Ψήφισμα συμπαράστασης στον απεργιακό αγώνα των καθαριστριών

Ψήφισμα συμπαράστασης στον απεργιακό αγώνα των καθαριστριών

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ                       Γρεβενά, 12 Μαΐου  2022

               Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δ/νση : Διοικητήριο

Τέρμα Κ. Ταλιαδούρη                     ΠΡΟΣ : Μέλη Ε.Γ., Πρωτοβάθμια Σωματεία.

2 ος όροφος, Γραφείο 411                                         Κοιν: ΜΜΕ

Ταχ. Κωδ.: 511 00 – ΓΡΕΒΕΝΑ

Τηλέφωνο : 6979.229.550

Πληροφορίες : Λιάμπας Στέργιος

Ε-Mail: adedygrev@gmail.com

ΘΕΜΑ: Ψήφισμα συμπαράστασης στον απεργιακό αγώνα των καθαριστριών

Το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ με ομόφωνη απόφαση της ΕΓ χαιρετίζει και  συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα στα Δημόσια Σχολεία, που στις 16 και 17 Μαΐου προχωρούν σε απεργία και εκφράζει την αλληλεγγύη του στα δίκαια αιτήματα τους.

Πρόκειται για  εργαζόμενες, που δουλεύουν καθημερινά με αυταπάρνηση και αθόρυβα σε έναν από τους πλέον ευαίσθητους τομείς και οι μαθητές τις ξέρουν με τα μικρά τους ονόματα και που όλες οι κυβερνήσεις ανεξαιρέτως τις κρατούν για χρόνια σε συνθήκες ομηρίας.

 

Πρόκειται για εργαζόμενες που βρίσκονται κάθε μέρα ανάμεσα σε κουβάδες και σφουγγαρίστρες, που μόνες τους και μέσα σε δύσκολες συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας και απληρωσιάς, φροντίζουν για την υγιεινή των παιδιών μας, για την καθαριότητα των σχολείων, των αιθουσών, των εργαστηρίων.

Πρόκειται για  εργαζόμενες που δουλεύουν με συμβάσεις έργου και μετά τη λήξη κάθε σχολικού έτους βρίσκονται στον αέρα, στο άγχος, στην ανασφάλεια. Καμία δέσμευση δεν υπάρχει για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών,  για το ύψος των μισθών, για τη στέρηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Το πρόβλημα είναι πιο βαθύ! Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα σε όλους τους εργασιακούς χώρους είτε έχουν συμβάσεις με το Δημόσιο είτε με τους Δήμους είτε έχουν συμβάσεις με εργολάβους, βιώνουν με τον πιο βάρβαρο και τραγικό τρόπο την απόλυτη εκμετάλλευση, την τρομοκρατία, την ανασφάλεια. Βράζουν στο ίδιο καζάνι όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η μόνη ρεαλιστική απάντηση σήμερα, είναι αυτή που η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει! Τόσο στο πρόβλημα της επαρκούς καθαριότητας των σχολείων, ώστε οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον, όσο και στο εργασιακό ζήτημα των εργαζομένων, η λύση βρίσκεται στην άμεση μονιμοποίηση των καθαριστριών σε όλα τα σχολεία, με 8ωρη απασχόληση, στην κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν στα σχολεία με νέες προσλήψεις.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη, πλήρη  και σταθερή εργασία, για αυξήσεις στους μισθούς, για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για  ανθρώπινες συνθήκες εργασίας  με τήρηση των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας, για έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, για αναδρομική ένταξη στα ΒΑΕ από το 2012 έως 2019 , ενάντια σε κάθε σκέψη περικοπής στο επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο  Πρόεδρος                                                      Ο  Γραμματέας

          Λιάμπας Στέργιος                                                  Λέτσιος Χρήστος

Σχετικά άρθρα:

Μοιραστείτε το:


Επικοινωνία
Καιρός

ΠΩΛΕΙΤΑΙ φραγμένο οικόπεδο 456,00τ.μ. στο ψηλότερο σημείο στο Βαρόσι με θέα όλα τα Γρεβενά και τη Βασιλίτσα. Πληροφορίες: 6942535316

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμερισμα 120τμ με 3 κρεβατοκαμαρες με ντουλαπες, κουζινα, Σαλονι, Λουτρο, με αυτονομη θερμανση και τζακι… Σε αριστη κατασταση.. Πληροφοριες 6976752733

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 1ου ορόφου για επαγγελματική στέγη στην οδό 13ης Οκτωβρίου 16, γωνιακό, ανακαινισμένο, καθαρού εμβαδού 80 τ.μ. με 4 δωμάτια, χωλ, κουζίνα, WC, με ατομική θέρμανση (ατομικό λέβητα πετρελαίου) και τριφασικό ρεύμα. Πληροφορίες στο τηλ: 6973233246

Πωλείται οικόπεδο 4 στρ. στην Ξεχασμένη Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας. 6938493525

Ζητείται μεγάλο διαμέρισμα στα Γρεβενά για αγορά, με 3 δωμάτια 100 με 120 τμ, κέντρο ή ανατολικά. 6946073653

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 100 τ.μ., με 3 (τρία) ευρύχωρα δωμάτια (το ένα με εντοιχιζόμενη ντουλάπα), Σαλόνι, Κουζίνα, Μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση – δικό του λέβητα, στο δεύτερο όροφο οικοδομής κατασκευής του 1981, σχεδόν έναντι του Πνευματικού κέντρου με θέα στο δάσος Θεοδωρίδη. Διεύθυνση: 13ης Οκτωβρίου 52. Τιμή Ευκαιρίας. Μεσιτικό Γραφείο: Αργυρόπουλος Αντώνης, Τηλέφωνο: 6974 301201
ΠΩΛΕΙΤΑΙ κεντρικό μαγαζί 165,00 τ.μ. με πατάρι 85,00 τ.μ. στα Γρεβενά. Πληροφορίες: 6979 716 184

Μετάβαση στο περιεχόμενο