Ψήφισμα κατά του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και των δικτύων μεταφοράς ρεύματος (ΑΔΜΗΕ)

Ψήφισμα κατά του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και των δικτύων μεταφοράς ρεύματος (ΑΔΜΗΕ)

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στους αγώνες των εργαζομένων της ΔΕΗ και εκφράζει, παράλληλα, την έντονη αντίδρασή του στα σχέδια ξεπουλήματος της ΔΕΗ και των δικτύων μεταφοράς ρεύματος (ΑΔΜΗΕ), τα οποία προωθεί η κυβέρνηση με την εντολή της Τρόικας,φέρνοντας για ψήφιση εσπευσμένα νομοσχέδιο στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση του 66% του ΑΔΜΗΕ (δίκτυο μεταφοράς Υψηλής Τάσης). Το υπόλοιπο 34% θα περιέλθει σε φορέα του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο, αντί για αποζημίωση της ΔΕΗ και τωρινής ιδιοκτήτριας του ΑΔΜΗΕ, θα «απαλλαγεί» για κάποια χρόνια από το τέλος λιγνίτη, που σκοπεύουν να της επιβάλουν!

  1. 1.    Οι κατά άλλα «κοινωνικοί» κυβερνητικοί εταίροι και οι συνεργάτες τους εντός και εκτός Βουλής σκοπεύουν να εκχωρήσουν σε ιδιώτη μια ανυπολόγιστης αξίας εθνική υποδομή.
  2. Ο κατά τα άλλα κερδοφόρος ΑΔΜΗΕ (τα δίκτυα μεταφοράς της Υψηλής Τάσης, για τα οποία ο ίδιος ο Σαμαράς υποσχέθηκε προεκλογικά στο Ζάππειο 2 ότι δεν πρόκειται να πουληθούν, αποτελούνται από 11 χιλιάδες χιλιόμετρα εναέριων γραμμών, 221 Υποσταθμούς και Κέντρα Υψηλής Τάσης και τρία Εθνικά Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα, που με υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό και με αδιάλειπτη 24ωρη παρουσία έμπειρου και ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού διασφαλίζουν την αξιόπιστη και ασφαλή μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας από τον τόπο παραγωγής της, τους θερμοηλεκτρικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς, στις βιομηχανίες, στις πόλεις και στα χωριά όπου καταναλώνεται) πρόκειται να πωληθεί πολύ πιο κάτω από τη λογιστική του αξία που για το 2012 αποτιμήθηκε σε 1,6 δις, ενώ η πραγματική του αξία ανέρχεται σε τουλάχιστον 8 δις.
  3. Η πώληση του ΑΔΜΗΕ απαξιώνει την ίδια τη ΔΕΗ και ευτελίζει την αξία της σε μια επικείμενη πώλησή της σε ιδιώτες, όπως στοχεύει να πράξει η δικομματική κυβέρνηση.
  4. Οι δομικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ (targetmodel) οδηγούν στην απεμπόληση κάθε ελέγχου από τον Ελληνικό Λαό σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας αγαθό, όπως η ηλεκτρική ενέργεια. Η Ελλάδα θα χάσει κάθε δυνατότητα ενεργειακού σχεδιασμού και την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα την αναλάβουν τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  5. Όταν ο Ελληνικός Λαός δοκιμάζεται εδώ και τρία χρόνια από μια πρωτόγνωρη ύφεση, όταν τα ελληνικά νοικοκυριά και η ελληνική βιομηχανία καταρρέουν από το υψηλό ενεργειακό κόστος, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ θα επιτείνουν την ύφεση, την ανεργία και την κοινωνική απόγνωση, με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους ενέργειας.

Από τη μία πλευρά η μνημονιακή κυβέρνηση «θρηνεί» και «οδύρεται» για τον κόσμο που πεθαίνει από το κρύο και κάνει λόγο για κοινωνική πολιτική και από την άλλη προωθεί με «άνωθεν» εντολές την ιδιωτικοποίηση του Συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας της ΔΕΗ, ξεπουλώντας ένα από τα μεγαλύτερα «φιλέτα». Ο μοναδικός στόχος του ιδιώτη στρατηγικού επενδυτή θα είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους, μέσα από την αύξηση της χρέωσης χρήσης συστήματος.

Χρειάζεται να ετοιμάσουμε από κοινού την αντίσταση σε αυτή την ιδιόμορφη διδακτορία του κεφαλαίου και της Τρόικας που στέλνει τους εργαζόμενους στην ανεργία, στη φτώχεια, στην πείνα και στην εξαθλίωση.

Χρειάζεται να εναντιωθούμε, επιτέλους, σε όλους αυτούς που θέλουν να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο.

Είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ ένας κοινός, συντονισμένος αγώνας. Και ο αγώνας αυτός πρέπει να ξεκινήσει σήμερα γιατί αύριο θα είναι αργά.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και απαιτούμε μια δημόσιου χαρακτήρα ΔΕΗ, καθετοποιημένη κάτω από τον κοινωνικό έλεγχο.

Αντιδρούμε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, όπου το ηλεκτρικό ρεύμα θα αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα διαθέσιμο μόνο για «τυχερούς».

 
 

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

 

 

 

Δημήτρης Καραθανάσης

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία

Direct Line – 6942 53 53 16
Ρεπορτάζ – 6981 03 83 81
info@e-Grevena.com

Αρ.Μητρώου Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας: 13388

Καιρός

barbagiannis

Ζητούνται άτομα για καλοκαιρινή σεζόν σε καφε-σνακ στην Κώ από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Σερβιτόρος-Σερβιτόρα Μπαριστας Μπουφέ με γνώσεις σνακ φαγητού 6944369544 Βασίλης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται επιπλωμένο δυάρι διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση στην οδό κ. Ταλιαδούρη 54 -Γρεβενά, τηλ 2462084776.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟYΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ASCHFFENBURG ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 0049015737468309

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Πωλείται διαμέρισμα 3άρι 96τμ στην Αριστείδου στα Γρεβενά. 6936815010

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για ενοικίαση, με 3 δωμάτια. 6942535316

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184