ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΑ ΓΡΕΒΕΝΑ…ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ Του Γιώργου Νούτσου

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΑ ΓΡΕΒΕΝΑ…ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ Του Γιώργου Νούτσου

Προκαταβολικά τονίζω, πως οι παρακάτω σκέψεις, δεν υποκρύπτουν την πρόθεσή μου να θίξω πρόσωπα, ούτε να μειώσω την προσφορά τους και τον ρόλο που καλούνται να παίξουν, μέσα από την όποια θεσμική θέση κατέχουν.

Με τα παραπάνω λόγια σαν πλαίσιο αναφοράς, έρχομαι στο κύριο θέμα αυτής μου της καταγραφής, που δεν είναι άλλο από το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας και την εν γένει Τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας – την μόνη πολλά υποσχόμενη βιομηχανία μας στα Γρεβενά – που εδώ και πολλά χρόνια δείχνουν να έχουν ξεστρατίσει εντελώς, με αποτέλεσμα χρόνο με τον χρόνο, να μετράμε απώλειες, που αν δεν ανασκουμπωθούμε, πολύ γρήγορα θα καταστούν μη ανατάξιμες.

Ευθύνη όλως όσων ασκούν διοίκηση στον τόπο μας είναι να λειτουργούν συνθετικά και αλληλοκαλυπτόμενα, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις και με γνώμονα το καλό του τόπου και των συντοπιτών μας.

Οι χρόνιες ολιγωρίες και οι λανθασμένες επιλογές, σε συνδυασμό με την καταστροφική οικονομική κρίση των τελευταίων δέκα ετών, μας έφεραν στην σημερινή οδυνηρή πραγματικότητα. Υποδομές ελλιπείς, πρόσβαση προβληματική, καταλύματα λίγα σε σχέση με την δυνητική επισκεψιμότητα, οργανωμένες πολιτικές επικοινωνίας και προβολής, δυστυχώς, ανύπαρκτες.

Η απαρίθμηση και μόνο των παραπάνω, αν ειδωθεί με θετική ματιά, μπορεί εύκολα να καταδείξει, πως δεν έχει έρθει πια και η καταστροφή και πως τα πάντα είναι σε εύλογο χρόνο αναστρέψιμα, αρκεί να πρυτανεύσει η ομοθυμία και να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

  • Θέλω τον Δήμο Γρεβενών και την Περιφερειακή Διοίκηση μπροστάρηδες σ αυτή την κατεύθυνση. Έχουν χρέος να σχεδιάσουν, να συνεργαστούν, να τολμήσουν και σε συνεργασία και συνεπικουρία με τον βουλευτή και την Διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου, να θέσουν στόχους και να μοχθήσουν να τους κάνουν πράξη…
  • Η επιτάχυνση των ενεργειών για την κατασκευή του δρόμου από Γρεβενά μέχρι την Αγία Παρασκευή και η ολοκλήρωση και ένταξη της μελέτης για το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι τη Βασιλίτσα, αποτελούν αναγκαία συνθήκη εξωστρέφειας και λειτουργικότητας.
  • Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την εξεύρεση επενδυτών με διάθεση να επενδύσουν στο βουνό μας και στις πολυποίκιλες προκλήσεις του, οφείλει να καταστεί πρωτεύσουσα επιλογή.
  • Το εξωπέταγμα του αρρωστημένου τοπικισμού, που συνεπικουρεί και υποδαυλίζει απρόσφορες και αντιαναπτυξιακές ιδιοκτησιακές λογικές, που αποτέλεσαν την κύρια αιτία στο παρελθόν, που χάθηκε η ευκαιρία για μια σοβαρή επένδυση της Πολιτείας με την δημιουργία ενός σύγχρονου και ευμεγέθους Σαλέ Ημέρας καθώς και ενός οργανωμένου χώρου υποδοχής των επισκεπτών, προυπολογισμού άνω των 7 εκ. ευρώ, οφείλει να αποτελέσει παράδειγμα προς κολασμό και αποφυγή.
  • Η πρόσληψη ενός έμπειρου Διευθυντή, επιφορτισμένου με την ευθύνη της οργάνωσης και της λειτουργίας του Χιονοδρονικού, σε στενή συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα και τους εργαζόμενους, πρέπει να αποτελέσει επείγουσα προτεραιότητα.
  • Ο τερματισμός της «άλωσης» του αναπτυξιακού ορεινού μας βραχίονα, η επιλογή και πρόταξη άλλων τρόπων και χώρων φιλοξενίας προσφύγων και η εξωστρεφής πληθωρική και πολυδιάστατη επικοινωνία, θα καταφέρουν σε σύντομο χρόνο να ανατρέψουν την τάση ερήμωσης που παρατηρείται όλο και περισσότερο και την αυταπόδεικτη διαπίστωση των μεγάλων Τουριστικών Οργανισμών και Γραφείων, να μην λαμβάνουν υπόψη τους τα Γρεβενά και την Βασιλίτσα όταν καταρτίζουν τα πλάνα τους για τους χειμερινούς τους προορισμούς

Τα Γρεβενά, το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, η απίστευτη φύση με τις εναλλακτικές δυνατότητες και ιδιαιτερότητές της, το Γεωπάρκο της Τηθύος, το Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Πίνδου και ο Εθνικός Δρυμός της Βάλια Κάλντα, η Πόλη των Μανιταριών, οι χαυλιόδοντες της Μηλιάς, τα απαράμιλλης ομορφιάς πετρόκτιστα γεφύρια και οι Βυζαντινές εκκλησιές, συνθέτουν ένα μοναδικής αξίας συγκριτικό πλούτο, που πιστέψτε με, όμοιός του δεν υπάρχει σ ολόκληρη της Ελλάδα.

Έχουμε λοιπόν όλα εκείνα που είναι απαραίτητα, για να βγούμε με ένταση μπροστά και να προβάλουμε την μοναδικότητά μας . Ποιος θα μπορούσε να μας αντισταθεί νομίζετε; Ποιος θα μπορούσε να αντιπαραβληθεί μπροστά μας; Ποιος δεν θα ανταποκρίνονταν στον πειρασμό, χειμώνα ή καλοκαίρι να μας επιλέξει σαν προορισμό;

Η συνταγή, όπως καταλαβαίνετε, είναι συνταγή επιτυχίας. Αρκεί οι τοπικοί μας άρχοντες να αποφασίσουν κάποια στιγμή να κινητοποιηθούν, να συνεργαστούν, να δράσουν και να αφήσουν το δικό τους ανεξίτηλο αποτύπωμα, που στο διάβα του χρόνου είναι σίγουρο πως θα τους πιστωθεί. Οι στείροι ανταγωνισμοί, οι φοβικές προσεγγίσεις, οι άτολμες επιλογές, οι άφρονες κραυγές πρεπει εδώ και τώρα να τελειώσουν.

Οφείλουμε όλοι λοιπόν…

Να μιλάμε και να προβάλουμε θετικά τον τόπο μας.

Να καταλαγιάζουμε τις όποιες ανεπάρκειές μας και να προβάλουμε τα ακαταμάχητα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας.

Να τιμούμε και να στεκόμαστε αρωγοί σε όσους ακόμα πιστεύουν στην δυναμική του τόπου μας και αντιστέκονται.

Να επικοινωνούμε την ύπαρξη των ξενοδοχειακών υποδομών μας και των ξενοδόχων που κρατάνε ακόμα άμυνα και δώδεκα μήνες τον χρόνο είναι έτοιμοι να υποδεχτούν και να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες μας.

Να προβάλλουμε την ύπαρξη των συντοπιτών μας,  που έχουν αποφασίσει να ανοίξουν τα σπίτια τους και να φιλοξενήσουν έναν όχι ευκαταφρόνητο αριθμό επισκεπτών, αξιοποιώντας το θεσμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, ώστε να καλύψουν το κενό της έλλειψης καταλυμάτων.

Να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε σιγά σιγά όλα τα μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία μας να «ζωντανέψουν» και να επιστρέψουν στην κανονικότητα και τότε θα δείτε, πως και πόσο γρήγορα θα μπορέσει ο αγαπημένος μας τόπος, να απογειωθεί και πάλι.

Κλείνω με το επιμύθιο των σκέψεών μου… που αποτελεί κάλεσμα και προτροπή σε Άρχοντες και Πολίτες….

Προβάλουμε τα Γρεβενά, το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, τις απίστευτες ομορφιές του τόπου μας, τις πανέμορφες – έστω και λιγοστές – για την ώρα υποδομές και την φιλόξενη διάθεση μας… και να είστε σίγουροι πως το βουνό μας και το τόπος μας, δεν θα αργήσουν να πάρουν την θέση που πραγματικά τους αξίζει και τους αναλογεί…!

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός
barbagiannis

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Πωλείται ή ενοικιάζεται γραφείο 70 τ.μ. πρώην ιατρείο Βασιλόπουλου στη Φαρδυκάμπου στα Γρεβενά. 6976889437

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΛΠ φραγμένο οικόπεδο 430,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6947 80 80 16

Τηλεφωνήτριες άνω των 25 ετών ζητούνται από εταιρεία καλλυντικών για κλείσιμο ραντεβού, για δωρεάν περιποίηση προσώπου σε κυρίες. Απαραίτητο σταθερό τηλέφωνο. Πολλά κέρδη. Ευέλικτο ωράριο. Συμφέρουσα συνεργασία. Προσφορά εργασίας προς όλη την Ελλάδα.
Τηλ: 6987056500/2314310500
email: lefleuraggelia01@gmail.com

Γυναίκα άνω των 35 ετών ζητείται από εταιρεία καλλυντικών για παρουσίαση καλλυντικών προϊόντων στην πόλη της και στα περίχωρα, με προκαθορισμένα ραντεβού, από την εταιρεία σε κύριες. Απαραίτητο αυτοκίνητο. Συμφέρουσα συνεργασία. Πολλά κέρδη. Προσφορά εργασίας προς όλη την Ελλάδα.
Τηλ: 6987056500/2314310500
email: lefleuraggelia03@gmail.com

Γραφείο γνωριμιών πανελλαδικής εμβέλειας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πλήρη εχεμύθεια, έχει τη δυνατότητα και βρίσκει το(η)ν σύντροφο της ζωής σας που υπάρχει και σας περιμένει οπουδήποτε στην Ελλάδα. Αν σας ενδιαφέρει δείτε μας στα www.skertso.gr www.φλερτ.gr και www.ρομαντζο.com και επικοινωνήστε μαζί μας στο email: gnorimia1@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6987056500