κος Τσιούμαρης ή δεν καταλαβαίνει τι απάντησε, ή καταλαβαίνει και αυτό δημιουργεί τεράστιο ζήτημα για το πώς αντιλαμβάνεται η Περιφερειακή Αρχή τον ρόλο της.

 

Αντί  να παλεύει να φέρει κονδύλια στον τόπο και να μην επιτρέψει να χαθεί ούτε ένα ευρώ, από αυτά που άλλοι κατάφεραν να φέρουν. Ειδικά  στην περίοδο που ζούμε, με την Πανδημία να έχει καταρρακώσει την οικονομία και την απολιγνιτοποίηση να της δίνει την χαριστική βολή.

Τέλος όσον αφορά στα συγκεκριμένα έργα στα οποία αναφερθήκαμε, αναλυτική απάντηση δίνεται στο συνημμένο τεχνικό υπόμνημα.

Όσο για την απορία που εξέφρασε για το πώς ενημερωνόμαστε και αν μας ενημερώνει …… «το παλαιοκομματικό σύστημα…» (!)  του λέμε ότι εμείς ζούμε στην εποχή της Διαύγειας και από εκεί ενημερωνόμαστε

Στο παλαιοκομματικό σύστημα μάλλον έχει μείνει ο ίδιος καθώς επί εικοσαετία και πλέον το υπηρέτησε.

Η αλλαγή καρέκλας δεν αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανέναν.

Άλλωστε τι είναι οπισθοδρομικό και τι είναι προοδευτικό, σε καιρούς κρίσης, εκτός από τους επιστήμονες το λεν καλύτερα οι ποιητές: ….  «Στεκόμουν πάνω σ’ ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο….» (Μπέρτολτ Μπρεχτ)

Γραφείο Τύπου

Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ

Συνημμένο τεχνικό υπόμνημα (πατήστε εδώ)

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184